+Uçakla Butik Urfa Mardin Diyarbakır Turları Tur Programı

  UÇAKLA BUTİK, URFA, MARDİN, DİYARBAKIR TURLARI  

ANADOLUJET ile DİREKT UÇUŞ KONFORU

GİZEMLİ MEZOPOTAMYA & GAP TURU

Harran, Göbeklitepe, Nemrut ile Birlikte

ŞANLIURFA & MARDİN & DİYARBAKIR & ADIYAMAN 

enlightened SINIRLI KONTENJAN!! HER GRUP EN FAZLA 30 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR.

enlightened BÖLGE REHBERLERİ İLE EN İYİ HİZMET VE EN DOĞRU BİLGİLERLE TARİH VE KÜLTÜRE DOYACAKSINIZ.

enlightened BÖLGE'NİN EN SEÇKİN 4 VE 5 YILDIZLI OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞINI YAŞAYACAKSINIZ.

14 EYLÜL(Gerçekleşti), 21 EYLÜL , 28 EYLÜL(Gerçekleşti), 05 EKİM(Gerçekleşti)

12 EKİM ( SON 4 BİLET) , 19 EKİM ( SON 5 BİLET)

ERKEN REZERVASYON İNDİRİMİ 999 TL.'den itibaren

3 Günlük GAP Turu Fiyatına 4 Gün 

(4 Gün - 3 Gece) ŞOK FİYAT !!!

Uçuş Saatleri: İzmir - Şanlıurfa 13:20 Uçağı - Şanlıurfa - İzmir 15:35 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Balıklıgöl, Rızvaniye Camii, Harran, Mardin, Midyat, Mor Gabriel, Dİyarbakır, Nemrut, Adıyaman ve daha fazlası
PROGRAM
1 Gün: ŞANLIURFA-BALIKLIGÖL-RIZVANİYE CAMİ-SIRA GECESİ

Öğlen 12:00’da Adnan Menderes Havaalanın’da buluşma sonrası İzmir – Şanlıurfa direkt uçuş konforu ile seyahatimizi gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa’da bizleri beklemekte otobüsümüz ve bölge rehberimiz ile buluşarak Gizemli Mezopotamya’yı keşfe başlıyoruz. İlk olarak Balıklı Göl (Hali-ül Rahman Gölü), Ayn-ı Zeliha Gölü İbrahim Peygamber Makamı, İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camini ziyaret edip sıra gecesi öncesi otelimize giderek odalarımıza yerleşiyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte lobi de buluşarak sıra gecesi için hareket ediyoruz. Şanlıurfa’nın ve bölgenin vazgeçilmezi olan Sıra Gecesine katılıyoruz. karışık kebaplarımızı yiyip, mırramızı içip, şıllık tatlısının ve çiğ köftenin tadına bakıyor, yöresel müzik ve oyunlarla eğlenceye tam hız devam ediyoruz. Daha sonra otelimize geri dönüş yapıyoruz.



2 Gün: GÖBEKLİTEPE-MARDİN-ULU CAMİ-DEYR UL ZAFARAN MANASTIRI

Sabah kahvaltı sonrası Daha sonrasında 1963 yılında tarlasını karasabanla sürerken bulduğu oymalı taşı müzeye götüren bir çiftçinin sayesinde bulunan Göbekli Tepe'ye ulaşıyoruz. Dünyada bilinen ilk tapınağı içerisinde bulunduran kentin cilalı taş devri yerleşimi olduğu ileri sürülmektedir. Burada rehberimizin anlatımları sonrası Mardin’e gelerek Dinlerin ve Dillerin buluştuğu, Süryani'sinden, Arabına birçok farklı kültür ve İnanç birleşimi olan Mardin, taş işçiliği ve kentsel dokusu ile ziyaretçilerini büyülüyor. Kentsel sit alanı olan ve koruma altına alınan Eski Mardin'de gezimize öncelikle Kasımiye Medresesinden başlayacağız. Medresenin avlusunda bulunan küçük havuzu yapıya serinlik katmakla birlikte Selsebil adı verilen çeşmenin anlatımını rehberimizden dinlediğinizde bir kez daha büyüleneceksiniz. Ardından tarihi çarşı olarak bilinen sokaklarda Ulu Camii'ye doğru yürüyüşümüze başlıyoruz. Dar ve taş sokaklarda çarşıların arasından yapacağımız yürüyüşümüz sonrasında Mardin'in en büyük Camisi olan Camii Kebir de olarak geçen Ulu Camiyi bir şiir misali okunacak olan minaresinin anlatımını dinledikten sonra belediye temizlik işlerinin -eşekler- ile yapıldığı evlerin altından geçen Abbaraların altından geçerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Şehidiye medresesini ve PTT binasını gördükten sonra Mezopotamya Ovasına karşı yorgunluk çaylarımızı ve kahvelerimizi içiyoruz. Kısa bir dinlenme molasının sonrasında Deyr-ul Zafaran Manastırına gidiyoruz. Süryanilerin 1000 yıldan fazla bir zaman Patrikhane merkezi olan Deyrul Zafaran Manastırını gezerken 4000 yıllık Güneş tapınağını (Sin tapınağını) Şifahaneyi, Kilisesini ve Vaftizhanesini dolaşıyoruz. Daha sonra otelimize yerleşiyoruz.



3 Gün: DİYARBAKIR-KAHTA-ADIYAMAN

Sabah kahvaltı sonrası Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Diyarbakır’da ilk durağımız Surlar olacak. Urfa KapıyıMardin Kapıyı ve Keçi Burcunu görüp otobüsümüzle On Gözlü Köprüye geliyoruz. Hıdırellezlerde yöre insanları beze dilek yazıp bu köprüden Dicle’ye atarlarmış. İslamiyet’in beş Harem-i Şerifinden birisi olarak kabul edilen Mor Thoma Kilisesinin çevrilmesiyle yapılmış Ulu Cami’ye gideceğiz. Alacağımız öğle yemeğimizin ardından Adıyaman'a gidiyoruz. Burada otobüsümüzden inerek bizleri bekleyen minibüslerimize biniyoruz. Daha sonrasında Kahta’dan geçerek ilk durağımız olan Karakuş Tümülüs’üne geliyoruz. Muhteşem bir manzara içerisinde rehberimizin yapacağı anlatımlar ardından Roma İmparatorluğunun efsanevi IX. Lejyonunun inşa ettiği Cendere Köprüsüne ulaşıyoruz. Burada yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğrafların ardından, Kommagene Krallarının yazlık başkenti olan Arsemia'yı görerek deniz seviyesinden 2100 m yükseklikte bulunan Nemrut dağının zirvesine ulaşıyoruz. Kommagene kralı Antiokhos adına yapılan Tümülüs’ü ve Doğu-Batı Teraslarını, burada bulunan devasa heykelleri görüyoruz. Yapılan anlatımlar ardından Gün Batımını muhteşem manzarasında seyrediyoruz. Ardından tekrar minibüslerimize binerek Adıyaman'da bulunan otelimize ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.



4 Gün: ADIYAMAN-HARRAN-ŞANLIURFA

Sabah kahvaltı sonrası Adıyaman’daki otelimizden ayrılıyoruz. Yapacak olduğumuz yolculuk sonrası Harran’a doğru devam ediyoruz. Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran'a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Dünya'da sadece 3 bölgede bulunan Konik Kubbeli Evleriyle koruma altına alınmış olan Harran'da Kültür Evi’ne gelerek burada keyifli vakit geçiriyoruz. Yöresel kıyafetler ile fotoğraf çekilme fırsatı buluyoruz. Ev sahibinden yöre hakkında bilgi alıyoruz. Daha sonra Gizemli Mezopotamya’yı keşif etmiş bir şekil de Şanlıurfa’da havaalanına gelerek İzmir’e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Direkt uçuş konforu ile İzmir’e geliyoruz. Bir sonraki turumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Şanlıurfa - İzmir Direkt Uçak Konforu

Yeni Model Otobüs İle Tüm Ulaşım Hizmetleri

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

3 Gece 4* - 5* Otel Konaklaması

Otellerde 3 Sabah Kahvaltısı

3 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Tüm Öğlen Yemekleri

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Urfa'da Sıra Gecesi 75 TL.

Nemrut Turu Minibüs ve Milli Park Giriş Ücreti 70 TL.



Kalkış Yerleri
    Notlar

    BİLMENİZ GEREKENLER:

    Erken rezervasyon fiyatı her tarih ve otobüste ilk 10 koltuk için geçerlidir.

    Tur kayıt esnasında SIRA GECESİ için katılım bildirmek zorunludur.

    Bu programda belirtilen tüm gezi turlarında acentemiz sorumludur.

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 10 (on) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamalar en az 4* otellerde yapılmaktadır.  Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin (Uçaklı Turlar Hariç) 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    3- Uçaklı Turlar veya Paket içeriğinde uçak bileti olan turlar da iptal hakkı yoktur.
    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-ucakla-gizemli-gap-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 19:13 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.