Büyük Gap & Doğu Anadolu Turları Tur Programı

 2020 ERKEN REZERVASYON 

 BÜYÜK GAP VE DOĞU ANADOLU TURU 

TAMAMI 5-4 YILDIZ OTELLER KALİTESİYLE

 NEMRUT, HALFETİ, GÖBEKLİTEPE 

 KEMALİYE, KARANLIK KANYON ve DİYARBAKIR FARKI İLE ... 

 Adana-Antakya-Harbiye-Gaziantep-Halfeti-Göbeklitepe-Şanlıurfa-Harran-Sıra Gecesi-Mardin-Midyat Hasankeyf-Tatvan-Akdamar Adası-Van-Kedi Evi-Muradiye Şelalesi-Doğu Bayazıt-Iğdır-Kars Ani Harabeleri-Sarıkamış-Erzurum-Kemaliye-Karanlık Kanyonu-Elazığ-Harput-Malatya-Nemrut-Kayseri Kapadokya-Aksaray-Konya(Mevlana)

10 GÜN - 10 GECE 

enlightened ERKEN REZERVASYONA ÖZEL   

 2020 TUR TARİHLERİ

  1.TUR:  3-13 Nisan     2.TUR:  10-20 Nisan   

 3.TUR:  23 Mayıs -2 Haziran  4.TUR: 30 Mayıs -9 Haziran    5.TUR: 12-22 Haziran      

 6.TUR: 26 Haz-6 Temmuz   7.TUR: 29 Tem-8 Ağustos   8.TUR: 30 Tem-9 Ağustos   

9.TUR: 21-31 Ağustos   10.TUR: 11-21 Eylül    11.TUR:  25 Eylül -5 Ekim     

12.TUR: 9-19 Ekim       13.TUR:  16-26 Ekim   14.TUR: 23 Ekim- 1 Kasım 

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN!!!

ERKEN REZERVASYON İLK 10 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

Kalkış Yerleri: GİRNE OFİS ÖNÜ, KARŞIYAKA ANIT, ÜÇKUYULAR, ÜÇYOL, SABANCI, LOZAN, EGE ÜNİ. ACİL
Gezilecek Yerler: ADANA-ANTAKYA-GAZİANTEP-HALFETİ-MEMRUT-ADIYAMAN-HARRAN-BALIKLIGÖL-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-DİYARBAKIR-MARDİN-MİDYAT-HASAKEYF-TATVAN-AKDAMAR ADASI-VAN-MURADİYE ŞELALESİ-DOĞU BEYAZIT-İSHAK PAŞA SARAYI-IĞDIR-KARS-ANI HARABELERİ-SARIKAMIŞ-ERZURUM-KEMALİYE-KARANLIK KANYONU-HARPUT-ELAZIĞ-MALATYA-KAYSERİ-KAPADOKYA-KONYA (MEVLANA)
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ADANA - ANTAKYA - HARBİYE - GAZİANTEP

Akşam saat 17:20 Girne (Acenta Önü), 17:30 Bostanlı (İskele önü), 17:40 Karşıyaka (Anıt-Yunuslar), 18:05’da Üçyol (Pizza-Pizza Önü), 18:20 Üçkuyular ( Pamukkale Yazıhane Önü ), 18:40 Bornova E.Ü.H. önünden misafirlerimizi alıyoruz. Kula, Afyon, Konya, Adana yolu üzerinden Pozantı’ya ulaşıyoruz.

Sabah saatlerinde kahvaltı (ekstra) molamızı verdikten sonra yolumuza devam ederek ADANA’ya geliyoruz. Dünyanın hala kullanımda olan en eski taş köprülerinden olan Taş Köprü ve muhteşem mimarisiyle Adana’nın sembolü olan Sabancı Merkez Camii görüldükten sonra Ceyhan-Dörtyol üzerinden yolculuğumuza devam ediyoruz. Öğle yemeğimizde, Antakya mutfağının yöresel lezzetlerini tattıktan sonra, dinlerin ve medeniyetlerin kesişme noktası Antakya’ya varıyor, geniş mozaik koleksiyonuyla dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Antakya Müzesi’ni geziyoruz. Akabinde, bir sonraki durağımız, Hristiyanlık tarihinin en eski kilisesi olan Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki St Pierre Kilisesi olacak. Sonrasında Hatay’ın meşhur künefelerinden tadacağımız bir lezzet molası veriyoruz. Ardından Antakya turumuza, Habib-i Neccar Camii ile devam ediyoruz. Ülkemizin en eski camilerinden olan bu güzel yapının önemi ve tarihi geçmişi hakkında rehberimiz tarafından bilgilendirildikten sonra Tarihi Hatay Evleri arasında yapacağımız bir yürüyüş ardından aracımıza dönüyoruz, şelaleleri ve Defne Efsanesi ile ünlü Harbiye Şelaleri'ni geziyor ve güzel hikayesini dinledikten sonra Gaziantep'deki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama5*Shimall Otel



2 Gün: GAZİANTEP - HALFETİ - MEMRUT - ADIYAMAN

Sabah kahvaltımızın ardından GAZİANTEP’te Dünya’nın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden meşhur Tarihi Tahmis Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten görülecek yerler arasındadır. Daha sonra yöresel alışveriş ve Dünyaca ünlü baklavanın tadına bakmak için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra güneydoğunun saklı cenneti HALFETİ’ye Birecik üzerinden gidiyoruz. Birecik Baraj suları altında kalan medeniyeti, arzu edenler ile göl üzerindeki tekne turumuz (ekstra) ile keşfediyoruz. Halfeti Baraj Gölü üzerinde kurulmuş olan Çeşm-i Cihan Restoran’da yöresel menülerden oluşan öğle yemeğimizi yedikten sonra Adıyaman’a doğru devam ediyoruz. KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ ve CENDERE KÖPRÜSÜ’nü görüp KAHTA’da dolmuşlarla (ekstra 45 TL.) NEMRUT DAĞI’na doğru yola çıkıyoruz. 2150 metre yükseklikte Dünyanın sekizinci harikası “KRALLAR DAĞI” olarak da anılan Nemrut’ta güneşin batışının seyredeceğiz. Daha sonra Kâhta’ya geri dönüp Adıyaman merkezdeki otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: 4*Bozdoğan Otel, 4* Grand İsias,4* Rabat Otel vb.



3 Gün: HARRAN - BALIKLI GÖL - ŞANLIURFA (TAM GÜN) - SIRA GECESİ

Sabah kahvaltımızı otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra,Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya geçiyoruz. Bu güzel şehirdeki ilk durağımız, dünyanın ilk üniversite bina camisi El Firdevsi, Rasathane Kulesikalıntılarını ve alışılmışın dışında mimarisiyle dikkat çeken Konik Kubbeli Evleri ile Harran olacak. Harran gezimizde bölge halkıyla kaynaşıp, geleneksel Urfa kıyafetleriyle fotoğraflarımızı çektikten sonra; rotamızı Urfa şehir merkezine çeviriyoruz.Daha sonra Güneydoğu Anadolu’nun kebab ve isot kokan kenti Urfa’da Balıklı Gölü, Ayn-ı Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii ve Hz. İbrahim’in doğduğu mağara ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Gezimizin ardından tarihi çarşıda kısa bir alışveriş molası veriyor ve akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği sonrasında, Güneydoğu’nun geleneklerini yansıtan sıra gecesine (extra) gidiyoruz.

KonaklamaUrhay Otel,Dedeman Şanlıurfa,Harran Otel,Nevali Otel vb.



4 Gün: GÖBEKLİTEPE - DİYARBAKIR - MARDİN

Sabah Kahvaltı sonrası insanlığın tarihini değiştiren, bilinen tüm tarihi tapınaklardan bile eski yaklaşık 12.000 yıllık bir geçmişi olan tarihin en eski tapınağı GÖBEKLİTEPE ziyaret edeceğimiz ilk nokta oluyor. Daha sonra Diyarbakır’da ULU CAMİ, CAHİT SITKI TARANCI’nın dünyaya geldiği ve günümüzde müze olan evini ziyaret ediyoruz. Hasan Paşa Hanı ve On Gözlü Köprü ziyaret edildikten sonra taşın dile geldiği birçok medeniyete ev sahipliği yapan MARDİN’e gidiyoruz. UNESCO tarafından Dünya kültür mirası olarak kabul edilen Mardin’de MARDİN MÜZESİ – LATİFİYE CAMİİ – KIRKLAR KİLİSESİ – ZİNCİRİYE MEDRESESİ – TARİHİ POSTANE – ŞEHİDİYE CAMİİ – DEYRÜLZAFERAN MANASTIRI gezip göreceğimiz yerler arasında. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

KonaklamaYay Grand Otel, Erdoba Elegance Otel , Matiat Otel vb.



5 Gün: MİDYAT - HASANKEYF – TATVAN – AKDAMAR ADASI - VAN

Sabah Kahvaltı sonrası tarihi sokaklarında büyüleneceğimiz MİDYAT’a gidiyoruz. ‘’Sıla’’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ni geziyoruz. Süryani – Müslüman ortak mahallelerinde gezip vereceğimiz serbest zamanda telkâri gümüş alış verişi yaptıktan Dicle Nehri’nin hayat verdiği, Ilısu Barajı’nın yapımı ile birlikte sular altında kalacak olan tarihi HASANKEYF’e gidiyoruz. Burada yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından EL RIZK CAMİİ’yi ziyaret ediyoruz. Büyük - Küçük Saray ve Eski Köprü kalıntılarını gördükten sonra TATVAN üzerinden KUSKUNKIRAN GECİDİ’nden (2235 m.) geçerek ARTOS DAĞI eteklerinde VAN GÖLÜ üzerindeki AKDAMAR ADASI’na geçiyoruz. Ada üzerindeki kurulmuş ve dört yöndeki duvarlarında inanılmaz öykülerin anlatıldığı AKDAMAR KİLİSE’sini geziyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama5*Radisson Blue By Şahmaran Otel,5* Elite World Otel vb.



6 Gün: KEDİ EVİ - MURADİYE ŞELALESİ - DOĞU BAYEZID - İSHAK PAŞA SARAYI –IĞDIR - KARS

Sabah kahvaltısı sonrası Van denildiğinde akla ilk gelen şey olan eşsiz güzellikteki Van Kedilerini yakından göreceğimiz Kedi Evine gidiyoruz. Van kedileri koruma altında olduğundan Van dışına çıkartılması yasaklanmış durumda bu sebepten dolayı özel alanlarda yaşatılıyorlar. Bu özel alanlardan birisi olan Kedi evi gezimiz sonrası Van’ın meşhur Urartu Gümüş sanatı olan Savat ve Arubani sanatları hakkında bilgi almak üzere Gümüş Atölyesine uğruyoruz. Daha sonra göl kenarından devam ederek Çaldıran yakınlarındaki Muradiye Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Asma köprüden şelale fotoğraflarımızı çektikten sonra Erciş-Patmos yolu üzerinden yolculuğumuza devam ediyoruz. Daha sonra Ağrı yolu üzerinden devam ederek Doğu Bayazıd’a ulaşıyoruz. Akabinde öğle yemeğimizi alıyor ve sonrasında Kutsal kitaplarda ve efsanelerde adı geçen, ülkemizin en yüksek zirvesi Ağrı Dağı’nı en güzel fotoğraflayabileceğimiz noktada kısa bir fotoğraf molası veriyor ve ardından, adeta bir kartal yuvası gibi ovaya tepeden hakim bir nokta üzerine inşa edilmiş, Doğu Anadolu’nun Topkapı Sarayı olarak bilinen İshak Paşa Sarayı’nı geziyor ve Iğdır-Digor yolu üzerinden Kars’a geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kars’taki otelimizde.

Konaklama: 4*The Kars Park Otel vb.



7 Gün: KARS - ANİ HARABELERİ - SARIKAMIŞ- ERZURUM

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltı sonrasında, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Ani Harabelerine geçiyoruz. Burada birbirinden güzel kiliseleri gezdikten sonra, Ermenistan Türkiye sınırını belirleyen Aras Nehri’ni fotoğraflıyor ve Kars merkeze devam ederek merkezde Kars Kalesi'ni,Namık Kemal Evi'ni,12 Havariler Kilisesi'ni,Kars Taş Köprü ve Harakani Türbesi'ni görüyoruz.Sonrasında peynir alışveriş molası veriyoruz.Vereceğimiz öğle yemeği molası sonrasında Dadaşlar Diyarı Erzurum’a ulaşıyoruz.Sırasıyla Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Ulu Camii’ni gezdikten sonra Yakutiye Medresesi’ne geçiyor ve rehberimizden gerekli bilgileri aldıktan sonra Rüstem Paşa Bedesteni’nde oltu taşı alışverişi için serbest zaman alıyoruz. Günümüzün finalinde Erzurum Merkezde 4* Bora Park Otel otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

KonaklamaBora Park Otel, Palan Otel vb.



8 Gün: ERZURUM – KEMALİYE – KARANLIK KANYON – HARPUT - ELAZIĞ

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltı sonrasında Kemaliye'ye hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerinde olan Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsünün önünde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından KEMALİYE’ye gelerek buradaki ziyaretlerimiz sonrası Dünya'nın En büyük Kanyonlarından birisi olan KARANLIK KANYON'da yaklaşık 45 dakikalık bir tekne turu yapıyoruz. Geri dönüşümüzde teknemizi durdurup 4 dakikalık sessizlikte Fırat’ın sessiz çığlığını duymaya çalışacağız. Daha sonra Türkülere konu olan Harput Kalesi’ne doğru aracımızla tırmanışa geçiyoruz. Şehir manzrası eşliğinde, kale içinde alacağımız öğle yemeği sonrasında gezimize başlıyoruz. Balak Gazi Heykeli, Arap Baba Türbesi, Eğik Minareli Ulu Camii ve Sütkale'yi panaromik olarak  görüyoruz. Daha sonra Elazığ’daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: 5*Doubletree By Hilton Elazığ, 5*Ramada Elazığ Otel, v.b



9 Gün: MALATYA - DARENDE - SOMUNCU BABA TÜRBESİ - KAYSERİ

Sabah kahvaltı sonrası Kayseri’ye doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Darende'de bulunan Osmanlı'nın manevi mimarlarından birisi olan SOMUNCU BABA'NIN TÜRBESİNİ ziyaret sonrası Kayseri'ye gelerek meşhur Kayseri Mantısı'nın tadına baktıktan sonra Kayseri Kalesi'ni ve Saat Kulesi'ni, Hunat Hatun Medresesi'ni görüp yapacağımız sucuk, pastırma alışverişi sonrasında akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Divan City Otel, The Kayseri Loft Otel, Wydham Grand Kayseri , Emin Koçak Otel v.b



10 Gün: KAPADOKYA - SULTAN HANI - AKSARAY - KONYA (MEVLANA)

Sabah Kahvaltımızı açık büfe olarak aldıktan sonra otelimizden ayrılıyoruz.Üç Güzeller’i,Ürgüp'ü,Güvercinlik Vadisi ve Uçhisar Kalesi'ni fotoğraf molası verdikten sonra SULTAN HANI'na geçip orda kısa bir mola veriyoruz.Sonrasında KONYA'da MEVLANA MÜZESİ'ni geziyor ve ögle yemeğimizi aldıktan sonra Konya, Afyon yolu ile geri dönüşe başlıyoruz ve gerekli molaların ardından nadide şehrimize ulaşıp bir dahaki BELLİMA TUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  •  Lüks otobüs ile ulaşım
  •  5 ve 4 Yıldızlı Hotelde 9 gece konaklama
  •  Otelde  Sabah Kahvaltısı (9) Akşam Yemeği (8)
  •  Seyahat Sigortası
  •  Bellima Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  •   Müze, Ören Yeri ve Milli Park Girişleri
  •   Öğle Yemekleri
  •   Akdamar Adasına Geçiş Tekne Ücreti
  •   Nemrut Dağı Minibüs Ücretleri 
  •   Molalarda ve Otellerde Ekstra Yiyecek, İçecek 
  •   Otellerde belirlenen ekstralar
  •   Halfeti Tekne Turu      
  •   Minibüs ücretleri
  •   1 Akşam Yemeği
  •   Yöresel Eğlence - Yemekli Sıra Gecesi 100 TL


Kalkış Yerleri
    Notlar

    BİLMENİZ GEREKENLER:

    Erken rezervasyon fiyatı her tarih ve otobüste ilk 10 koltuk için geçerlidir.

    Bu programda belirtilen tüm gezi turlarında acentemiz sorumludur.

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 10 (on) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamalar en az 4* otellerde yapılmaktadır.  Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    3- Uçaklı Turlar veya Paket içeriğinde uçak bileti olan turlar da iptal hakkı yoktur.
    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/buyuk-gap-dogu-anadolu-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 15:12 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.