Prag Viyana Budapeşte Kış Turu Tur Programı

Prag Viyana Budapeşte Kış Turu

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk HL
Gezilecek Yerler: Prag Viyana Budapeşte
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Prag

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Türk kontuarında saat 10:30’da buluşma. Türk Havayolları’nın TK1767 sefer uçuş ile saat 13:40’de Prag’a hareket. Saat 14:20’de Prag’a varış ve şehir turu için alandan ayrılış. Panoramik şehir turu sırasında görülecek yerler arasında; Küçük Mahalle , Charles IV. köprüsü, Eski şehir meydanı ve Astronomik Saat Kulesi vardır. Şehir turu sonrası otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak organize edilecek Prag Ortaçağ Gecesi turuna katılabilirler. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Alternatif Program

Prag Ortaçağ Gecesi Turu 55 Euro

Bu turumuzda Avrupa’nın 14.yy’den kalma tarihi ve otantik restoranlarından birinde, esir kızlar masanızda size eşlik edebilir, dilenciler, sokak savaşçıları yanınızdan geçebilir, ortaçağ eğlencesi, müzik aletleri ve danslarıyla büyülenebilirsiniz. Sizler de bu masalsı atmosferde kaybolabilirsiniz. Yemek ve görsel şovlara bayılacaksınız Bu geceyi özellikle kaçırmamanızı tavsiye ederiz.



2 Gün: Prag

Sabah kahvaltısının ardından Karlovy Vary turuna çıkıyoruz. 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak şehri olan Karlovy Vary’nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın Mozart`ın ,Göethe`nin Beethoven`ın, Rus Çarı Büyük Petro’nun ve Puşkin`in evlerini gördükten sonra 12 farklı suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Turumuz sonrası şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman. Gezimizin ardından Prag’a dönüyoruz. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Çek Gecesi turuna katılabilirler. Geceleme otelimizde.

Alternatif Program

Çek Gecesi Turu 50 Euro

Prag'ın yerel restoranlarının da Çekya’ya özgü müzik, folk danslar eşliğinde Çek mutfağının güzel tatları ile eğlenceli bir gece geçireceksiniz.



3 Gün: Prag - Viyana

Sabah kahvaltısının ardından Prag’tan ayrılıyor ve Viyana doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde Cesky Krumlov’a uğruyoruz. Vltava nehrinin kıvrımları içeresinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile sizi ortaçağa geri götürecek. Viyana’ya varışımızı takiben panoramik şehir turu yapılacaktır. Turumuz esnasında Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Geceme otelimizde.



4 Gün: Viyana - Bratislava - Budapeşte

Sabah kahvaltısının ardından Viyana’dan ayrılıp Budapeşte’ye doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde Bratislava ‘ya uğruyoruz. Orta Avrupa’nın en zengin başkentlerinden olan Bratislava şehir turumuzda; Bratislava nehir kıyıları, Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski şehir merkezi, Parlamento, Slovak Devlet Tiyatro Binası ve Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik şehir turu. Şehir turumuzda Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası otele transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Tuna Nehri Tekne turu veya Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli eğlence turuna katılabilirler. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde

Alternatif Program

Tuna Nehri Turu 20 Euro

Bu turumuzda dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat veya içki ikramı. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız.

Alternatif Program

Çigan Gecesi Turu 50 Euro

Bu turumuzda Budapeşte’nin en otantik restoranında geleneksel kıyafetler içerisinde Macar danslarını izleyip, Meşhur Macar Gipsy orkestrasının müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece geçireceğiz. Akşam yemeği esnasında ayrıca meşhur Tokaji şaraplarının tadımını yapma fırsatımız olacaktır. Otelimize dönerken Budapeşte’nin muhteşem gece manzaralarını görme imkanına sahip olacaksınız.



5 Gün: Budapeşte

Sabah kahvaltısının ardından Esztergom & Visegrad & Szentendre turu yapılacaktır. Bu turumuzda Türk tarihinde önemli stratejik öneme sahip olan Estergon Kalesi ve Macar Katolik Kilisesi’nin merkezi olan Estergon Bazilikası’nı geziyoruz. Tur sonrası Szentendere Artistler Köyü’ne gidiyoruz, Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkanına sahip olacağınız serbest zaman sonrasında Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Otele varışımızın ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Tuna Nehri Tekne turuna katılabilirler. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde

Alternatif Program

Tuna Nehri Tekne Turu 20 Euro

Bu turumuzda dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat veya içki ikramı. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız.



6 Gün: Budapeşte - İstanbul

Sabah kahvaltısının sonrası serbest zaman. Uçuş saatine istinaden havalimanına transfer. Bilet ve bagaj işlemleri sonrası Tür Havayolları’nın TK1038 sefer sayılı uçuş ile saat 20:05’te İstanbul’a hareket. Saat 23:55’te İstanbul’a varış.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Türk Havayolları ile İstanbul – Prag / Budapeşte-İstanbul  arası ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti
Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli
Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası otobüs transferleri
Prag(2) -Viyana(1) -  Budapeşte(2) 4 gece 5 gün konaklama
Programda belirtilen sabah kahvaltıları
Prag, Viyana, Budapeşte yarım günlük panoramik şehir turları
Karlovy Vary Turu, Cesky Krumlov Turu,  Bratislava Turu (Turlar yemeksiz olarak ver panoramik olarak yapılacaktır. Giriş Ücretleri dahil değildir.)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Vize ücreti (120 Euro)
Özel Seyahat sağlık sigortası (15 Euro) ( 70 yaş üstü misafirlerimiz için ücret 30 Euro`dur.)
Yurt dışı çıkış harcı bedeli
Tüm kişisel harcamalar,
Rehber tarafından organize edilen  ekstra turlar
Öğle ve Akşam yemekleri,
Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri
Kisi basi 5,-€ bahsis otobus söförü icin gezi sonunda toplanacaktir.



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Acentemiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden acentemiz sorumlu değildir. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.
    Fiyatlar, 01.01.2011 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
    Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
    Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır. Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tarafınıza bildirilecektir. Acentemiz, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup,  vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.
    Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
    Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz
    Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.


    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/en-uygun-orta-avrupa-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 16:40 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.