Doğu Ekspresi ile Kars, Erzurum Turu (5 Gece 6 Gün) Tur Programı

KARS - ANKARA ARASI DOĞU EKSPRESİ İLE

ERZURUM - KARS - DOĞU BEYAZIT TURU

 KARS - ANKARA ARASI 1. SINIF YATAKLI VAGON'DA SEYAHAT AYRICALIĞI 

3 Gece Otel Konaklaması & 2 Gece Doğu Ekspresi Yataklı Vagon Konaklaması

ERZURUM (1) Bora Park HotelKARS (2) The Kars Park Hotel 

1.Tur: 10-15 Ocak 2020  2.Tur : 12–17 Ocak 2020

 3.Tur : 27 Ocak – 1 Şubat 2020  4.Tur : 12 –17 Şubat 2020

 Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Doğu Beyazıt, İshak Paşa Sarayı, Kaz Evi, Kafkas Gecesi 

İki Kişilik Odada Kişi Başı  1.799 TL'den İtibaren ( 6 Gün - 5 Gece )

ERKEN REZERVASYON FIYATLARI SINIRLI KONTENJANDA GEÇERLİDİR.

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Erzurum, Kars, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Doğu Beyazıt, İshak Paşa Sarayı
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ERZURUM

Sabah 05:30 da Adnan Menderes Havaalanında Sun Express kontuarı önünde buluşma sonrası 07:10 uçağı ile İzmir’den Erzurum’a uçuşumuz sonrası Erzurum’da bizleri beklemekte olan aracımız ve rehberimiz ile buluşuyoruz. Sabah kahvaltı sonrası Erzurum - Kars turumuza başlıyoruz. Palandöken'in Sarıkamış’ın eteklerinde kurulu iki şehirde, tarihi yapılarla çevrili şehirler olan Erzurum ve Kars'da keşfedeceğiniz pek çok tarihi ve doğal güzellik var. Soğuk denince ilk akla gelen iki şehir ama kışın en yakıştığı şehirler de onlar. Türküleriye, kendine has şivesi ve tarihi dokusuyla Erzurum'da dadaşlar diyarında gezimiz de Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Erzurum denilince ilk akla gelen Çağ Kebabını tatmak ve öğlen yemeğimizi almak üzere meşhur Cağ Kebapçısına gideceğiz. Bu ziyaretlerimizin ardından otantik Erzurum Evinde çay ve kahve molası veriyoruz. Daha sonra günümüzde Milli Mücadele Müzesi olarak bilinen Erzurum Kongresi’nin düzenlendiği binayı ziyaret ediyoruz.  Günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz sonrası otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: ERZURUM – SARIKAMIŞ - KARS

Sabah kahvaltı sonrası Kars’a doğru aracımız ile yolculuğumuza başlıyoruz. Yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü dıştan görüyoruz. Sarıkamış denilince ilk akla gelen Kayak Merkezini görebilmeniz için burada serbest zaman veriyoruz. Yöresel öğle yemeğimiz sonrası Kars’a gelerek şehir turumuza başlıyoruz. Yapacağımız Kars şehir turunda, Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır.



3 Gün: KARS - DOĞU BEYAZIT – İSHAKPAŞA SARAYI – AĞRI DAĞI – IĞDIR - KARS

Sabah kahvaltısı sonrası günübirlik yapacağımız turumuza başlıyoruz. İlk olarak Türkiye'nin İran sınır kapısı olan Gürbulak Sınır Kapısı'nda vereceğimiz fotoğraf molamızın ardından, Dünya’daki ikinci büyük meteor çukurunu görüp, rehberimizden alacağımız bilgiler sonrasında Osmanlı'nın doğudaki en son yapısı olan ve yapımı 99 yıl süren İshakpaşa Sarayı’nı geziyoruz. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı manzarasına bakan sarayda harem ve selamlık bölümlerinin en ince ayrıntısıyla nakış nakış işlenmiş büyüleyici atmosferinde yapacağımız gezi sonrasında çarşı gezisi için vereceğimiz serbest zamanın ardından, nereye baksak göreceğimiz Ağrı Dağı'nın diğer yüzünde bulunan Iğdır'a gidiyoruz. Iğdır gezimiz sonrasında Kars’a geri geliyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: ANİ HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ – KAZ EVİ – DOĞU EKSPRESİ İLE KARS – ANKARA YOLCULUĞU

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. (Ekstra) Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, meşhur Kaz Evi’ne giderek akşam yemeğimizi yedikten sonra Kafkas Gösterisini izliyoruz. Eşsiz dansları, bıçak ve ateş gösterisi sizi çok etkileyecek. Daha sonra aracımız ile Kars Tren Gar’ına giderek Doğu Ekspresi’ndeki yerlerimizi alarak 23:55’te başlayacak olan eşsiz manzaralara doğru yola çıkacağız.



5 Gün: DOĞU EKSPRESİ İLE KARS – ANKARA YOLCULUĞU

TCDD’nin verdiği bilgiye göre; Turistik Doğu Ekspresi Trenimizin rotasında Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Kayseri-Kırıkkale ve Ankara olacaktır. Keyifli ve Bol Manzaralı bir tren yolculuğu bizi bekliyor. 2 Günlük yolculukta Erzincan Eriç’te 30 dakika, Sivas Divriği’de 30 Dakika, Sivas Bostankaya’da 3 saat mola verilecek olup, dileyen misafirlere TCDD ekibi tarafından ekstra olarak Kemaliye – Karanlık Kanyon Gezisi düzenlenecektir. 2 Kişilik yataklı vagonlarda seyahat edilecektir.



6 Gün: ANKARA VARIŞ - ANKARA - İZMİR GERİ DÖNÜŞ

TCDD’nin vermiş olduğu resmi Ankara’ya varış saati 05:15 olup, resmi olmayan bilgilere göre zaman zaman 3-4 saatlik gecikmeler yaşanmaktadır. Bu riski göz önünde bulundurarak Ankara – İzmir uçuşu tren varış saatinden 6-8 saat sonrası olacaktır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Erzurum arası Uçak Bileti

3 Gece Otel Konaklaması

3 Sabah Kahvaltısı, 3 Akşam Yemeği

Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Transferler

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmeti

1 Gece Doğu Ekspresi 1. Sınıf Yataklı Vagon Seyahati

Ankara Gar - Esenboğa Havaalanı arası Transfer

Ankara-İzmir arası Uçak Bileti

Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tren seyahatinde alınan tüm öğünler

Kişisel harcamalar, Alışverişler

Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu ( Kişibaşı 30 TL dir )

Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri

Programda Belirtilen Ekstra Turlar

Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    NOT 1 : Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir. 

    NOT 2 : Bu turumuzun Tren seyahati bölümünde, Doğu Ekspresinde kullanılan Yataklı Vagonda Odalar 2 Kişiliktir. 

    NOT 3 : Misafirlerimizin 3 Kişilik Rezervasyon yapması halinde Otelde 3 kişi aynı odada kalır. Tren konaklamasında ise ; (2 adet) 2 kişilik Yataklı Vagon Odası verilir. Trende Tek başına konaklama yapan misafir için Ücret farkı 350 TL dir.  3 kişi tur rezervasyonu yapıldığında bu fark ücreti toplam fiyata sistem tarafından otomatik olarak eklenir. Aynı rezervasyona 4. kişi eklendiğinde sistem daha önce alınmış olan 350 TL fark ücreti yeni eklenen kişinin ücretinden otomatik olarak düşer.  

    NOT 4 : Misafirimizin 1 Kişilik Rezervasyon yapması halinde, tüm seyahat odada tek kişi kalacak şekilde planlanır. Otelde tek kişilik oda ( Sngl )  Tren seyahatinde de ( odada tek kişi kalınacak şekilde ) 2 Kişilik Yataklı oda  konaklaması verilir ve misafir odada tek başına seyahat eder. Tek kişilik tur ücretleri SNGL Tur ücreti olarak tur fiyat tablosunda belirtilmiştir.

    NOT 5 : TCDD KURALLARI GEREĞİ; Yolcu sağlam ve çalışır vaziyette aldığı vagon ve demirbaş malzemelerinin seyahat sonunda aynı şekilde teslim edilmesinden sorumludur. Özel vagonlarda seyahat eden yolcuların kusuru ile vagonda veya trende meydana gelen hasarlara ilişkin olarak, TCDD TAŞIMACILIK A.Ş tarafından kendilerine bildirilen hasar bedelini yolcu itirazsız ödeyecektir.


    İptal Şartları

    TCDD Genel Kural ve Hükümleri gereği bu tur "özel tur" kapsamında olup satın alınmış tur iptal edilmemektedir.

    https://bellimatur.com/dogu-ekspresi-kars-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 25.04.2024 04:16 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.