Van Gölü Ekspresi ile Doğu Anadolu Turu (Erzurum, Kars, Van) Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUREn Detaylı TRENLİ VAN GÖLÜ Turunu Sizin için Hazırladı.

TATVAN - ANKARA ARASI VAN GÖLÜ EKSPRESİ İLE

ERZURUM - KARS - VAN TURU

BÖLGENİN EN İYİ 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞIYLA

 TATVAN - ANKARA ARASI YATAKLI YA DA KUŞETLİ VAGON'DA SEYAHAT AYRICALIĞI 

 Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Kaz Evi, Kafkas Gecesi 

 Doğu Beyazıt, İshak Paşa Sarayı 

5 GECE 6 GÜN | UZMAN REHBER KADROSU İLE

4 GECE 4*-5* OTELLERDE KONAKLAMA

4 GECE OTEL KONAKLAMA

1 GECE VAN GÖLÜ EKSPRESİ'NDE KONAKLAMA

İzmir - Erzurum ve Ankara - İzmir Uçakla !!!

 1.Tur: 11 - 16 Mart 2022  2.Tur: 18 - 23 Mart 2022

3.Tur: 25 - 30 Mart 2022

Erzurum, Çifte Minareli Medrese, Sarıkamış, Kars, Kars Kalesi, Ani Harabeleri

Çıldır Gölü, Igdır, Ağrı Dağı, Doğu Beyazıt, İshakpaşa Sarayı, Tendürek, Muradiye Şelalesi

Van, Van Gölü, Akdamar Adası, Van Kalesi Etnografya Müzesi, Tatvan

VAN GÖLÜ EKSPRESİ YOLCULUK - ANKARA- İZMİR

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir.

Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Erzurum, Çifte Minareli Medrese, Sarıkamış, Kars, Kars Kalesi, Ani Harabeleri Çıldır Gölü, Igdır, Ağrı Dağı, Doğu Beyazıt, İshakpaşa Sarayı, Tendürek, Muradiye Şelalesi Van, Van Gölü, Akdamar Adası, Van Kalesi Etnoğrafya Müzesi, Tatvan
PROGRAM
1 Gün: ERZURUM – ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE – SARIKAMIŞ - KARS

Saat 08:30'da Adnan Menderes havalimanında buluşarak 10:05'te İzmir-Erzurum uçağı ile Erzurum havalimanına iniyoruz. Erzurum havalimanında aracımız ile buluşuyoruz. Erzurum'da kahvaltı molamızın ardından Doğu’nun en yüksek ili Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi ( Türk ve İslam Eserleri Medresesi) gezilerimizi tamamlayıp, Erzurum’un meşhur Oltu Taşı ürünlerinin sergilendiği Taşhan’a gidiyoruz. Büyüleyici taşlar arasındaki gezintimizin ardından Erzurum savunmasının en büyük kahramanlarından Nene Hatun’un mezarının bulunduğu Aziziye Tabyaları’nı gezdikten sonra kentten ayrılıyoruz. Aras Nehri’ninüzerinde bulunan Çobandede Köprüsü’ndeki molanın ardından Sarıkamış’a ulaşıyor, düşmandan çok, soğukla savaşan ordumuzun 70.000 şehit verdiği Allahüekber Dağları’na bakan anıtı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kars'a gelerek otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: KARS KALESİ – ANİ HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ – KARS

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani Harabelerine’ne geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. ÇILDIR GÖLÜ'ne doğru yola çıkıyoruz. Ülkemizin yüksek rakımda bulunan tatlı su göllerinin en etkileyici olanlarından birisi olan Çıldır Gölü’ne gelerek göl kenarında fotoğraf molası veriyoruz. Göl kenarındaki restoranımız da keyifli bir öğle yemeği sonrası Kars Merkez'e geri geliyoruz. Kars Şehir Turumuzu gerçekleştirdikten sonra akşam yemeği için Kaz Evi'ne gidiyoruz. Yemek sonrası ateş ve bıçak şovları ile sizleri çok etkileyecek olan Kafkas Eğlencesi'ne katılıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: IGDIR – AGRI DAGI – DOĞU BEYAZIT – İSHAKPAŞA SARAYI – TENDÜREK – MURADİYE ŞELALESİ – VAN

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Urartu uygarlığının başkenti ve doğunun incisi olarak adlandırılan Van’a hareket ediyoruz. Kutsal Ağrı Dağı’nın (5165 m) etki alanına giriyor, nereye gitsek onu görüyor ve Iğdır'a varıyoruz. Bölgenin sert iklimine karşın her zaman ılıman olan bu şehrimizde bir süre dolaşıyoruz. Iğdır’dan ayrılıp Doğu Beyazıt'a ulaştığımızda öğle yemeğinin (ekstra) ardından Meteor Çukur'unu görüyor, İran sınırına yönelip sınırı görüyoruz. Yine aynı gün içinde inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. İsmi Saray olsa da esasında bir külliye olan bu muhteşem yapı, aynı zamanda Lale Devri’nin en önemli eserlerinden birisi olması özelliğini de taşıyor. Daha sonra Tendürek dağına (3542m.) parelel olarak Çaldıran üzerinden Van'a bağlı Muradiye ilçesine geliyor, burada ilçeyle aynı ismi taşıyan muhteşem Muradiye Şelalesi ile Şeytan Köprüsü’nü görüp, Van’daki otelimize yerleşerek akşam yemeğimizi beraberce alıyoruz.



4 Gün: VAN – VAN GÖLÜ – AKDAMAR ADASI – VAN KALESİ – ETNOĞRAFYA MÜZESİ

Değerli misafirlerimiz, sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Edremit’e çeviriyoruz. Edremit’ten bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan AKDAMAR Adası’na hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Buradan Van Gölü’ne baktığınızda “Aynı deniz gibi” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Zira içerisinde bulunduğunuz Van Gölü, 3713 km²  lik ölçüsüyle Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğine sahiptir. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında yeniden Edremit’e dönüyor ve buradan da Gevaş’a ilerliyoruz. Gevaş’ta Selçuk Mezarlarını ve Halime Hatun Türbesi’ni görüp Van şehir merkezi’ne geri dönüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Van Gölü ve çevresini tüm manzarasıyla görebileceğimiz Van Kalesi’ne çıkıyoruz. Burada Urartu Kral Mezarlarını ve diğer Urartu harabelerini görüp, Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi ardından bir Halı Atölyesi’ne giderek Van Halısı hakkında bilgi alıyoruz. Dileyenler için vereceğimiz alışveriş molası sonrasında bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoğrafların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: TATVAN – VAN DOGU EKSPRESİ – YOLCULUK – ANKARA

Otelde erken saatlerde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından TATVAN’a doğru yola çıkıyoruz. Burada Tatvan Gara ulaşıyoruz . 07:00'da bizleri bekleyen trenimize binerek merakla beklenen tren yolculuğumuza başlıyoruz. Bu yolculuğumuz 24 saat sürecek ve yolculuğumuz boyunca en güzel dağ manzarası ve göl manzaraları eşliğinde Ankara'ya varacağız.



6 Gün: ANKARA – İZMİR

Sabah saatlerinde Ankara Garında iniyoruz. ANKARA  ESENBOĞA Havalimanına ulaşıyoruz. Chek-in işlemlerimizin ardından Pegasus Havayolları ile ANKARA - İZMİR uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İzmir'de Adnan Menderes Havaalanında siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

BİLGİLENDİRME:
YURTİÇİ UÇUŞ KURALLARI

Havayolu şirketleri kuralları gereği 2 aşı olmuş olmanız ve 2. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekir. 2. Aşı üzerinden 14 gün geçmeyen yolcular için en fazla 48 saate sonucu alınmış pcr testi ibrazı gerekmektedir. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmediyse ve pcr testi yaptırmadıysanız bu işlem havalimanında minimum 6 saate yapılmaktadır ve bu durumda uçuşa kabul edilmezsiniz.
Uçaklı turların tamamında bu kurallar gidiş ve dönüş uçuşlarında geçerlidir.

 

  • Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • TCDD'den kaynaklı tüm tren saati değişikliği, rötar ve iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS olarak gönderilir.
  • Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı iptallerde Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
  • Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 06.12.2021


DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Erzurum Uçak Bileti

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

4 Gece 4* Otel Konaklaması

4 Sabah Kahvaltısı

4 Akşam Yemeği

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Van Gölü Ekspresi Yataklı/Kuşetli Kabin

Ankara Gar - Esenboğa Arası Transfer

Ankara - İzmir Uçak Bileti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tren seyahatinde alınan tüm öğünler

Kişisel harcamalar, Alışverişler

Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu

Müze Giriş Ücretleri 

Programda Belirtilen Diğer Ekstra Turlar

Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir.


    İptal Şartları

    İptal durumu TCDD Genel Kural ve Şartlarına tabiidir. Genel Şart ve Kuralları TCDD internet sitesinde bulabilir ya da acentamızdan isteyebilirsiniz.

    https://bellimatur.com/izmir-en-uygun-van-golu-ekspresi-dogu-anadolu-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 25.04.2024 01:20 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.