Doğu Ekspresi ile Van, Doğubayazıt, Kars, Erzurum, Palandöken Turu Tur Programı

 DOĞU EKSPRESİ  İLE 
Van-Doğubayazıt-Kars-Erzurum-Palandöken Turu

 ERZURUM-KARS ARASI DOĞU EKSPRESİ İLE SEYAHAT AYRICALIĞI 
1 Gece Van Rönesans Otel ve 2 Gece The Kars Park Otel Konaklama

Doğu Ekspresi ile Muhteşem Manzaralara Şahit Olacaksınız..
En Güzel Manzaraya Sahip Rota

İZMİR - VAN (DİREKT UÇUŞ-SABAH UÇUŞU)
ERZURUM - İZMİR (DİREKT UÇUŞ-AKŞAM UÇUŞU)

VAN AKDAMAR ADASI, VAN GÖLÜ, VAN KALESİ, KEDİ EVİ, MURADİYE ŞELALESİ, DOĞUBAYAZIT,
İSHAKPAŞA SARAYI, KARS MERKEZ TURU, ANİ HARABELERİ, ÇILDIR GÖLÜ
ERZURUM MERKEZ TURU, PALANDÖKEN 

TUR TARİHİ: 27-30 MART 2022 (ÖZEL TARİH)
SINIRLI KONTENJAN! EN GÜZEL ROTA!

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Akdamar Adası, Van Kedi Evi, Van Kalesi, Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayı, Kars Merkez, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Erzurum Merkez, Palandöken
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - VAN - AKDAMAR ADASI - VAN GÖLÜ - VAN KALESİ - KEDİ EVİ

Sabah havaalanında buluşma, İzmir’den Van’a uçuş. Van’da bizleri bekleyen aracımız ve rehberimiz ile buluşarak turumuza başlıyoruz. Yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Edremit’e çeviriyoruz. Edremit’ten bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan AKDAMAR Adası’na hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Buradan Van Gölü’ne baktığınızda “Aynı deniz gibi” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Zira içerisinde bulunduğunuz Van Gölü, 3713 km²  lik ölçüsüyle Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğine sahiptir. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında yeniden Edremit’e dönüyor ve buradan da Gevaş’a ilerliyoruz. Gevaş’ta Selçuk Mezarlarını ve Halime Hatun Türbesi’ni görüp Van şehir merkezi’ne geri dönüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Van Gölü ve çevresini tüm manzarasıyla görebileceğimiz Van Kalesi’ne çıkıyoruz. Burada Urartu Kral Mezarlarını ve diğer Urartu harabelerini görüp, Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi ardından bir Halı Atölyesi’ne giderek Van Halısı hakkında bilgi alıyoruz. Dileyenler için vereceğimiz alışveriş molası sonrasında bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoğrafların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Konaklama: 4* Şahmaran Resort Hotel, 5* Ramada By Wyndham Van vb. 



2 Gün: AĞRI DAĞI - IĞDIR - DOĞU BEYAZIT - İSHAK PAŞA SARAYI - MURADİYE ŞELALESİ - ŞEYTAN KÖPRÜSÜ

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Kutsal Ağrı Dağı’nın (5165 m) etki alanına giriyor, nereye gitsek onu görüyor ve Iğdır'a varıyoruz. Bölgenin sert iklimine karşın her zaman ılıman olan bu şehrimizde bir süre dolaşıyoruz. Iğdır’dan ayrılıp Doğu Beyazıt'a ulaştığımızda öğle yemeğinin (ekstra) ardından Meteor Çukur'unu görüyor, İran sınırına yönelip sınırı görüyoruz. Yine aynı gün içinde inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. İsmi Saray olsa da esasında bir külliye olan bu muhteşem yapı, aynı zamanda Lale Devri’nin en önemli eserlerinden birisi olması özelliğini de taşıyor. Daha sonra Tendürek dağına (3542m.) parelel olarak Çaldıran üzerinden Van'a bağlı Muradiye ilçesine geliyor, burada ilçeyle aynı ismi taşıyan muhteşem Muradiye Şelalesi ile Şeytan Köprüsü’nü görüp, Van’daki otelimize yerleşerek akşam yemeğimizi beraberce alıyoruz.
Konaklama: 4* Şahmaran Resort Hotel, 5* Ramada By Wyndham Van vb. 



3 Gün: ANİ HARABELERİ - ÇILDIR GÖLÜ - KARS

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani Harabelerine’ne geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. ÇILDIR GÖLÜ'ne doğru yola çıkıyoruz. Ülkemizin yüksek rakımda bulunan tatlı su göllerinin en etkileyici olanlarından birisi olan Çıldır Gölü’ne gelerek göl kenarında fotoğraf molası veriyoruz. Göl kenarındaki restoranımız da keyifli bir öğle yemeği sonrası  Yemek sonrası ateş ve bıçak şovları ile sizleri çok etkileyecek olan Kafkas Eğlencesi'ne katılıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Konaklama: 4* The Kars Park Otel, 4* Kars Kale Otel vb.



4 Gün: ERZURUM - ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE - ULUCAMİ - YAKUTİYE MEDRESESİ - TAŞHAN - AZİZİYE TABYALARI - SARIKAMIŞ

Doğu’nun en yüksek ili Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi ( Türk ve İslam Eserleri Medresesi) gezilerimizi tamamlayıp, Erzurum’un meşhur Oltu Taşı ürünlerinin sergilendiği Taşhan’a gidiyoruz. Büyüleyici taşlar arasındaki gezintimizin ardından Meşhur Cağ Kebabı’nın tadına bakmak için meşhur kebapçılardan birine giderek öğle yemeği için mola veriyoruz. Erzurum savunmasının en büyük kahramanlarından Nene Hatun’un mezarının bulunduğu Aziziye Tabyaları’nı gezdikten sonra kentten ayrılıyoruz. Aras Nehri’ninüzerinde bulunan Çobandede Köprüsü’ndeki molanın ardından Sarıkamış’a ulaşıyor, düşmandan çok, soğukla savaşan ordumuzun 70.000 şehit verdiği Allahüekber Dağları’na bakan anıtı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kars'a gelerek otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Konaklama: 4* The Kars Park Otel, 4* Kars Kale Otel vb.



5 Gün: KARS - KARS KALESİ - KARS ŞEHİR TURU - DOĞU EKSPRESİ İLE KARS ANKARA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Kars Turumuza başlıyoruz. Kars Kalesi, Karahanoğlu Köprüsü, Oniki Havari Kilisesi, Ebu-l Hasan Harakâni Türbesi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Defterdarlık, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı, Konservatuar’ı ziyaret ediyoruz. Daha sonra tren saatine kadar sizleri Kars Şehri’ni keşfetmeniz için serbest zaman veriyoruz. Dileyenler peynir alışverişini yapabilir, dileyen çay evlerinde vakit geçirebilir. Serbest zaman sonrası tren garına ulaşmak için buluşuyoruz. Gar’a gelerek burada doğu ekspresi yolculuğumuz için yataklı vagonumuza yerleşiyoruz.



6 Gün: DOĞU EKSPRESİ YOLCULUĞU - ERZİNCAN - KEMALİYE - SİVAS - DİVRİĞİ - BOSTAN KAYA

Tren yolculuğumuz muhteşem manzaralar eşliğinde devam ediyor.

TCDD’nin vermiş olduğu resmi bilgiye göre Erzincan – Eriç 30 dakika Sivas – Divriği’de 30 dakika Sivas – Bostan Kaya’da 3 saat mola verilecek olup arzu eden misafirlerimiz TCDD ekibi tarafından Ekstra olarak Kemaliye- Karanlık Kanyon gezilerine katılabilirler.



7 Gün: ANKARA'YA VARIŞ - HAVAALANI TRANSFERİ - ANKARA İZMİR UÇUŞU

Sabah saatlerinde Ankara’ya gelerek burada bizi bekleyen aracımız ile havaalanına gidiyoruz ve Ankara – İzmir uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.
 


UÇUŞ BİLGİLERİ:
6 Mart 2020 10:40 İzmir - Ankara | 11 Mart 2020 15:05 Van - İzmir
(6 - 11 Mart Programı Ankara - Kars arası tren yolculuğu olacaktır.)
13 Mart 2020 12:20 İzmir - Van | 19 Mart 2020 10:10 Ankara - İzmir
20 Mart 2020 12:20 İzmir - Van | 26 Mart 2020 10:10 Ankara - İzmir
27 Mart 2020 12:20 İzmir - Van | 2 Nisan 2020 14:30 Ankara - İzmir
(27 Mart - 2 Nisan Programında Anıtkabir gezisi yapılacaktır.)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Van Uçak Bileti

Erzurum - İzmir Uçak Bileti

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

3 Gece Otel Konaklaması

3 Sabah Kahvaltısı 3 Akşam Yemeği

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Doğu Ekspresi ile Kars-Erzurum Arası Seyahat

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Kişisel harcamalar, Alışverişler

Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu 

Müze Giriş Ücretleri 

Kafkas Eğlence Gecesi 

Programda Belirtilen Diğer Ekstra Turlar

Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/dogu-anadolu-tren
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 08:07 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.