Klasik Karadeniz ve Yaylalar Turu (eski) Tur Programı

KLASİK KARADENİZ & YAYLALAR TURU 

Safranbolu-Kastamonu-Sinop-Samsun-Ünye-Fatsa- Ordu-Boztepe-Giresun-Akçaabat-Maçka Altındere Vadisi

Sümela Manastırı, Uzungöl Yaylası-Rize-Fırtına Deresi-Ayder Yaylası-Gelintülü Şelalesi-Çamlıhemşin-Şenyuva Köprüsü

Köyü-Konaklar Köyü-Zilkale-Palovit Şelalesi-Çat Vadisi-Zipline- Arhavi-Hopa- Batum-Borçka-Karagöl-Çay Fabrikası

Sürmene-Trabzon-Atatürk Köşkü-Amasya-Çorum

DOĞA, HUZUR VE KARADENİZ TEMİZ HAVASI İLE

Ayder'de Zilkale, Palovit, Çat Vadisi Turu Farkı ile

Artvin'de Borçka, Karagöl Turu & Mençuna Şelalesi Turu Farkı ile 

BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE ve YAYLA'DA KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE...

Sezon Boyunca Her Cuma ve Cumartesi Hareketli

( 7 GÜN 6 GECE ) 1499 TL'den itibaren...

Kalkış Yerleri: Girne Ofis Önü, Karşıyaka Anıt, Üçkuyular, Üçyol, Sabancı, Lozan, Ege Üni. Acil
Gezilecek Yerler: Safrabolu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Ayasofya, Atatürk Köşkü, Sürmene, Zahra Dağı Uzungöl, Mençune Şelalesi, Borçka, Karagöl, Ayder Yaylası, Çat Vadisi, Zilkale, Palovit Şelalesi Fırtına Deresi, Giresun, Ordu, Boztepe, Havza, Amasya, Çorum, İzmir
PROGRAM
1 Gün: İZMİR HAREKET

Değerli misafirlerimiz, sizleri belirlediğimiz noktalardan belirlenen saatlerde alarak Yeşilin En Yeşiline, Doğa'nın ve Tabiat'ın Zirvesine doğru yolculuğumuza başlıyoruz. (Buluşma noktaları ve saatleri 2 gün öncesinden telefonunuza mesaj olarak bildirilecektir.)



2 Gün: SAFRANBOLU - KASTAMONU - SİNOP - SAMSUN

Sabah saatlerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir tesiste sabah kahvaltı (ekstra) molası veriyoruz. Molamızın ardından KARABÜK'ün Unesco  Miras Listesine alınmış olan Tarihi Safranbolu şehrine varıyoruz. Safranbolu da Hıdırlık Tepesinde panaromik Safranbolu ve evlerinin tanıtımı sonrası Tarihi Kaymakamlar Konağı, Cincihanı, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Güneş Saati, Arasta Çarşısı, Cinci Hamamını görerek Kent Meydanına varıyoruz.  Meşhur Safranbolu Lokumu alışverişi için serbest  zaman sonrası gezimize Safranbolu Yörük Köyü ile devam ederek bir türkmen köyü olan bu köy de Sipahioğlu Konağını Filiz Teyze'nin anlatımı ile dinliyoruz. Ardından Çanakkale de en çok şehit vermiş illerimiz arasında yer alan Kastamonu'ya hareket ediyoruz. Kastamonu da Şerife Bacı Meydanı ve Anıtı, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını ilk kez okuduğu Nasrullah Camii ve Külliyesi, Münire Medresesi ziyaret edilecek yerler arasındadır. Kastamonu’dan ayrılıyoruz. Türkiye’nin kuzeyde en uç noktasında bulunan Sinop’a ulaşıyoruz. Tarihi Sinop Cezaevi ve Sinop Kalesi'ni geziyoruz. Sinop merkezde Meşhur Sinop Mantısı yiyebileceğimiz öğle yemeği (ekstra) molasının ardından Gerze-Bafra üzerinden Samsun’a hareket ediyoruz. Samsun merkezde bulunan milli mücadelenin başladığı yer olması ile ün kazanmış olan Atatürk Heykeli’ni görüyoruz. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 MAYIS 1919 tarihinde Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nun birebir örneğini geziyoruz. Daha sonra otele yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Park İnn By Radisson, Anemon, Ramada, Hilton Otel vb.



3 Gün: FATSA - GİRESUN - AKÇAABAT - MAÇKA ALTINDERE VADİSİ - SÜMELA MANASTIRI -TRABZON ATATÜRK KÖŞKÜ - RİZE - FIRTINA DERESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında,yolumuz üzerinden FATSA-ORDU-GİRESUN üzerinden AKÇAABAT’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz.Akçaabat’ın meşhur köftesinden öğle yemeğimizi alıyoruz, MAÇKA ALTINDERE VADİSİ’ ne varıyoruz ve Trabzonun vazgeçilmez yeri olan eşsiz güzellikteki SÜMELA MANASTIRI’nı gezmeye gidiyoruz.Daha sonra 1900’lü yılların başında Rum Armatör Kostantin KABADİYANİS tarafından yaptırılan Cumhuriyet döneminde TRABZON’lular tarafından ATATÜRK’e hediye edilen ATATÜRK KÖŞKÜ’nü ziyaret ediyoruz. Ayrıca GÜMÜŞ ve TELKARİ sanatı hakkında bilgi alıp, gümüş el dokuma ve özel yapım takılar hakkında bilgi alıyoruz alışverişimizi yaptıktan sonra yönümüzü RİZE’ ye çeviriyoruz.Rize’ yi panoramik gördükten sonra, yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ atölyesine uğrayıp, hem bilgi alıyoruz, hemde alışveriş yapma imkanı buluyoruz.Daha sonra, AYDER YAYLASI'na hareket ediyoruz.Ayder yaylasında olan otelimizde temiz hava alıp yürüyüşler yapabilirsiniz.Keyifli birgünün sonunda, Ayder Yaylasında bulunan, doğa ile içiçe  ZAFRAN OTEL Yayla Tesisi’ ne  yerleşiyoruz.Bu otelde Ayder Yaylasının sesi, sizlere ayrı bir huzur verecek. Akşam yemeği ve konaklma otelimizde.



4 Gün: ÇAMLIHEMŞİN - ŞENYUVA KÖPRÜSÜ VE KÖYÜ - KONAKLAR KÖYÜ - ZİLKALE - PALOVİT ŞELALESİ - ZİPLİNE - AYDER YAYLASI - GELİNTÜLÜ ŞELALESİ - BATUM - HOPA

Ayder Yaylası tesisimizde alacağımız yöresel kahvaltı sonrasında,AYDER YAYLASI’ nın çevresini gezmeye çıkıyoruz.İsteyen konuklarımızla, (ekstra) bizi bekleyen minibüslerle, SEVDALUK’ dizisinin çekildiği bölgeye doğru yol alıyoruz.Önce dağlarla birleşmiş olan KONAKLAR KÖYÜ' nü ve ŞENYUVA KÖYÜ’nü gördükten sonra,ŞENYUVA KÖPRÜSÜ’nde (ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ) hafızalarda kalıcak fotoğrafımızı alıyoruz.Daha sonra ZİLKALE’ye ulaşıyoruz.Yeşil cennet bölgesinde unutulmuyacak anıları fotoğraflardan sonra KIR KAHVESİ’nde mola veriyoruz.Tekrar, minibüslerimizle,PALOVİT VADİSİ’ne doğru yolculuk yapıyoruz.Bu cennet ortamda,asırlık porsuk ağaçları görerek, ünlü PALOVİT ŞELALESİ’ne geliyoruz.Şelalemizin endes manzaras eşliğinde fotoğraflarını alııyor ve Turumuzun devamında,şelaleler, dereler, çağlayanlar ve ormanlarla kucaklaşacağımız, ÇAT VADİSİ’nin de bir kısmını içine alan bölgede, yorucu olmayan kısa yürüyüşler yapıyoruz.Doğanın muhteşem güzelliği içinde, HORON vuracağımız eğlenceli doğa gezimizde isteyenler ZİPLİNE aktivitesine katılabilirler.

İSTEĞE BAĞLI ZİPLİNE AKTİVİTE EKSTRA bu keyifli aktiviteyi yapıyor Daha sonra,AYDER YAYLASI’nda,GELİNTÜLÜ ŞELALESİ’ni görmeye gidiyoruz..Fotoğraflarımızla, bu anı ölümsüzleştirdikten sonra, keyifli yayla ortamında, yöresel öğle yemeğimizi alıyoruz. Turumuzun devamında,ARHAVİ-HOPA üzerinden,TÜRKİYE-GÜRCİSTAN sınırımızı oluşturan,SARP SINIR KAPISI’ nda, pasaporta ihtiyaç olmadan sadece kimliklerimizle,GÜRCİSTAN-BATUM’a geçiyoruz.Karadeniz sahili boyunca ilerleyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde,BATUM’un doğasını gözlemliyoruz.Zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz.Önce,evli çiftlere şans getirdiğine inanılan SAINT ANDREW HEYKELİ,ÇORUH NEHRİ,GONİO KÖPRÜSÜ’nü, Roma döneminden kalma GONIO APSAROS KALESİ’ ni ve farklı mimarileri ile dikkat çeken TERS BİNA, ADALET BİNASI önünde, fotograf çekimi yapıyoruz. Buradan, Osmanlılardan tek yadigar ORTA CAMİİ’ni BATUM LİMANI,SAAT KULESİ, ALFABE KULESİ’ni görerek,şehir merkezine geçiyoruz. Merkezde TAÇSIZ KRAL olarak anılan Şair İLYA ÇAVÇAVADZE’nin heykeli,TİYATRO BİNASI,POSEİDON HEYKELİ,PİAZZA KULESİ,HÜKÜMET BİNASI,KAMU BİNALARI ve Avrupa Meydanı’ nda bulunan,MEDEA HEYKELİ gibi görkemli yapıtları  görüyoruz.BATUM SAHİL PARKI’nda vereceğimiz molanın ardından, (ekstra) akşam yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında tekrar  sınır kapımıza dönerek, Keyifli birgünün sonunda,Fırtına Deresi kenarında bulunan, doğa ile içiçe  HANEDAN SUİT OTEL Yayla Tesisi’ ne  yerleşiyoruz. Bu otelde Fırtına Deresi’ nin sesi, sizlere ayrı bir huzur verecek. Akşam yemeği ve konaklma otelimizde.



5 Gün: BORÇKA - KARAGÖL - UZUNGÖL YAYLASI - KAYABAŞI YAYLASI - ATEŞ PARTİSİ

Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından, yönümüzü ARTVİN’in ilçesi BORÇKA’ya çeviriyoruz.Ülkemizin gizli cennet köşelerinden biri  olan,BORÇKA-KARAGÖL keşfe gidiyoruz.Bizi bekleyen minibüslerle ekstra,dev ladin ağaçları ve minik şelalerin bize katıldığı bir yolculukla,KARAGÖL’e ulaşıyoruz.Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle bir doğa harikası olan,KARAGÖL’de yürüyüşler yapıyoruz.Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştiriyoruz.Geçireceğimiz keyifli saatlerden sonra,UZUNGÖL YAYLA’sına hareket ediyoruz.Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların HALDİZEN Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan bu göl,muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini kıskandıracak derecede.Göl etrafında yürüyüşlerimizi yaparak, öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.Ardından,AKÇAABAT’a geçiyoruz.Bizi bekleyen minibüslerle,geniş ladin ormanları ve geleneksel yayla evleriyle bezenmiş, yeşilin her çeşidini görebileceğimiz,en çok tercih edilen mesire yerlerinden biri olan KAYABAŞI YAYLASI’na gidiyoruz.Doyumsuz manzaralar eşliğinde,HIRSALA,BÜYÜKOBA,İSKOBEL Yayla görerek,ahşapbungalov evlerden oluşan,KAYABAŞI YAYLA KENT evlerine yerleşiyoruz.KAYABAŞI YAYLASI etrafında,yapacağımız kısa yürüyüşlerde, büyüleyici doğasını keşfederken,bulutlara bu denli yakın olmanın verdiği keyif ve heyecanı anlatmaksa kelimelerin kifayetsiz olduğu anların içinde kalıyor.Akşam yemeği ve konaklama  yayla tesisimizde.Yemekten sonra,(hava şartları müsait olursa) dışarıda,ATEŞ PARTİSİ’ne katılıyoruz. Alevlerin dansı ile horon dansının bütünleştiği, unutamayacağımız bir KARADENİZ GECESİ yaşıyoruz.



6 Gün: GİRESUN - ORDU - BOZTEPE - AMASYA

Yaylamızda sabah kahvaltısını altından sonra Ordu'ya gelerek "Boztepe'ye çıkmalı şu Ordu'ya bakmalı dedikleri" Karadeniz’in en uzun sahil manzarasını seyretmek üzere Ordu merkezden teleferik (ekstra) ile BOZTEPE’ye çıkıyoruz.Daha sonra Atatürk’ün Samsun’a çıktığında ilk kongresini düzenlediği HAVZA üzerinden AMASYA’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz.Ayrıca, krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş AMASYA’ da, ilk olarak,SARAYDÜZÜ KIŞLASI’nı (Amasya Tamiminin imzalandığı yer) dışarıdan görüyoruz.KUNÇ KÖPRÜSÜ’nden geçip,TARİHİ SAAT KULESİ,YALI BOYU EVLERİ, ALÇAK KÖPRÜ,HARŞENA  KALESİ,KRAL KAYA MEZARLARI,ŞEHZADELER GEZİNTİ CADDESİ,STRABON HEYKELİ,FERHAT ile ŞİRİN HEYKELİ,fikir,zikir,şükür felsefesi üzerine oturtulan,BAYEZID KÜLLİYESİ ve tarihi ÇINAR AĞAÇLARI, AMASYA’da göreceğimiz yerler arasında… Akşamüzeri,Yeşilırmak Nehri' nin hemen kenarında bulunan HARŞENA OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Harşena Otel



7 Gün: AMASYA - ÇORUM - ANKARA - AFYON - UŞAK - İZMİR

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğini bilmek yetmez diyoruz ve bu aşka tanıklık ediyor ve Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ve müzesini ziyaret ve geri dönüş yolumzua geçiyoruz.Mecitözü üzerinden Çorum'a varıyoruz. ÇORUM’da leblebi alışverişi için vereceğimiz molanın ardından dönüş yolculuğumuza devm ediyoruz,ANKARA- AFYON- UŞAK-KULA-SALİHLİ-TURGUTLU güzergahı ile gece saatlerinde İZMİR’ e ulaşıyoruz. misafirlerimizi bindikleri duraklarda bırakarak, bir başka  seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

5 Gece Otel Konaklaması

5 Sabah Kahvaltısı

5 Akşam Yemeği

Milli Park Giriş Ücretleri

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Araç İçi İkramlar

Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Sabah Kahvaltısı                           

Öğle Yemekleri                                   

Otellerde Alınan İçecekler                                      

Müze Ören Yeri Ücretleri ve Müze Kart                               

Zilkale, Palovit, Çat Vadisi Turu (Zorunlu Değil)

Borçka Karagöl Turu  (Zorunlu Değil)

Konaklama Yapılacak Yayla Minibüs Ücreti  (Zorunlu)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/karadeniz-yaylalar-ve-batum
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 25.04.2024 20:38 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.