Uçaklı Butik Gaziantep & Antakya Lezzet ve Kültür Turu Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUREn Lezzetli Gurme Turunu Sizin için Hazırladı.

 UÇAKLI ANTAKYA & GAZİANTEP TURU
KÜLTÜR VE LEZZET BİR ARADA

1 GECE ANTAKYA GRAND BOĞAZİÇİ YA DA ANEMON OTEL KONAKLAMA
1 GECE GAZİANTEP MET GOLD OTEL YA DA SHIMALL OTEL KONAKLAMA

Direkt Uçuş Konforu:
İZMİR - ADANA (Sabah Uçağı) | ADANA - İZMİR (Akşam Uçağı)

Antakya, Gaziantep ve Adana'da tarihe ve lezzete dair bir yolculuk..

Antakya Mozaik Müzesi & Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi
Harbiye Şelalesi, Titus Tüneli, Samandağ, Gaziantep Tarihi Sokakları ve Çarşıları, Adana Sabancı Cami, Taşköprü

(3 GÜN -2 GECE) SEZON BOYUNCA
TÜM TARİHLERE YUKARIDAKİ TARİHLER KISMINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ!
 

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: ADANA, SABANCI CAMİİ, TAŞ KÖPRÜ, HATAY, HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ, ST PİERRE KİLİSESİ, HABİBİ NECCAR CAMİ, UZUN ÇARŞI, HARBİYE ŞELALESİ, GAZİANTEP, GAZİANTEP ARKEOLOJİ MOZAİK MÜZESİ, BAKIRCILAR VE SEDEFÇİLER ÇARŞISI, BEY MAHALLESİ
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ADANA - SABANCI CAMİİ - TAŞ KÖRPÜ - NECMİ ASFUROĞLU ARKEOLOJİ MÜZESİ - HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ - ST.PİERRE KİLİSESİ - HABİBİ NECCAR CAMİİ - UZUN ÇARŞI

Sabah siz değerli misafirlerimiz ile Adnan Menderes Havalimanı'nda buluşma, check-in işlemleri sonrası uçağımız havalanıyor. Adana Havaalanına iniyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen rehberimizle buluşup tarih ve lezzet ile harmanlanmış dolu dolu bir gün geçirmek için aracımızda yerlerimizi alıyoruz. Kahvaltı molamızın ardından (ekstra), Adana'da Seyhan nehrinin hemen yanıbaşına kurulmuş Türkiye'nin ve Balkanların en fazla ibadet alanına sahip camisi olan Sabancı Merkez Camini geziyoruz ve Seyhan Nehri üzerine kurulmuş günümüzde dizilerde sıkça görülen tarihi Roma köprüsü Taş Köprüyü fotoğraflıyoruz. Yaklaşık iki buçuk saatlik yolculuğumuz sonrası Medeniyetler Şehri Antakya'ya ulaşıyoruz. Önce Antakya kent merkezinde yapılan bir otel inşaatının kazıları sırasında ortaya çıkan arkeolojik kalıntıların yerinde korunarak sergilendiği Dünyanın en büyük tek parça mozaiği’nin bulunduğu Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi’ni geziyoruz. Bu büyüleyici ve etkileyici  müze ziyaretimiz sonrasında, Akdeniz ve Hatay mutfağının lezzetlerini  tadacağımız yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğimizi almak üzere mola veriyoruz. 2013 yılında açılışının ardından dünyanın en zengin mozaik koleksiyonunu içerisinde barındırmaya başlayan Hatay Arkeoloji ve Mozaik Müzesi ile programımıza başlıyoruz. Birbirinden ilginç ve sanatsal mozaikleri ve dünyada eşine zor rastlanan mermerin dantel gibi işlendiği Antakya Lahdini rehberimizin anlatımları eşliğinde gezdikten sonra, hırıstiyanlık tarihinin en eski mağara kiliselerinden birisi olan ve Hz İsa'nın havarilerinden Aziz Petrus tarafından yapılan aynı zamanda Hırıstiyan sözcüğünün ilk kez dile getirildiği Saint Pierre Mağara Kilisesini geziyoruz. Sonrasında 3 ilahi dinin buluştuğu, kiliselerin çan kuleleri ve camilerin minarelerinin aynı karede görüldüğü medeniyetler şehri Hatay'ın merkezine geçiyor ve içerisinde Hırıstiyanlara ait mezarların bulunduğu, Anadolunun eski camilerinden olan Habibi Neccar Camisini ve hikayesini rehberimizden dinliyoruz. Kültür ve tarihe doyduktan sonra sıra Hatay'ın meşhur lezzetlerine geliyor ve hem gözümüze hem midemize hitap eden yöresel yemeklerden yemek için restaurantımıza geçiyoruz. Mezeler yemekler künefeler ile donatılmış masamızda yemeklerimizi afiyetle yedikten sonra meşhur Uzun Çarşıda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında konaklama için otelimize geçiyoruz ve bizim için ayrılan odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: 4* Anemon Otel ya da 4* Grand Boğaziçi Otel



2 Gün: SAMANDAĞ VAKIFLI KÖYÜ - HIDIRLIK KÖYÜ - BEŞİKLİ MAĞARA - TİTUS TÜNELİ - GAZİANTEP

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı olan ve Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olma özelliği taşıyan Vakıflı Köyü'ne ulaşıyoruz. Ermeni mimarisine sahip bu köyde portakal kokuları eşliğinde gezintimize başlıyoruz. Organik alışverişlerimizi yapıyor ve rotamızı Hıdırlık Köyüne çeviriyoruz. Musa Ağacı önünde fotoğraflarımızı çekiyoruz. Çok uzun zaman önceden günümüze gelen mitolojik efsanesini rehberimizden dinliyoruz. Çay molamızın ardından Hz. Hızır Türbesini ziyaret ediyoruz. Gezimize Titus Tüneli ile devam ediyoruz. Romalı Vali Titus Verlius tarafından yüzlerce metre kaya bloğunun insan eliyle kazınarak oyulan tüneli, Direkli Kilise ya da Beşikli Mağara olarak bilinen Mezar Şapeli gezilerimizi yapıyoruz. Hatay gezimizi tamamlıyor ve gastronomi şehri Gaziantep'e doğru yola koyuluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: 5* Shimall Otel, 4* Met Gold Otel vb.



3 Gün: TAM GÜN GAZİANTEP TURU (ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ, HANLAR, BAKIRCILAR ÇARŞISI, ELMACILAR PAZARI, TARİHİ TAHMİS KAHVESİ)

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı ardından ZEUGMA’dan çıkartılan mozaiklerin sergilendiği Mozaik müzesi oluyor. Dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin yanı sıra konusunu Yunan mitolojisinden alan mozaikleri rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra şehir merkezine gidiyoruz. Unosco Gastronomi Şehri unvanlı zengin Gaziantep mutfağını deneyimlemek için restaurantımıza geçiyoruz. Beyran, yuvalama, lahmacun, kebaplar ve tabiki baklavaların bulunduğu zengin yemek seçenekleriyle karnımızı doyurup, kültür yolu olarak düzenlenen rotada yapacağımız yürüyüşümüzde yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze ulaşan Hanları gördükten sonra Tahmis kahvesine ulaşıyoruz. . İlk kez 1638 yılında yapılan, 1901 yılındaki yangından sonra yenilenerek günümüze gelen Tahmis Kahvesi’nde vereceğimiz serbest zamanın ardından artık çarşılarda satılan birbirinden güzel yemeniler, meşhur elmacı pazarından yöreye özgü baharatlardan ve yörede Bandırma olarak bilinen cevizli sucuklardan, Bakırcılar ve Sedefçiler Çarşısında satılan birbirinden güzel bakır eserlerden almak için vereceğimiz serbest zaman ardından ve Adana havaalanına doğru gidiyoruz. Akşam uçağımız ile İzmir'e geliyor ve bir sonraki BellimaTur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

  • Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS olarak gönderilir.
  • Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı iptallerde Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
  • ÖNEMLİ: 9-11 Nisan tarihli program İzmir-Gaziantep, Adana-İzmir uçuşu ile gerçekleştirilecek olup, programda gezilecek yerler arasında değişiklik olmayıp, 1. gece Gaziantep, 2. gece Antakya konaklama olarak program güncellenecektir.
  • Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 22.03.2022


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Adana, Adana - İzmir Direkt Uçak Konforu

Yeni Model Otobüs İle Tüm Ulaşım Hizmetleri

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

2 Gece 4* - 5* Otel Konaklaması

Otellerde 2 Sabah Kahvaltısı

2 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Kahvaltı, Son Gün Akşam Yemeği

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Tüm Öğlen Yemekleri

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Gaziantep'te Meşkhane Eğlencesi



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/antakya-gaziantep-gurme-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 16:03 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.