4`lü Balkan Keyfi Turu (Kosova`lı) Tur Programı

 ÖZEL SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYGUN TUR 

İZMİR ÇIKIŞLI 4'LÜ BALKAN KEYFİ TURU

► Hangi Ülkelere Gidilecek?

YUNANİSTAN – MAKEDONYA - KOSOVA – BULGARİSTAN

 İZMİR'DE BALKAN TURUNDA MARKA "BELLİMA TUR" 

DİKKAT! DİKKAT! TÜM ŞEHİR TURLARI FİYATA DAHİLDİR! EKSTRA ŞEHİR TURU YOK!

EN DETAYLI TUR, EN UYGUN FİYAT!

4 Kahvaltı ve 4 Akşam Yemeği Fiyata Dahil!
Bölge'nin En İyi 5-4 Yıldız Otellerinde Konaklama!
Bölgeye En Hâkim Rehber Kadrosu ile Gerçek Bir Balkan Turu Yaşayın!
Zorunlu Ekstra Tur Yok, Kılavuz Rehber Yok!

 Dezenfekte Edilmiş Yeni Model Araçlarımızla

Matka Kanyonu Turu Dâhil Kosova Turu ve Giriş Ücreti 1 Tane Balkan Eğlencesi Dâhil
Kalkış Yerleri: Girne Ofis Önü, Karşıyaka Anıt, Üçkuyular, Üçyol, Sabancı, Lozan, Ege Üni. Acil
Gezilecek Yerler: Yunanistan, Makedonya, Kosova, Bulgaristan
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ÇANAKKALE - GELİBOLU - KEŞAN - İPSALA

Siz değerli misafirlerimizi ÜÇKUYULAR OPET KARŞISI ZİRAAT BANKASI 16:30 , ÜÇYOL OTOBÜS YAZIHANELERİ 16:45 , LOZAN KAPISI 17:00 ,  EGE ÜNİ ACİL KAPISI 17:15 , GİRNE CADDESİ OFİS ÖNÜ 17:30 , BOSTANLI İSKELE 17:40 , MAVİŞEHİR HİLLTOWN AVM 17:50 alıyor ve keyifli yolculuğumuza başlıyoruz. (ÇANAKKALE YOLU ÜZERİ UYGUN NOKTALARDAN YOLCU ALABİLİYORUZ. OFİSİMİZ İLE İRTİBATA GEÇİNİZ.) Gerekli molalar ile birlikte ÇANAKKALE – GELİBOLU – KEŞAN üzerinden İPSALA sınır kapısına gelerek pasaport işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.



2 Gün: KAVALA - SELANİK – MANASTIR – RESNE - OHRİD`TE KONAKLAMA

İpsala’da pasaport işlemleri sonrası sabaha karşı Yunanistan’a giriş yapıyoruz. Dedeağaç, Gümülcine üzerinden Kavala’ya varıyoruz. Burada meşhur Kavala kurabiyecisinde ekstra kahvaltı ve kurabiye alışverişimizi yaptıktan sonra Koronia Gölleri, Halkidiki yarım adasının eşsiz manzaralarını izleyerek Selanik’e varıyoruz. Aristotoles Meydanı, Kordon, Beyaz Kule ziyaretleri sonrası Atatürk Evi’ni gördükten sonra Makedonya’ya Atatürk’ün askeri eğitimini aldığı Manastır’a doğru yola çıkıyoruz. Atatürk’ün okuduğu şimdi müze olarak hizmet veren Askeri İdadi’yi ziyaret ediyoruz. Manastır’ın meşhur Şirok Sokağı’nda kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüş esnasında Atatürk'ün Manastır'da ilk aşkı Eleni Karinte'nin Evini görüyor ve rehberimizden Manastır'lı Eleni'nin Atatürk'e yazdığı duygusal mektubu dinliyoruz. Daha sonra Makedonya’nın İncisi Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde elmaları ve Niyazi Paşası ile meşhur Resne’yi görüyoruz. Kimilerine göre bir hain, kimilerine göre bir vatansever olan Niyazi Paşa’nın Sarayı’nı görüyoruz. Rehberimizden Niyazi Paşa’yı dinlerken “Ne Şehittir Ne Gazi Pisi Pisine Gitti Niyazi” sözünün nereden geldiğini anlayacaksınız. Akşam Yemeği ve Makedon Eğlencesi için yerel restoranımıza gidiyoruz. Makedon müzikleri ve geleneksel yemeğimizden sonra otelimize yerleşiyoruz. 4* Hotel Aura vb.



3 Gün: OHRİD - KALKANDELEN - ÜSKÜP`TE KONAKLAMA

Sabah kahvaltı sonrası Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde halen konserler için kullanılan Ayasofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Anfi Tiyatro, Car Samuel Kalesi, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi ve Tarihi Çınar Ağacı göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra eşsiz manzaraları görebileceğiniz Ohrid Gölü üzerinde keyifli bir tekne turu gerçekleştiriyoruz. Serbest zaman sonrası Müslümanların ağırlıklı yaşadığı şehirlerden birisi olan Gostivar’dan geçerek nüfusunun %90’ı Türk olan Kalkandelen’e geliyoruz. Kalkandelen’in içinde belki de hayatınız da daha önce hiç görmediğiniz bir camii göreceksiniz. İki kız kardeş tarafından yaptırılan, işlemeleri ile ilgi odağı olan Alaca Cami’ni görünce “kadın elinin dokunduğu belli oluyor” diyeceksiniz. Daha sonra Makedonya’nın başkenti Üsküp’e doğru devam ediyoruz. İlk olarak Üsküp Kalesi, Mustafa Paşa Cami, Murad Paşa Cami, Kapan Han, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra Tarihi Taş Köprü’den geçerek tarihe damgasını vurmuş birçok önemli ismin heykellerinin bulunduğu, ciddi uğraşlar ile yenileme çalışmaları yapılarak Avrupa Başkentleri’ndeki meydanlar seviyesine getirilen Makedonya Meydanı’na geliyoruz. Akşamları muhteşem bir ışıklandırma ve su şovları ile misafirlerini karşılayan bu meydan da Büyük İskender Heykeli, Çar Samuel Heykeli, 1.Justinyanus Heykeli, Kral Philip, Kraliçe Olympia Heykelleri ile birlikte Rahibe (Azize) Teresa’nın Heykeli ve Anı Evi’de göreceğimiz yerler arasındadır. Serbest zaman sonrası akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz. 4* Panoramika Suite Hotel vb.



4 Gün: KOSOVA ŞEHİR TURU - MATKA KANYONU - ÜSKÜP`TE KONAKLAMA

Sabah kahvaltı sonrası Dünya’nın en genç ülkelerinden birisi olan Kosova’nın en şirin şehri Prizren’e geliyoruz. Şar Dağ’nın eteklerine kurulmuş, ortasından Bistriça Nehri’nin aktığı Prizren’de Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı ve dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Paşa Camii’ni görüyoruz. Daha sonra Meşhur Kosova Köftesi’nin tadına bakmak için köftecilerin bulunduğu meydan da serbest zaman veriyoruz. Daha sonra Kosova’dan ayrılarak Üsküp’ün tüm su ihtiyacını karşılayan doğa harikası Matka Kanyonu’nu ziyaret ediyoruz. Bellima Tur, Matka Kanyonu’nu programlarına dahil ederek 2018 yılında bu muhteşem kanyonun tanıtılmasında öncülük etmiştir. Matka Kanyon’unda isterseniz fotoğraf çekebilir, kafelerde kahvelerinizi içebilir, kanolar ile yapılan kısa turlara katılabilirsiniz. Serbest zaman sonrası akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4* Panoramika Suite Hotel vb.



5 Gün: SOFYA`DA KONAKLAMA

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor ve SOFYA'ya varışımız sonrası panoramik şehir turumuza başlıyoruz; St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilise'si, Aya Sofya Kilise'si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evini de görüyoruz. Daha sonra alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz. 5* Novotel vb.



6 Gün: PLOVDİV - KAPIKULE - EDİRNE - İZMİR`E GERİ DÖNÜŞ

Sabah kahvaltı sonrası Bulgaristan'ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv(Filibe), uzun geçmişinde İslam-Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü - NÖBET TEPE üzerinde bulunuyor. Bizans,Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görme olanağımız olacak. Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi gezilecek. Argır Kuyumcuoğlu'nun evi (etnografya müzesine çevrilmiş), Plovdive özel en mükemmel simetrik ev örneği, Balabanov evi (orijinal ev düzenlemesiyle, günümüzde hertürlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapıyor) ve Georgi Mavridi´nin evi. Eski Roma çağından kalma Antik Amfitiyatro,  Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken eski yapıt Djumaya camisi, Plovdiv´in en eski kiliseleri de göreceğimiz yerler arasındadır. Şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman sonrası METRO MARKET’e uğrayıp alışverişimizi tamamladıktan sonra Kapıkule Sınır Kapısına gelerek giriş-çıkış işlemleri sonrası hasret bitiyor ve ülkemize giriş yaptıktan İzmir’e doğru geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

4 Gece 5-4 Yıldız Otellerde Konaklama: 1 Gece Ohrid, 2 Gece Üsküp, 1 Gece Sofya

Otellerde 4 Sabah Kahvaltısı

Otellerde 4 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

1 Gece Makedon Eğlencesi

Matka Kanyonu Turu

Sınırsız Araç içi Su

Sınırlı Soğuk İkram

Seyahat Güvence Paketi

Kosova Sağlık Sigortası

Tüm Şehir Vergileri ve Ayakbastı Ücretleri



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Yurt Dışı Çıkış Harcı (50 TL.) 

Schengen Vizesi (135€) (Yeşil Pasaport Ücretsiz)

Öğle Yemekleri ve Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

Ohrid Tekne Turu (İsteğe Bağlı)

Seyahat Sigortası 65 Yaş Üstü 20 €



Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ BILGILENDIRME: LÜTFEN AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ OKUMADAN TURA KAYIT YAPTIRMAYINIZ.

    TURUMUZA KAYIT YAPTIRAN MİSAFİRLERİMİZ BU BİLGİLENDİRMEYİ OKUMUŞ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.

    TURLARIMIZ DA YETERLİ KİŞİ SAYISI OLUŞMAYAN TARİHLERDE BİRLEŞTİRMELER YAPILMAKTADIR.

    ELDEN TAKSİT İMKANI İÇİN TURUN KALKMASINA EN AZ 6 AY OLMASI GEREKMEKTEDİR.

    1- Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Bulgaristan vizesi veya Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. ( Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)
    2- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    3- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
    4- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg 
    5- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    6-Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde açık büfe kahvaltı olarak gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    7- Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Bellima tur sorumlu tutulamaz.
    8-Ekstra turlar , servis aldığımız yerel  tarafından Belllima Tur en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    9- Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
    10- Tura katılım için Bellima Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Bellima Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
    11- Bellima Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bellima Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    12-Elden taksit imkanı sadece EURO bazlı ödemeler de geçerli olup, turun kalkışına en az 6 ay olması gerekmektedir.
    13-Firmamız oluşabilecek mücbir durumlardan dolayı değişiklik hakkına sahiptir. 
    14-Araçlarımız 2013 Model ve üzeri olup, yeni model araçlardır. TEKNOBÜS olarak tabir edilen araçlar değildir.
    15-Araçlarımız da wifi ve tv sınıra kadar çalışmaktadır. Sınırdan sonra araç içinde wifi ve uydu kanalları çekmemektedir.
    16-Araç içinde tur boyunca su sınırsızdır. Sıcak-Soğuk ikram yapılacak yollar tur progamında belirtilmiştir.
    17-Yoğun bir program olduğu ve sınır kapılarındaki beklemeler ön görülemediği için bazı yerler progama dahil edilmemiştir.
    18-Yeterli zaman kalması durumunda rehberiniz tur esnasında ekstra tur düzenleyebilir. Katılım zorunlu değildir.
    19-TL kapora sabit olup herhangi bir bedelin EURO karşılığı değildir. Ödemeyi tamamlayacağınız gün toplam tur bedelinin EURO karşılığından düşülecektir. Fiyatlarımız ödeme yapacağınız gün Merkez Bankası kurundan hesaplanır. Tur programı BELLİMA TUR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür. ​Acentamız Konsolosluklar ile sizin aranızda aracı kurum olup, çıkacak sonuçlardan sorumlu değildir.
    20-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satın almış sayılır.


    İptal Şartları

    1-Turumuzda 50 € kapora ile fiyat ve koltuk güvencesi bulunmaktadır. Fakat bunun için 50 € kapora ile birlikte 20 € İPTAL-DEĞİŞİKLİK sigortası yapılması gerekir. Bunu yaptıran misafirlerimiz yurtdışı turundan 7 gün (168 saat) öncesinde hiç bir neden, rapor vs belirtmeden turunu iptal edebilir, aynı turun başka bir tarihine müsaitlik var ise sezon fiyatı farkı olmadan geçiş yapabilir. Otobüs koltuk numarası değişebilir.

    2- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    3-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/balkan-keyfi-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 21:52 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.