Günübirlik Çanakkale Şehitlik Turu (Gece Çıkış`lı) Tur Programı

ÇANAKKALE & ŞEHİTLİK TURU

Kilitbahir Kalesi - Seyit Onbaşı Anıtı - Sargı Yeri - Şeihtlikler Abidesi - Sedüül Bahir - Ezineli Yahya Çavuş Anıtı - Arıburnu - Anzak Koyu - Conkbayırı - Eceabat

19 MART PAZAR GÜNÜ (18 MART GECE HAREKETLİ)

SABAH KAHVALTISI, REHBERLİK, ULAŞIM, ÇEVRE GEZİLERİ,

FERİBOT ÜCRETLERİ DAHİL SADECE 599 !
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Sargı Yeri, Conk Bayırı, Anzak Koyui, Seyit On Başı Anıtı, Şehit Alanı, Arıburnu
PROGRAM
ÇANAKKALE - ŞEHİTLİK TURU

Sizin için belirlediğimiz hareket noktalarımızdan misafirlerimizi aldıktan sonra rehberimiz eşliğinde yolculuğumuza başlıyoruz. Edremit, Akçay, Ezine üzerinden yolda gerekli molalarımızı vererek sabah saatlerinde Çanakkale İskeleye ulaşıyoruz. Buradan feribotla Eceabat’ a geçip vereceğimiz kahvaltı molamız sonrası, yer yer Duygulanıp Gözyaşlarımızı tutamayacağımız rehberimizden anlatımları dinlerken gururlanacağımız Şehitlik turumuza başlıyoruz. İlk ziyaret noktamız Tarihi Kilitbahir Köyü ve Kilitbahir Kalesi oluyor. Daha sonra Çanakkale savaşları sırasında yapılan Tabyaları geziyoruz. Rehberimizden Çanakkale Deniz Savaşları hakkında bilgi alırken, Rumeli Mecidiye Tabyası Şehitliği’ni ziyaret ediyoruz. Çanakkale savaşının simgelerinde Seyit Onbaşı (Koca Seyit) Anıtı ziyaretimizle turumuz devam ediyor. Havuzlar Şehitliği ve Soğanlıdere bölgesi içerisinden geçerken buranın önemi ve savaş esnasında yaşananlar hakkında bilgiler alıyoruz. Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Gerçek Şehitlik olarak bilinen bu bölgeyi rehberimiz eşliğinde gezerek Gerçek Şehit Kabirleri’ni görme ve ziyaret etme şansı buluyoruz.  Daha sonra Çanakkale Şehitler Abidesi‘ne geçip burada molamız olacak. Bölgenin en geniş ziyaret alanı olduğundan en fazla zamanı burada geçireceğiz. Molamız ve ziyaretimiz sonrası turuma Ölüm Koyu (Morto Koyu) içerisinden ilerleyerek Kanlı Dere üzerinden geçiyor ve Seddülbahir Köyü’ne ulaşıyoruz. Gelibolu Yarımadasının en uç noktası olan bu bölgede, tabya, İngiliz Anıtı ve Ezineli Yahya Çavuş Anıtı hakkında bilgiler alıp, Yahya Çavuş Şehitliği’ni ziyaret ediyoruz. Arka yol olarak bilinen bölgeden geçerek, çıkarma koylarını ve yabancı mezarlıkları görüyor ve Alçıtepe Köyü’ne ulaşıyoruz. Burada alacağımız öğle yemeğimiz sonrası, Salim Mutlu Müzesi‘ni ziyaret edeceğiz. Kuzey Cephesi olarak adlandırılan bölgeye Kabatepe üzerinden ilerleyerek Anzac Koyu ve Tören Alanı‘na varıyor ve rehberimizden bilgiler alıyoruz. Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı‘nda inerek, Kanlı Sırt‘a ulaşıyoruz. Buradan Kırmızı Sırt‘a rehberimiz ile birlikte kısa bir yürüyüş yapıyor ve orjinal siperler ile tünelleri inceliyoruz. Siperler arası 8 mt olarak bilinen Bomba Sırtı 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Mehmetçik Parkı‘nın yer aldığı 261 Rakımlı Tepe’de inerek, park içerisinden Conk Bayırı‘na siperler arasından geçerek ulaşıyoruz. Bu bölgede; Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer, Atatürk Anıtı, Yeni Zelanda Anıtı, Restore edilmiş Türk Siperleri, Gözetleme Yeri ve Anafartalar Ovası’nı inceleyip rehberimizden bilgiler alarak Şehitlik turumuzu tamamlıyoruz. Eceabat'tan vapurla Çanakkale'ye geçip burada Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi ‘ni geziyoruz. Akşam saatlerinde İzmir’e doğru hareket ediyoruz. Yolda verdiğimiz kısa molalardan sonra İzmir'e ulaşıp bir daha ki BELLİMA TURİZM organizasyonunda buluşmak dileğiyle sizlerle vadalaşıyoruz.

HAREKET NOKATALARI
 23:30 Üçkuyular Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü
 23:45 Hatay Üçyol Otobüs Ofisleri Önü
 23:50 Lozan Atatürk Lisesi Önü
 00:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü
 00:15 Karşıyaka Anıt Önü
 00:25 Bostanlı İskele Tramvay durağı arkası
 00:30 Mavibahçe Mavi Bahçe Önü

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Çevre Gezisi ve Ulaşım

Kahvaltı

Feribot ücretleri

Seyahat sigortası

Profesyonel Rehberlik Hizmeti
 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Kişisel özel harcamalar

Öğle yemekleri

Müze Yeri ve Ören Giriş Ücretleri 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-gunubirlik-canakkale-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 20.04.2024 11:07 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.