Uçaklı Kapadokya Turu ( Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezi ) Tur Programı

Güzel Atlar Diyarı'nda kış masalı...
 UÇAKLI KAPADOKYA & KAYSERİ

 ERCİYES KAYAK MERKEZİ TURU 

Ihlara Vadisi - Melendiz Çayı - Belisırma Köyü - Kaymaklı Yeraltı Şehri 
Göreme Açık Hava Müzesi - Onix Atölyesi - Uçhisar Kalesi - Güvercinlik - Manzara Vadisi - Paşa Bağı
Üçgüzeller - Hayal Vadisi - Ürgüp - Asmalı Konak - Turasan Avanos
Çanak Çömlek Atölyeleri - Balon Turu - Hacı Bektaş - Erciyes Kayak Merkezi - Kayseri

Gün Kaybı Olmadan Sabah Gidiş Akşam Dönüş Uçağı ile Konforlu Seyahat

3 Gün 2 Gece Tur Tarihleri:

28-30 Ocak 2022 (SÖMESTR ÖZEL)
4-6 Şubat 2022 
11-13 Şubat 2022 (SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL)

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali
Gezilecek Yerler: Kayseri-Ihlara Vadisi-O Ağacın Altı (Manzara Tepesi)-Paşabağ (Keşişler) Vadisi-Hayal (Dervent) Vadisi-Üç Güzeller-Ürgüp-Avanos-Göreme Açık Hava Müzesi
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KAPADOKYA

Siz değerli misafirlerimizle, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, sabah saat 05:30’da buluşuyor ve rehberimiz eşliğinde uçağa biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Konya'ya ulaşıyor ve havaalanında bizi karşılayan aracımız ile turumuza başlıyoruz. Uygun bir tesiste kahvaltı molası verdikten sonra, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırlarındaki Ihlara Vadisi’ne hareket ediyoruz. Peri bacası adı verilen volkanik oluşumların mimarlarından, sönmüş bir volkan dağı olan kadim Hasan Dağı’nı göreceğimiz yolculuk sonrasında Ihlara Vadisi’ne varıyoruz. Ortasından Melendiz Çayı’nın aktığı bu doğa harikası kanyon, Kapadokya Bölgesi’nin en ilginç doğa oluşumlarından biridir. Coğrafi güzelliğinin yanında tarihi önemi ile de dikkat çeken bu noktada kanyon içine inerek, Doğu Romalı Hristiyan keşişler tarafından vadi içine inşa edilmiş kiliselerden en önemlileri olan Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliseleri’ni geziyor ve Melendiz Çayı’nın hayat verdiği mikroklima alanında, yeşillikler arasında kısa ve keyifli bir kanyon yürüyüşü yapıyoruz. KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ni görmeye gidiyoruz.  Kaymaklı Yeraltı Şehri; yerin altında 7 kat olarak inşa edilmiş ve %15’ i ziyarete açık olan yer altı şehrine dar koridorlardan giriyoruz. Kiliseler, şapeller, şıra haneler, erzak depoları, mutfak gibi sosyal yaşam alanlarını geziyor rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Rehberimizin anlatımları sonrası Kuvars grubunda yer alan Akik'in bir alt türü olan Onyx taşının özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler almak için Onyx Taş Atölyesine gidiyoruz. Dileyen misafirlerimizin taş alışverişlerini yapmaları için serbest zaman verdikten sonra akşam yemeği almak ve konaklamak üzere 5 yıldızlı otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: KAPADOKYA

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından (kahvaltı öncesi balon turuna katılabilirsiniz.-ekstra) 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye, ÇÖMLEK atölyelerine gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Keşişler Vadisi olarak da bilinen Paşabağ’a gidiyoruz. Bir zamanlar, Hristiyan keşişlerin inziva yeri olarak kullandıkları, bölgenin en büyük peri bacalarına ev sahipliği yapan bu alanda, sanki bambaşka bir gezegendeymişiz hissi veren oluşumlar arasında rehberimiz ile kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Ardından, günümüzün son noktası olan Hayal Vadisi’ne devam ediyoruz. Dervent Vadisi olarak da adlandırılan bu alanda, sanki bir zamanlar canlılarmış da sonradan taşa dönmüş varlıklar gibi görünen tüf oluşumların hayal gücümüzle beraber büründükleri şekillere hayret ediyoruz. Göreme Açık Hava Müzesi’ne hareket ediyoruz. Nevşehir’in Göreme kasabasında bulunan müze kompleksi, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış ve bölgenin çok hızlı bir şekilde turistik öneme kavuşmasında önemli rol oynamıştır., MS 4. Yüzyıldan 13. yüzyıla kadar manastır hayatına ev sahipliği yapan bu komplekste Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise gibi Bizans İmparatorluğu döneminden kalmış olan önemli yapıları rehberimiz anlatımı eşliğinde geziyoruz. Ardından, Manzara Tepesi ya da ‘’O Ağacın Altı’’ olarak bilinen seyir tepesine çıkıyoruz. Bu noktada, masalsı Kapadokya’nın kanyonlarını, vadilerini, peri bacalarını, kaya oyma yapılarını fotoğraflamak için mola veriyoruz. Turumuzun devamında Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Uçhisar beldesi sınırlarındaki Güvercinlik Vadisi’ne hareket ediyoruz. İsmini, barındırdığı kaya oyma güvercin yuvalarından alan vadide vereceğimiz fotoğraf molasında; bölgeyi adeta bir masal diyarına dönüştüren irili ufaklı peri bacalarını, kaya oyma yapıları ve Uçhisar Kalesi’ni fotoğraflıyoruz. Ürgüp yolu üzerindeki, iki büyük, bir küçük peribacasından oluşan Üç Güzeller’e hareket ediyoruz. Kapadokya’nın simgelerinden sayılan Üç Güzeller peribacalarının efsanesini rehberimizden dinliyor ve fotoğraf molasının ardından, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine hareket ediyoruz. Kapadokya bölgesinin karakteristik taş ve kaya oyma mimarisini, coğrafyanın bal rengi jeolojik oluşumlarını bir arada görebileceğimiz Ürgüp’te bulunan Asmalı Konak olacak. Aynı isimli dizinin çekildiği bu tarihi konağı gezecek ve böylelikle karakteristik taş malzeme kullanılarak inşa edilmiş geleneksel bir Kapadokya evi görmüş olacağız. Ardından, Hititlerden bu yana bağcılık faaliyetleri yapılan bölgede, bereketli volkanik toprakta yetişmiş enfes üzümlerden üretilen meşhur Kapadokya şaraplarını tatma ve satın alma şansı bulacağımız Turasan Şarap Fabrikası’na konuk oluyoruz. Gezimizi tamamlıyor, akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize gidiyoruz.

**Katılmak isteyen misafirlerimiz ile birlikte akşam yemeğinden sonra ekstra olarak alacağımız meşhur TÜRK GECESİ'ne gidiyoruz.



3 Gün: KAPADOKYA - KAYSERİ - İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve HACI BEKTAŞ’a hareket ediyoruz..Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELi’nin Türbesini, Külliyesini ziyarette bulunuyoruz. Burada, Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, BALIM SULTAN TÜRBESİ’ni de gezdikten sonra yönümüzü Türkiye'nin en gözde kayak merkezleri arasında yer alan ERCİYES KAYAK MERKEZİ'ne doğru çeviriyoruz. Burada kayak yapabilir, kar yürüyüşü ya da bölgede bulunan kafelerde kar manzarasına karşı sıcak içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Buradaki serbest zaman sonrası Kayseri şehir merkezine gidiyoruz. KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ni görüyor ve Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ni geziyor ve Kayseri’nin ünlü çarşısı olan PASTIRMACILAR ÇARŞISI’nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. KAYSERİ’nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak akşam yemeğimizi aldıktan sonra Kayseri Havalimanı'na varıyoruz. Akşam uçağımız ile İzmir'e dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Bir sonraki Bellima Tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

BİLGİLENDİRME:
YURTİÇİ UÇUŞ KURALLARI

Havayolu kuralları gereği 2 aşı olmuş olmanız veya son 6 ay içinde hastalığı geçirmiş olmanız ve 2. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekir. 2. Aşı üzerinden 14 gün geçmeyen yolcular için en fazla 48 saate sonucu alınmış pcr testi ibrazı gerekmektedir. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmediyse ve PCR testi yaptırmadıysanız bu işlem havalimanında minimum 6 saate yapılmaktadır ve bu durumda uçuşa kabul edilmezsiniz. Uçaklı turların tamamında bu kurallar gidiş ve dönüş uçuşlarında geçerlidir. 18 yaş altı yolcularımızda aşı ya da pcr testi zorunluluğu bulunmamaktadır. Yurtdışından vatandaşlığı olup yurtdışına ait aşı kartı olan misafirlerimiz yurtdışı kimlikleri ve aşı kartları ile seyahate katılabilirler. Aşı olmadıysanız TC. vatandaşlığında olduğu gibi pcr testi zorunluluğu bulunmaktadır. (Doğu Ekspresi ile seyahat için de bu kurallar geçerlidir.)

  • Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS olarak gönderilir.
  • Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı iptallerde Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
  • Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 06.12.2021


DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir-Konya/Kayseri-İzmir Gidiş Dönüş Uçak Biletleri

5* Otelde 2 gece konaklama

Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği 

Programda belirtilen tüm turlar ve geziler

Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

Seyahat Sağlık Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm öğle yemekleri

Tüm içecekler

Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

Türk Gecesi 

Balon turu

Atv Turları



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-ucakla-kapadokya-erciyes-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 06:08 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.