Uçaklı Kapadokya Konya Kayseri Turu (2 Gece Konaklamalı) Tur Programı

 UÇAKLI KAPADOKYA TURU 

Mevlana - Ihlara Vadisi- Melendiz Çayı- Belisırma Köyü- O Ağacın Altı (Manzara Tepesi)-Paşabağ (Keşişler)
Hayal (Dervent) Vadisi-Üç Güzeller-Ürgüp-Avanos-Göreme Açık Hava Müzesi-Hacı Bektaş
Kayseri- Pastırmacılar Çarşısı

İzmir-Konya (Sabah Uçuşu-Direkt) , Kayseri İzmir (Akşam Uçuşu-Direkt)
Gün Kaybı Olmadan, Doya Doya Kapadokya!

 (3 Gün - 2 Gece) 2 Gece 5 Yıldızlı Otel'de Konaklama

15-17 TEMMUZ ( SON BİLETLER)

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Gezilecek Yerler: Kayseri-Ihlara Vadisi-O Ağacın Altı (Manzara Tepesi)-Paşabağ (Keşişler) Vadisi-Hayal (Dervent) Vadisi-Üç Güzeller-Ürgüp-Avanos-Göreme Açık Hava Müzesi
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KONYA - KAPADOKYA

Siz değerli misafirlerimizle, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, sabah saat 05:30’da buluşuyor ve rehberimiz eşliğinde uçağa biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Konya'ya ulaşıyor ve havaalanında bizi karşılayan aracımız ile turumuza başlıyoruz. Uygun bir tesiste kahvaltı molası verdikten sonra, Gerek mimarisinde, gerekse müze içinde bulunan ilginç tarihi eserleri ile gizemini hala koruyan, MEVLANA MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Kapadokya'ya doğru giderken yolumuzun üzeri tarihi ipek yolu üzerindeki Selçuklu mimarisi hanlarından en büyüğü olan SULTANHANI KERVANSARAYI’nı görüyoruz. Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırlarındaki Ihlara Vadisi’ne hareket ediyoruz. Peri bacası adı verilen volkanik oluşumların mimarlarından, sönmüş bir volkan dağı olan kadim Hasan Dağı’nı göreceğimiz yolculuk sonrasında Ihlara Vadisi’ne varıyoruz. Ortasından Belisırma Köyü'nde bulunan, Melendiz Çayı’nın aktığı bu doğa harikası kanyon, Kapadokya Bölgesi’nin en ilginç doğa oluşumlarından biridir. Coğrafi güzelliğinin yanında tarihi önemi ile de dikkat çeken bu noktada kanyon içine inerek, Doğu Romalı Hristiyan keşişler tarafından vadi içine inşa edilmiş kiliselerden en önemlileri olan Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliseleri’ni geziyor ve Melendiz Çayı’nın hayat verdiği mikroklima alanında, yeşillikler arasında kısa ve keyifli bir kanyon yürüyüşü yapıyoruz. Ardından aracımızla buluşarak Kaymaklı Yeraltı Şehri’ne devam ediyoruz. Kapadokya’da yerin üstü kadar altı da büyüleyicidir. Tüf tabakasının metrelerce altına inşa edilmiş, Kaymaklı Yeraltı Şehri’nde; birbirine daracık geçit ve tünellerle bağlanan yeraltı erzak depolarını, kiliseleri, şarap imalathanelerini, su kuyularını ve barınma alanlarını görecek; binlerce yıl öncesinin mimari dehası karşısında büyüleneceğiz. Turumuzun devamında Kuvars grubunda yer alan Akik'in bir alt türü olan Onyx taşının özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler almak için Onyx Taş Atölyesine gidiyoruz. Rengarenk taşlar arasında büyülendikten sonra akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: BALON TURU - KAPADOKYA

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından (kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ile ekstra balon turuna katılabilir.) Göreme Açık Hava Müzesi’ne hareket ediyoruz. Nevşehir’in Göreme kasabasında bulunan müze kompleksi, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış ve bölgenin çok hızlı bir şekilde turistik öneme kavuşmasında önemli rol oynamıştır., MS 4. Yüzyıldan 13. yüzyıla kadar manastır hayatına ev sahipliği yapan bu komplekste Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise gibi Bizans İmparatorluğu döneminden kalmış olan önemli yapıları rehberimiz anlatımı eşliğinde geziyoruz. Devamında, konuk olacağımız oniks atelyesinde, bölgenin en meşhur oniks ve sultanit gibi taşlardan üretilen dekoratif ürünleri ve takıları görüyoruz. Taş üzerine kurulu olan Kapadokya yaşam tarzı, bölgede, takılardan mimariye kadar hayatın her alanında kendini göstermektedir. Ardından, Manzara Tepesi ya da ‘’O Ağacın Altı’’ olarak bilinen seyir tepesine çıkıyoruz. Bu noktada, masalsı Kapadokya’nın kanyonlarını, vadilerini, peri bacalarını, kaya oyma yapılarını fotoğraflamak için mola veriyoruz. Akabinde alacağımız öğle yemeği molasının ardından, Ürgüp yolu üzerindeki, iki büyük, bir küçük peribacasından oluşan 3 Güzeller’e hareket ediyoruz. Kapadokya’nın simgelerinden sayılan 3 Güzeller peribacalarının efsanesini rehberimizden dinliyor ve fotoğraf molasının ardından, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine hareket ediyoruz. Kapadokya bölgesinin karakteristik taş ve kaya oyma mimarisini, coğrafyanın bal rengi jeolojik oluşumlarını bir arada görebileceğimiz Ürgüp’te ilk gezi noktamız Asmalı Konak olacak. Aynı isimli dizinin çekildiği bu tarihi konağı gezecek ve böylelikle karakteristik taş malzeme kullanılarak inşa edilmiş geleneksel bir Kapadokya evi görmüş olacağız. Ardından, Hititlerden bu yana bağcılık faaliyetleri yapılan bölgede, bereketli volkanik toprakta yetişmiş enfes üzümlerden üretilen meşhur Kapadokya şaraplarını tatma ve satın alma şansı bulacağımız Turasan Şarap Fabrikası’na konuk oluyoruz. Günümüzü tamamlıyor ve akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Yemek sonrası dileyen misafirlerimiz ile Kapadokya'nın meşhur Türk Gecesine katılıyoruz.)



3 Gün: KAPADOKYA - KAYSERİ - İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz. İlk ziyaret edeceğimiz nokta DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan, neyi hayal ederseniz onu karşınızda görebileceğiniz etkileyici vadide keyifle gezimizi gerçekleştiriyor ve güzel anılarlarımızla buradan ayrılıyoruz.  Hititlerin Venessa ismini verdiği, kadim Kızılırmak Nehri’nin kıyısındaki Avanos’a gidiyoruz. Konuk olacağımız Çömlek Atölyesinde, bölgenin kadim sanatı ‘’çömlekçilik’’ hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz eğlenceli bir gösteri izleyecek, Kızılırmak’tan elde edilen kızıl çamurun, maharetli ustaların ellerinde görkemli sanat eserlerine dönüş öyküsüne şahit olacak ve alışveriş yapma şansı bulacağız. HACI BEKTAŞ'a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELİ ’nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ederek Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbelerini görüyoruz. Kayseri şehir turumuza başlıyoruz. Özellikle Selçuklular döneminden kalan tarihi yapıların süslediği kentte; devasa surlarıyla Kayseri Kalesi’ni, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın eşi Mahperi Hatun tarafından inşa ettirilmiş olan Hunat Hatun Külliyesi‘ni, zarif bir Osmanlı eseri olan Saat Kulesi’ni görüyoruz. Şehrin tescilli lezzeti Kayseri mantısını tadacağımız öğle yemeği molamızı alıyoruz. ‘’Bir şimşir kaşıkta kırk mantı’’ deyişiyle tanınan bu lezzeti yerinde tattıktan sonra Pastırmacılar Çarşısı‘nda alışveriş molası veriyoruz. Kayseri şehir turumuz sonrasında Kayseri Havalimanına gidiyor ve direkt uçuş konforu ile İzmir'e dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir sonraki BellimaTur gezisinde görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.

  • Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS ya da WHATSAPP mesajı olarak gönderilir.
  • Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı uçak biletindeki oluşabilecek sorunlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 26.02.2022



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir-Konya/Kayseri-İzmir Gidiş Dönüş Uçak Biletleri

5* Otelde 2 gece konaklama

Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği 

Programda belirtilen tüm turlar ve geziler

Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk gün yolda alacağımız Sabah kahvaltısı

Tüm öğle yemekleri

Tüm içecekler

Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

Türk Gecesi , Balon turu , ATV turları



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/ucakli-kapadokya-sezon
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 02:09 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.