Uçakla Van, Kars, Erzurum, Erzincan&Nahçıvan Turu Tur Programı

2021 SEZON BOYUNCA BELLİMA TUR GÜVENCESİ VE KALİTESİYLE 

  Uçakla Van, Kars, Erzurum, Erzincan&Nahçıvan Turu  

BÖLGENİN EN İYİ 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞIYLA

Erzincan, Kemaliye Karanlık Kanyon, Erzurum, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Ulu Cami,
Sarıkamış, Kars Kalesi, Oniki Havariler Kilisesi, Ani Harabaleri,
Nahçıvan, Azerbaycan, Heydar Aliyev Meydanı, Türk Şehitliği, Mümine Hatun Türbesi, Iğdır, İshakpaşa Sarayı,
Muradiye Şelalesi, Van Kedi Evi, Van Gölü, Tatvan, Nemrut Krater Gölü, 
Apçağa Köyü, Karanlık Kanyon,

KARANLIK KANYON VE VAN GÖLÜ'NDE TEKNE TURU İMKANI !
KARS VE ERZURUM TURU FİYATA DAHİL !
NAHÇIVAN TURU FİYATA DAHİL !
KARS'TA KAFKAS GECESİ - NAHÇIVAN'DA AZERİ GECESİ İMKANI !

  İKİ DEVLET BİR MİLLET  
DEDİK KARDEŞ ÜLKEMİZ AZERBAYCAN'I PROGRAMIMIZA DAHİL ETTİK !
NAHÇIVAN TURU FARKIYLA...

DOLU DOLU BİR PROGRAM !

İZMİR'DE NAHÇIVAN'I TUR PROGRAMLARINA EKLEYEN
İLK SEYAHAT ACENTESİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ.

(5 Gün-4 Gece) ÖZEL PROGRAM !
4 GECE OTEL KONAKLAMASI

 İZMİR - VAN GİDİŞ , MALATYA - İZMİR DÖNÜŞ 

ŞOK KAMPANYA!!!
ERKEN REZERVASYONA ÖZEL

2599 TL yerine SADECE 1999 TL

Erken Rezervasyon Kampanyası Her Tarih İçin Kayıt Olan İlk 10 Kişiye Uygulanır. 

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes H.L.
Gezilecek Yerler: VAN, TATVAN, IĞDIR, NAHÇIVAN, KARS, ERZURUM
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - VAN - VAN GÖLÜ - AKDAMAR ADASI - TATVAN - NEMRUT KRATER GÖLÜ

Sabah saat 04:30 Adnan Menderes Havalaanında buluşuyoruz. 06:10 sefer saatli direkt uçuşumuz ile Van Ferit Merit Havaalanına iniyoruz. Meşhur Van kahvaltısını alıyor (ekstra), gezimize başlıyoruz. İlk durağımız Arapça “Kara” anlamına gelen “Esvad” sözcüğünden gelen, Savat Sanatı ile ilgili bilgi aldıktan, nadide bir kedi ırkı olan Van Kedileri'ni de gördükten sonra Urartu Kralı I.Sarduri tarafından M.Ö. 840-825 tarihleri arasında, Urartu baş kenti Tuşpa'yı kuş bakışı gören, 1800 m uzunluğunda, yapılan Van Kalesi'nde Urartular'dan kalma Sardur Burcu'nu, Analı - Kız Açık Hava Tapınağı ziyaret edip, I. Argişti'nin, kurucular Menua ve II. Sarduri'nin kaya mezarları'nı yukarıdan izleyeceğiz. Devamında, 3250m rakımlı Erek Dağı eteklerine kurulu Van'dan ayrılarak Gevaş'ta teknemize binip (Ekstra) rehberimiz eşliğinde suyu tuzlu ve sodalı, 1646 m rakımlı, 120 km genişliğinde ve 80 km genişliğinde Van Gölü üzerinde yapacağımız yaklaşık 30 dakikalık yolculuk sonrasında Akdamar Adası'na ulaşıyoruz. Üzerine Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında Keşiş Manuel'e yaptırılmış Gagik Kilisesi ziyaretimiz sonrasında tekne ile Gevaş'a dönüp vereceğimiz (Ekstra) öğle yemeği molası sonrasında, 2012 tarihinde tamamlanan ve ‎2.306m uzunluğundaki Kuskunkıran Geçidi istikameti ile Ermeni kaynaklarında, Memleketinin Kasabası anlamına gelen Tadvan veya Dadvan şeklinde geçen Tatvan'a ulaşıyoruz. Tatvan'da bizi bekleyen minibüslerimize binerek (Ekstra) Volkanik Nemrut Dağı Turu'muza başlıyoruz. Türkiye'de tarihi çağlarda faaliyette bulunduğuna dair kayıtları olan 2 yanardağdan biri olan, en son 1411 ve 1441 yıllarında faaliyet gösterdiği yazılı kaynaklarda belirtilmiş, 2935m rakımlı Nemrut Dağı'nın 7500m ve 6000m çaplı elips şeklindeki Kalderası'nın içine girerek hala faal Buhar Bacalarını, Küçük Göl'ü ve 15km²'lik Krater Gölü'nü gördükten sonra Van'daki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: MURADİYE ŞELALESİ - NAHÇIVAN AZERBAYCAN - HAYDAR ALİYEV MEYDANI - TÜRK ŞEHİTLİĞİ

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından adını Bağdat seferine çıkan Sultan IV. Murat'tan alan, Bend-i Mahi çayı üzerinde, yaklaşık 50m yükseklikten düşen Muradiye Şelalesi'nde fotograf molası veriyoruz. En son 1840 yılında faaliyete geçmiş, 5137m rakımı ile Türkiye’nin en yükseği Ağrı Dağı'nın yanından geçerek adını Oğuz Han'ın altı oğlundan biri olan Deniz Han'ın en büyük oğlu, İğdir Bey'den alan Iğdır’da vereceğimiz (Ekstra) Öğle Yemeği Molası sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Kapısı" olarak nitelediği Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile kapımız, Dilucu Sınır Kapısı’ndan Çıkış İşlemlerimizi yaptırıp Nahcivan’a geçtiğiyoruz. Kura Nehri ile birleşerek Hazar Denizi’ne dökülen Aras Nehri üzerine inşa edilen Hasret Köprüsü'nden geçerek yaklaşık 1,5 saat sonra Nahcivan Şehri’ne ulaşacağız. Avtovağzal Meydanı’ndan, ortasında büyük bir bayrak bulunan ve Nahçıvan'ı kuş bakışı izleyeceğimiz Bayrak Meydanı’na geçerek Şehrin Merkezi olarak bilinen Haydar Aliyev Meydanı’nda fotoğraflarımızı çekip 1. Dünya Savaşı’nda Nahçıvan’da Şehit olan Türk Askerleri anısına yaptırılan Türk Şehitliği, Atatürk Caddesi’ndeki, heykeltıraş Metin Yurdanur’un yaptığı, 29 Ekim 2011’de açılışı yapılan Atatürk Büstü’nde vereceğimiz molalar sonrasında Nahcivan'daki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeğimizi almak üzere otelimizden ayrılıyor ve Azeri Gecesi'ne katılmak üzere yöresel restaurantımıza gidiyoruz. Güzel bir gecenin ardından konaklama otelimizde.

Azeri Gecesi: Dileyen Konuklarımız ile Bölge Kültürünü Tanıyabileceğimiz ve Yöresel Yiyecekleri Tadacağımız Nahcivan'ın Olmazsa Olmazı (Ekstra) Azeri Gecesi’ne katılıyoruz. Bu Akşam Yapacağımız Konaklama'da Akşam Yemeği Tur Ücretine Dahil Değildir. Azeri Gecesi'ne Katılmak İstemeyen Misafirlerimiz Akşam Yemeği'ni Kendi İmkanları ile Yiyebileceklerdir. 

NOT: Türkiye Cumhuriyeti ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Arasında Yapılan Anlaşma Gereği TC Vatandaşları Nahçıvan'a Üzerinde TC Kimlik Numarası Bulunan Yeni Kimlik veya Pasaport ile Geçiş Yapabilmektedir. Bunun Dışındaki Kimlik Kartları ile (Ehliyet, Kurum Kimlikleri vs.) Geçiş Yapılamamaktadır. Ailesi ile Birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) Seyahat Etmeyecek Olan 18 Yaş Altı Misafirlerimizin Nahçıvan'a Geçişleri için Noter’den Onaylı Muvaffakatname Almaları Gerekmektedir. Bebekler, (Çocuklar Dâhil) Kimliklerde Fotoğraf Olması Zorunludur. 



3 Gün: NAHÇIVAN AZERBAYCAN - MÜMİNE HATUN TÜRBESİ - IĞDIR - İSHAKPAŞA SARAYI - ANİ HARABELERİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, otelimizden ayrılarak Azerbaycan Devleti’nin kurucusu olan Atabek Şemseddin İldaniz’in emriyle eşi Mümine Hatun için 1186 yılında mimar Acemi Abubekiroğlu Nahçıvani tarafından yapılan Mümine Hatun Türbesi'ni ziyaret edip 1992'de hizmete açılan, Azerbaycan üzerinden Orta Asya’daki uzak kardeşlerimize kavuşmanın 'Giriş Kapısı' olduğunu bilen Atatürk’ün Nahçıvan’ı Türk Dünyasına açılan Kapı olarak görüp Nahçıvan’la sınırdaş olabilmek için İran’dan toprak satın alan Atatürk sayesinde kurulan Dilucu Sınır Kapısı’na tekrar ulaşıp, giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Iğdır’a sonrasında Trabzon Yolu Çizelgesinde bir Gümrük Merkezi olarak sürekli gelişmiş Doğubayazıt'a ulaştığımızda verilecek (Ekstra) Öğle Yemeği Molası sonrası yapımına 1685 yılında Çıldır Atabeklerinden Çolak Abdi Paşa tarafından başlanılmış, 99 yıl sonra aynı soydan, Küçük İshak Paşa zamanında 1784’te tamamlanmış, 366 odalı, Dünya'da duvardan merkezi ısıtmalı sistemin kullanıldığı ilk yapı olan İshakpaşa Sarayı'nda, bir musluğundan süt, bir musluğundan su aktığı söylenen Süt Çeşme'yi, Mahkeme Salonu'nu, Zindanları, Harem ve Selamlık kısımını görerek 1877-1878 yılları arasında yaşanan ve 93 Harbi olarak bilinen savaşın ardından 40 yıl kadar Rusya'nın kontrolünde kalan Kars'tan ayrılıp, Ermeni Hanedanlığı'nın başkenti olmuş, Sultan Alparslan tarafından 1064 yılında 25 günlük bir kuşatmadan sonra fethedilen Ani'ye varacağız. Temelleri Bagratlı Kralı II. Sembat tarafından M.S. 990 yılında atılmış ancak Kral öldükten sonra eşi kraliçe Katranide tarafından 1001 yılında bitirilmiş Büyük Katedral, 1072 yılında Ebû'l Menuçehr Bey tarafından yaptırılan ve Anadoludaki ilk Türk Camisi olma özelliğini taşıyan Menuçehr Camii gezilerimizi bitirip Kars merkezde bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği otelimizde. Katılmak isteyen misafirlerimiz ile Kars'a özgü Kafkas Gecesi eğlencemize katılıyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: KARS MERKEZ - SARIKAMIŞ - ERZURUM - ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE - PASİNLER KALESİ - ÜÇ KÜMBETLER - ULU CAMİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından 1297-1298 yılları arasında Aras Nehri üzerinde inşa edilmiş Çobandede Köprüsü'nü aracımızdan görerek, 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında 93 Harbinde kaybedilen toprakları geri almak ve Ruslar'a bir darbe vurulmak için düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nda, tek mermi atmadan, Donarak Şehit olan 90 bin askerin adına yapılan Sarıkamış Allahu Ekber Dağı Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz. Şehitlerimizi andıktan sonra Yolumuz üzerindeki İlhanlılar döneminde yapılan Pasinler Kalesi'ni görüyoruz. Dadaşlar kenti Erzurum’a geçiyoruz. Öğle yemeğimizi meşhur cağ kebabını yedikten sonra (ekstra) Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış, Anadolu’nun en büyük mimari eserlerinden Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Ulu Camii’yi gördükten sonra Rüstem Paşa Bedesteni’ninde oltu taşı alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: ERZİNCAN - GİRLEVİK ŞELALESİ - KARANLIK KANYON - APÇAĞA KÖYÜ - MALATYA - İZMİR

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Tercan yolu ile Erzincan merkeze doğru hareket ediyoruz. Tercan, Saltukoğulları Beyliği'ne hükümdarlık yapmış, Mama Hatun Külliyesi'yle öne çıkan bir yerleşim yerimizdir. Tercan ilçesinde bulunan Saltuklu Devleti yapıları, Mama Hatun Türbesi ve Kervansarayı gezilerimizi gerçekleştirip, Erzincan merkeze  geçiyoruz. Yörenin meşhur "et dönerini" tattıktan sonra,  Bakırcılar Çarşısı'na güzel bir şehir yürüyüşü yapıyoruz. Turumuzun devamında Girlevik (Çağlayan) Şelalesi'ne doğru hareket ediyoruz. Kışın havaların soğuması ile beraber buz tutan şelale, yazın ayrı bir doğal güzelliğe sahip. Şelalenin serinliği içerisinde bu mesire yerinde vereceğimiz çay molası esnasında şehir gürültüsünden uzakta bol oksijen ve temiz havası ile nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Fotoğraf çekimlerimizi de tamamlayarak, Kemaliye’ye gidiyoruz. Kemaliye varışımızın ardından dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan ve yaklaşık 9 km uzunluğundaki Karanlık Kanyon’da tekne gezisi yapıyoruz. Turumuzun orta yerinde teknemizi durdurarak, o muhteşem manzaranın içinde sessizliğin sesini dinliyoruz. Suyun seviyesine göre gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 1 saat süren tekne turumuzda, ülkemizin ve Mezopotamya'nın kralı olan Fırat Nehri’nin büyüsüne kapılarak unutulmaz anlar yaşayacaksınız... Muhteşem  güzelliğe  sahip Karanlık Kanyon’da yaptığımız gezinin ardından, ünlü Taş Tünelleri’ni geziyor ve fotoğraflıyoruz. Sonrasında “Orda bir köy var uzakta” şiirinin ilham kaynağı olan Ahmet Kutsi Tecer'in  köyüne yani Apçağa Köyü'ne giderek, bozulmamış dokusunu gözlemliyor ve  hepimizin tanıdığı bu köyde yürüyüşler yapıyoruz. Turumuzun devamında, kayaların başında kartal yuvası gibi inşa edilen, emekli Bekir ve Nermin Taştan öğretmenlerin evini panoramik olarak gördükten sonra Malatya'ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Akşam saat 22:45 uçağı ile Malatya'dan İzmir'e direkt uçuş ile dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir sonraki Bellima Tur organizasyonunda görüşmek dileğiyle şimdilik vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Otellerde 4 Gece Konaklama

Zorunlu Seyahat Sigortası

Program Dahilindeki Tüm Çevre Gezileri

Otopark, Otoban ve Köprü Ücretleri

Profesyonel Rehberlik ve Refakat Hizmetleri

İzmir - Van , Malatya - İzmir Uçak Biletleri

Lüks Araçlar İle Ulaşım ve Araç İçi Su İkramı

Otellerde Alınacak 4 Kahvaltı ve 3 Akşam Yemeği



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm Öğle Yemekleri

Tüm Özel Harcamalar

Nahçıvan’da 1 Akşam Yemeği

Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

İlk Gün Kahvaltı ve Son Gün Akşam Yemeği

Yurtdışı Çıkış Harcı 

Akdamar Adası Tekne Turu 

Nemrut Dağı Minibüs Ücreti 

Karanlık Kanyon Tekne Turu 

Azeri Gecesi ve Akşam Yemeği 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/ucakla-van-kars-erzurum-nahcivan-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 13:48 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.