Express Fas Turu ( 5 Gün 4 Gece ) Tur Programı

EXPRESS FAS TURU

KAZABLANKA-MARAKEŞ-RABAT-ESSAOUİRA-OUALİDİA-EL JADİDA

KAZABLANKA (1 GECE) –MARAKEŞ (2 GECE)-ESSAOİRA (1 GECE)

Pegasus Havayolları Tarifeli Seferi ile

5 GÜN 4 GECE | 4-3* OTELLER'DE KONAKLAMA

Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı
Gezilecek Yerler: Kazablanka, Marakeş, Essaoira
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – CASABLANCA

Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde uçuştan üç saat önce buluşuyoruz. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile Casablanca uçuşumuz başlıyor. Casablanca havalimanına varışımıza istinaden, havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile otelimize transfer ve serbest zaman.



2 Gün: CASABLANCA – RABAT – MARRAKECH

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Casablanca şehir turumuz için hareket ediyoruz. 2. Dünya savaşında tarafların görüşmelerine ve çok yoğun casusluk faaliyetlerine ev sahipliği yapmış Casablanca şöhretini dönemi anlatan ve “Bir daha çal Sam” sözüyle hatırlanan, meşhur Casablanca Hollywood filmine borçludur. Günümüzde Afrika’nın ve ülkenin en büyük limanlarından birine sahip bir sanayi şehri olan Casablanca’da Hobous semti, Muhammed V. Meydanı, Casablanca filminin çekildiği Rick’s Cafe’yi, Hasan II camii ve cıvıl cıvıl kordon boyu Corniche göreceğimiz yerler arasında. Ardından ülkenin başkenti Rabat’a hareket ediyoruz. Okaliptüs ve Portekiz mantar ağacı ormanı ile çevrili Rabat Bou Regreg ırmağının kıyısında yer alıyor. Sürgündeki kral dönüşünü bu şehirden ilan ettiğinden beri ülkeye başkentlik yapan Rabat’ta Kasbah Oudaya, Hasan kulesi ve 5.Muhammed mozolesi ziyaretlerimizin ardından, bir zamanlar bölgede kurulan korsan cumhuriyetine de başkentlik yapmış şehirden ayrılıyor ve Kızıl Şehir Marakeş’e doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam saatlerinde varacağımız Marakeş’te Koutubia minaresi ve Afrika’nın tüm renklerini buluşturan, sokak gösterileri, yılan oynatıcılar, açık hava restoranları ile hareketli Afrika’nın en büyük meydanı Jmaa el Fna’yı ziyaret ediyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam Yemeği ve Konaklama otelimizde.



3 Gün: MARRAKECH

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Atlas dağlarında bulunan bir berberi köyünü ziyaret ederek turumuza başlıyoruz. Sonrasında gezmeye başlayacağımız Marakeş, 1900’lerin başından itibaren özellikle Fransız olmak üzere pek çok Avrupa’lı modacı, sanatçı, müzisyen ve maceracının gözde mekânlarından biri olmuştur. Afrika ticareti için önemli bir merkez noktası olması nedeniyle tüm Afrika’nın renklerini de içinde barındırıyor. Bir zamanlar İslam sanatı ve Felsefesine yön veren kent medinasında halen ortaçağdaki yaşam geleneklerini sürdürüyor. Sonrasında gideceğimiz Yves Saint Laurent’in gizli bahçesi Jardin Majorelle, Fas mimarisinin en iyi örneklerinden biridir. Ülkeye özgü çinilerle süslü Bahia Sarayı, ve Marakeş Medina göreceklerimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam Yemeği ve Konaklama otelimizde.



4 Gün: MARRAKECH – ESSAOUIRA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.  Odaların boşaltılmasının ardından Essaouira’ya hareket ediyoruz. Fas’ın Argan ağaçlarının en yoğun olduğu bu bölgede ilk olarak Argan Yağı Kooperatifi ziyaret ediyor ve Argan Yağı hakkında bilgiler alıyoruz. Ardından Atlas okyanusu kıyısında yer alan Essaouira şehrine ulaşıyoruz. Bize eski Bodrum’u anımsatan, dünyaca ünlü eski Portekiz şehri. Unesco tarafından ‘’Dünya Mirası’’ olarak ilan edilen şehir, Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil kasabası olmasının yanı sıra Orson Welles’in Othello’su ve son dönemde çok izlenen Game of Thrones adlı dizi gibi pek çok yapıma sahne olmuştur. Şehrin kalesi, balıkçı limanı ve eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen Medina gezilecek yerler arasında. Gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları arasında şehri keşfedebilir ve keyifli alışverişler yapabilirsiniz. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam Yemeği ve Konaklama otelimizde.



5 Gün: ESSAOUIRA - OUALIDIA-EL JADIDA – CASABLANCA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.  Ardından ülkenin Atlantik kıyısını takip ederek Kazablanka’ya doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde uğrayacağımız Ouladia istiridye üretimi yapılan bir lagüne sahip. Lagünde yapacağımız tekne turunun ardından dileyen misafirlerimiz çeşitli balık yemeklerinden seçerek öğle yemeklerini alabilirler. Portekiz ve İslam mimarisinin kusursuz bir sentezi olan ve Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan El Jadida için hareket ediyoruz. Portekiz kalesi ve sarnıcını da ziyaret edeceğimiz El Jadida gezimizin ardından Kazablanka havalimanına transfer. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz başlıyor.



6 Gün: İSTANBUL

İstanbul Yeni Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuzun bir başka turumuzda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.

>> Müze ve Ören Yerleri Girişleri:  Hassan II Camii, Mohammed V Mozole + Hasan Kulesi + Bahia Sarayı + Atlas Dağları&Berberi Köyü + Oualidia Kayık/Tekne Turu, El Jadida Portekiz Sarnıcı + Majorelle Bahçesi + Yves Saint Laurent Müzesi + Lokal Rehberler Kişi başı 65€ (Tur esnasında rehberimize ödenecektir)

KONAKLAMA NOTLARI, VİZE ve COVID 19 BİLGİLENDİRMELERİ

Otellerinin Giriş saatleri 15:00 – 17:00 arası  / Çıkış saatleri 10:00 – 12:00 arasındadır.

Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

*işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

İç hat bağlantı detay ve fiyat farklarını sorunuz.

Gruplarda fiyatlar geçerli değildir, Özel fiyatlarımızı sorunuz.

FAS Ülke Girişinde PCR testi istenmektedir. Fas vatandaşları dâhil tüm misafirlerin kalkış itibari ile 0-72 saat içerisinde alınmış olan negatif PCR test istenmektedir.

Kısıtlamalı ülkelerden gelen misafirlerin kalkış itibari ile 0-48 saat içerisinde alınmış olan negatif bir PCR testi olması gerekmektedir. Test Arapça, Fransızca ya da İngilizce dillerinde olmalıdır.
PCR testten muaf olan yolcular;

11 yaşından küçük yolcular.

Kısıtlamalı Ülkeler dışından gelip varıştan en az 2 hafta önce aşılarının tam olduğunu gösteren COVID-19 aşı sertifikasına sahip olan yolcular. (AstraZeneca, Sinopharm, Sputnik, Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen (Johnson & Johnson için tek doz), Covishield (Serum Institute of India), Moderna - Sinovac)

Türkiye Ülke girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdıklarına veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son altı ay içinde COVID-19 hastalığını geçirdiklerine dair ilgili ülke resmi otoriteleri tarafından düzenlenmiş belgeleri/sertifikaları ilk çıkış noktalarında ibraz etmeleri beklenmektedir.

Bu kişilerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen test raporu ibrazı talep edilmeyecek olup, bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Aşı sertifikasının veya COVID-19 hastalığını geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en fazla 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İstanbul (SAW) – Casablanca (CMN)  – İstanbul (SAW) parkurunda Pegasus Hava Yolları ile ekonomi sınıf uçak bileti

Havalimanı vergileri

Bölge Transferleri

3*/4* Otellerde Casablanca (1) & Marrakech (2) & Essaoira (1) otellerde  toplam 4 gece konaklama

Casablanca, Rabat, Marrakech, Essaouira, Oualidia-El Jadida şehir turları

4 Sabah Kahvaltısı & 3 Akşam Yemeği

Otel vergileri

Turist şehir vergileri

TURSAB mesleki sorumluluk sigortası

Türkçe Rehberlik hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Seyahat sağlık sigortası ( Covid-19 Kapsamlı )

PCR Testi

Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

Yurt dışı çıkış harcı bedeli (50 TL)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/i-fas-tur
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 20.04.2024 07:10 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.