Klasik Karadeniz Yaylalar ve Batum Turu (6 Gün 6 Gece) Tur Programı

Karadeniz’in En Güzel Yaylaları, Yeşilin En Güzel Tonu BELLİMATURda

 KLASİK KARADENİZ YAYLALAR & BATUM TURU 

6 GÜN 6 GECE | OTELLER’DE SABAH KAHVALTI VE AKŞAM YEMEKLERİ DÂHİL

4 GECE BÖLGE’DE EN SEÇKİN OTELLER ve YAYLALAR DA KONAKLAMA

Amasya, Samsun, Ünye, Fatsa, Giresun, Akçaabat, Trabzon, Rize, Artvin

Sümela Manastırı, Uzungöl, Borçka Karagöl, Zilkale, Çat Vadisi, Palovit Şelalesi

Bulutların Üstünde Sultanmurat Yaylası, Karadeniz’in En Popüleri Ayder Yaylası

Mençuna Şelalesi, Çifteköprü, Zilkale, Palovit Şelalesi, Borçka ve Karagöl

Yaylalar’da Horon ve Tulum ile Karadeniz Eğlenceleri Bellimatur’da

Zilkale, Palovit Şelalesi, Çat Vadisi Bellimatur’da

Zipline, Rafting ve ATV Aktiviteleri Bellimatur’da

Borçka ve Karagöl Bellimatur’da

HER CUMARTESİ ve PAZAR HAREKETLİ

yesFİYAT AVANTAJI BELLİMATUR'DA

Otobüslerimiz İzmir'den Akhisar, Balıkesir istikametinden gitmektedir. Dönüşte ise Afyon, Uşak, Turgutlu istikametinden dönmektedir.
Manisa, Akhisar, Balıkesir üzerinden binen yolcularımız dönü
şte planlarını buna göre yapması gerekmektedir.

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: Girne Ofis, Bostanlı İskele, Karşıyaka Anıt, Lozan, Üçyol, Üçkuyular, Ege Üni. Acil
Gezilecek Yerler: Samsun, Ünye, Ordu, Giresun, Trabzon, Maçka, Hamsiköy, Uzungöl, Rize, Ayder Yaylası, Borçka Karagöl, Mencuna Şelalesi, Artvin, Gürcistan Batum, Sümela Manastırı, Boztepe,
PROGRAM
1 Gün: İZMİR HAREKET - AMASYA

Değerli misafirlerimiz, sizleri belirlediğimiz noktalardan, belirlenen saatlerde alarak Yeşilin En Yeşiline, Doğa'nın ve Tabiat'ın Zirvesine doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Buluşma noktası saatleri, rehber ve araç bilgisi turunuzdan 1 gün önce SMS (Kısa Mesaj) olarak bildirilecektir.

Bu turda hareket saati ortalama 17:00-19:00 arasıdır.



2 Gün: AMASYA - HAVZA - SAMSUN - FATSA - ÜNYE

Sabah ekstra olarak aldığımız kahvaltımızın ardından Şehzadeler Şehrini gezmeye başlıyoruz. Yeşilırmak üzerindeki dağlar da bulunan Kral Kaya Mezarlarını, Tarihi Saat Kulesi, Harşena Kalesi ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğini bilmek yetmez diyoruz ve bu aşka tanıklık etmek üzere Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Havza'da bulunan Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağını görerek Samsun'a doğru devam ediyoruz. Samsun merkezde bulunan milli mücadelenin başladığı yer olması ile ün kazanmış olan Atatürk Heykeli’ni görüyoruz. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 MAYIS 1919 tarihinde Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nun birebir örneğini geziyoruz. Daha sonra Fatsa, Ünye güzergâhında bulunan otelimize doğru devam ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Ramada By Wyndham Hotel



3 Gün: TRABZON - AYASOFYA - SÜRMENE - UZUNGÖL - YAYLA KONAKLAMASI

Otelimizdeki sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz. Yapacak olduğumuz yolculuk sonrası öğle yemeği için mola veriyoruz. Meşhur Akçaabat Köftesi tavsiyemizdir. Öğle yemeği yedikten sonra Trabzon’a gidiyor ve ilk olarak Trabzon Ayasofya’sını geziyoruz. Daha sonra Ayasofya'nın karşısında bulunan aynı zaman da devlet sanatçısı ünvanı almış olan telkari ve gümüş işleme ustası Ali Kaynar'ın atölyesini ziyaret ediyoruz. Daha sonra 1900’lü yılların başında Rum Armatör Kostantin KABADİYANİS tarafından yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde TRABZON’lular tarafından ATATÜRK’e hediye edilen ATATÜRK KÖŞKÜ’nü (2022 yılı için Köşkün tadilatta olması durumunda ziyaret edilemeyecektir.) ziyaret ediyoruz. Daha sonra Sürmene’ye gelerek burada 1950'li yılların öncesine dayanan tarihi bir el işçiliği örneğini sürdüren Sürmene Bıçak atölyesi ve mağazasını ziyaret ediyoruz. Gövdesi kızılağaç odunundan keskin kısmı ise dövme çelikten yapılan Meşhur Sürmene bıçağının yapılışını aşama aşama dinliyoruz. Kısa bir kemençe dinletisi sonrası dilerseniz bıçak alış verişi yapabilirsiniz. UZUNGÖL MEVKİİ'ne doğru yolculuğumuz devam ediyoruz. Sultan Murat Yaylası'nda bulunan tesisimize gelerek Karadeniz Müzikleri eşliğinde akşam yemeğimizi yiyip otelimizin düzenlediği eğlence de keyifli saatler geçiriyoruz.

Konaklama: Ay Meydanı Otel, Taşkın Otel, Kardelen Otel



4 Gün: UZUNGÖL-AYDER-FIRTINA DERESİ, ÇAT VADİSİ, ZİLKALE, PALOVİT ŞELALESİ-YAYLA KONAKLAMASI

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından yaylamızdan erken saatlerde ayrılıp Uzungöl'de fotoğraf ve doğanın güzelliklerine tanık olabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Göl kenarındaki kafeler de çay içebilir veya sabah kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz. Ardından bölgeden sofralarımıza kadar gelen çayın geçirdiği evreleri görüp dinlemek üzere Çay Fabrikası'na gidiyoruz. Fabrikayı gezip çaylarımızı yudumladıktan sonra isteyenler alışveriş yapabilir, sevdiklerinize hediyelik çay alabilirsiniz. Daha sonra Ayder Yaylası'na doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Öğle yemeğimizi Fırtına Deresi kenarında yöresel yemekler ile alıp dilerseniz Zipline yapabilirsiniz. Daha sonra kendisi küçük ama namı büyük Çamlıhemşin'den minibüslerle dileyen misafirlerimizle yeşilin en iyi tonlarını göreceğiniz, bulutların üzerinde muhteşem vakit geçirebileceğiniz Çat Vadisi, Zilkale ve Palovit Şelalesi için konaklar mahallesindeki Taş Mektebi görüp ismini Sevdaluk Dizisiyle hatırlayacağınız Şenyuva Köyüne doğru gezimiz devam edecek. Geziye katılmak istemeyen misafirlerimiz Fırtına Deresi kenarında vakit geçirebilirler. Çat Vadisi, Zilkale, Palovit Turumuz da bölgedeki en eski Taş Kemer Köprü olan Şenyuva Köprüsünde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra adeta bir kartal yuvasını andıran eski tarihi ipek yolu güzergahının güvenliğini sağlayan Çat Vadisi'nde ağaçların arasında yükselen Zilkale'ye varıyoruz.  Ardından bölgedeki debisi en yüksek şelalelerinden biri olan Palovit Şelalesi'ne geldiğimiz de yukarıdan düşen su kütlelerinin görüntüsü ve yarattığı serinlik ile büyülenceğiniz  "Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok" sloganını yapmanın tam yeri ve zamanı diyeceğiniz şelaleler diyarından çok etkilenceksiniz. Daha sonra Ayder Yaylası'na gelerek Gelintülü Şelalasi'ni görüyoruz. Yeşilin en yeşil olduğu Ayder Yaylası'nda temiz hava da yürüyüş yapabilmeniz, doğa içinde çaylarınızı yudumlamanız için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra otobüsümüz ile buluşarak konaklama yapacağımız otelimize doğru devam ediyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: Zafran Otel, Nehirim Otel, Natura Lodge Otel, Gelgör Otel, Çeymakçur Zafran Otel



5 Gün: BATUM TURU veya MENCUNA ŞELALESİ TURU - BORÇKA - KARAGÖL - BRADNALA - TRABZON

ALTERNATİF 1 - BATUM TURU: Sabah Kahvaltı sonrası Batum'a gitmek isteyen misafirlerimiz ile Türkiye-Gürcistan Sınır Kapısı olan Sarp'a gelerek geçiş işlemlerine başlıyoruz. Gürcistan'ın  Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Batum'a varıyoruz. Batum gezi programında St.Andrew Heykeli, Gonio Kalesi, Eski Khoroki Köprüsü, Avrupa Meydanı'nda Medea Anıtı, Eski Postane Binası  ve Poseidon Meydanı'ndaki Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını ve Eski Batum Evlerini görerek devam ediyoruz. Piazza Kulesini, Aziz Nikolas Kilisesini ve Batumdaki tek cami olan Orta Camii'yi gördükten sonra sahil boyunca ilerliyoruz. Sahilde Batum Limanı, Ali ile Nino Heykeli, Alfabe Kulesi, Saat Kulesi, Ters Restoran dedikleri White Restoranı görüyoruz. Türkiye'ye giriş yaparak yolculuğumuza devam ediyoruz.

ALTERNATİF 2 - ÇİFTE KÖPRÜ - MENCUNA ŞELALESİ TURU: Daha sonra Hopa Arhavi'ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Arhavi'de dileyen misafirlerimiz ile Çifte Köprü - Mençuna Şelalesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz da Osmanlı döneminden kalma Çifte Köprü'yü gördükten sonra doğa ile baş başa kısa bir yürüyüş sonrası 750 metre yükseklikten dökülen Mençuna Şelalesi'ni görüyoruz. Kısa bir fotoğraf molası sonrası otobüsümüzle buluşarak yolculuğumuza devam ediyoruz.

Batum veya Mencuna Şelalesi sonrası Artvin'in ilçesi Borçka'ya hareket ediyoruz. Minibüslere binip Dünya'daki en hızlı akan nehirlerden biri olan Çoruh Nehri'ni görerek harika manzaralar, irili ufaklı şelalelerden oluşmuş doğa harikası Bardnala Şelalesi'nde hatıra fotoğrafı çekilip Karadeniz'deki en güzel tabiat göllerden biri olan, ağaçların renklerinin göle yansıdığı doğa harikası Karagöl'e çıkıyoruz. Göl etrafında yürüyüş yapıp hatıra fotoğrafı çekildikten sonra tüm tur boyunca merakla beklediğiniz, bölgeye has alabileceğiniz tüm ihtiyaç, hediyelik alışverişlerinizi bugünümüzde bölgeden ayrılmadan almanızı sağlayacağız. Rize de yöreye has Rize Bezi (feretiko) mağazasına varıyoruz. Sunum sonrası dileyenler alışveriş imkanı bulabilirler. Daha sonra tekrar Trabzon'a doğru gelerek Otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: Ramada By Wyndham, Zigana Zitaş Tatil Köyü, Hamsiköy Otel, Zigana Gümüşkayak

BATUM GEZİSİ Hakkında Önemli Bilgiler: Covid-19 tedbirleri gereğince gürcistan'a giriş ve çıkışlarda turun zorlaşmasına sebeb olucak olan engeller olmazsa ilk seçenek olarak batum turu gerçekleştirilicektir. Güricstan Devleti şuan da ülkeye giriş için 72 saat içinde geçerliliği olan NEGATİF PCR test sonucu talep etmektedir. Aşı sertifikası şuan için geçerli değildir. Test ücreti ..... ₺

NOT: Batum'a giriş çıkışlarla ilgili ayrıntılı bilgi için ek bilgiler kısmını inceleyiniz.



6 Gün: SÜMELA MANASTIRI (Ziyaret Açıksa) - ORDU - BOZTEPE - ÇORUM - İZMİR

Sabah kahvaltı sonrası Sümela Manastırı'nı ziyaret ediyoruz. (Önemli: Sümela Manastırı için 2022 yılı resmi açılış tarihi belirtilmediğinden programa alınmamıştır. Turunuz esnasında ziyarete açılmış olursa rehberiniz bugüne Sümela Manastırı'nı ekleyecektir.) Daha sonra Akçaabat'a gelerek burada Karadeniz'e özel tereyağ, peynir, bal, fındık gibi yöresel ürünler alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra Ordu'ya gelerek "Boztepe'ye çıkmalı şu Ordu'ya bakmalı dedikleri" Karadeniz’in en uzun sahil manzarasını seyretmek üzere Ordu merkezden teleferik (ekstra) ile BOZTEPE’ye çıkıyoruz. Daha sonra İzmir'e doğru geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Uygun bir noktada Çorum lebleblebisi alış verişi sonrası gece yolculuğumuza devam ediyor varışımız ile birlikte sizleri aldığımız noktalara geri bırakarak bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

4 Gece Konaklama

4 Sabah Kahvaltısı

4 Akşam Yemeği

Oteller de Yöresel Eğlenceler

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Araç İçi Sınırsız Su

Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Sabah Kahvaltısı                           

Öğle Yemekleri                                   

Otellerde Alınan İçecekler                                      

Müze Ören Yeri Ücretleri ve Müze Kart

Milli Park Giriş Ücretleri

Zilkale, Palovit, Çat Vadisi Turu ..₺ (Zorunlu Değil)

Borçka Karagöl Turu ..₺ (Zorunlu Değil)

Mencuna&Çifte Köprü Turu ..₺ (Zorunlu Değil)

Batum Turu ..₺ (Zorunlu Değil)

Batum PCR Testi ... ₺ (Batum Turu için Zorunlu)

Yurtdışı Çıkış Harcı ..₺ (Batum Turu için Zorunlu)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-eko-karadeniz-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 10:56 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.