İzmir Hareketli Romantik Avrupa Turu (Sun Express ile 2022) Tur Programı

İzmir Hareketli Romantik Avrupa Turu

 Milano(1) & Venedik (1) & Ljubljana(1) & Salzburg(1) & Augsburg (2) & Friedrichshafen (1) Como, Milano (1)

7 Gece - 8 Gün

 Sun Express Hava Yolları tarifeli seferi ile 

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: İZMİR ADNAN MENDERES HAVAALANI
Gezilecek Yerler: MİLANO - SİRMİONE - VERONA - VENEDİK-LJUBLJANA- BLED - (HALLSTATT) SALZBURG-MÜNİH - AUGSBURG-LİECHTENSTEİN - HEİDİ’NİN KÖYÜ - LUGANO - COMO
PROGRAM
1 Gün: İZMİR MİLANO - SİRMİONE - VERONA - VENEDİK

Adnan Menderes Havalimanı, Dış Hatlar Terminali Sun Express Hava Yolları kontuarında bagaj ve bilet işlemlerinizi tamamlamanızın ardından Sun Express Hava yolları XQ 892 sefer sayılı uçağı ile saat 11.45’de Milano’ya uçuyoruz. (Pasaport kontrol ve bilet/bagaj işlemlerinizi zamanında bitirebilmek için uçuşunuzdan üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir. Rehberinizle buluşma uçuşa bir saat kala uçak kapısında olacaktır.) Yerel saat ile 13.50’de Milano’ya varışımızı takiben alanda bekleyen özel otobüsümüz ile Panoramik Milano şehir turu ile programımıza başlıyoruz. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano, bunun yanı sıra mutfağı, operası, kiliseleri ve büyük usta Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği freskosu gibi paha biçilemez sanat eserleriyle de öne çıkıyor. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir Sirmione’ye hareket İtalya'nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi XIII.yy.’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Tur bitimi Verona’ya hareket. İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikâyesinin kahramanları Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfi tiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki ikinci en büyük amfi tiyatroya (Arena di Verona) ev sahipliği yapan, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz sonrasında Venedik otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde



2 Gün: VENEDİK LJUBLJANA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Venedik (Gondol gezisi dâhil) turuna katılabilirler. Özel Tekne ile Büyük Kanal’dan geçip San Marco Meydanı’na varışın ardından İstanbul’dan getirilen granit sütunların ve bronz atların bulunduğu bu meydanı ziyaret ediyoruz. Burası yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’te süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan ve ön cephesini Latin istilasında İstanbul’da Ayasofya’dan sökülerek getirilen bronz atların süslediği Bazilika, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile XV.yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin görülmesi turumuzun içinde. Daha sonra şehrin meşhur kanallarında gondol gezisi Tur bitimi Ljubljana’ya transfer panoramik Ljubljana şehir turu için hareket. Turumuz esnasında; Vodnik Meydanı, Ljubljana Kalesi, St. Nikolaja Katedrali, Zmajska Most, Eski Meydan, Tarihi Çeşme ve Halk Meydanını göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



3 Gün: LJUBLJANA - BLED - (HALLSTATT) SALZBURG

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra büyüleyici güzelliğini keşfetmek, üzere Bled’e doğru hareket. Doğa ve fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez olan Bled Gölü’nde yapacağımız fotoğraf molasının ardından arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Hallstatt turu. Hallstatter gölü kıyısındaki bu şirin yer, sizi gördüğünüz anda etkisi altına alacak. Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve her köşesi size yaşam ilhamı verecek olan köy; zengin tarihi ve gelenekleri sayesinde geniş bir kültürel ve sportif etkinlik yelpazesine sahiptir. Eşsiz manzarası, nefes kesen dağları ve doğal güzellikler arasında serbest zaman ve fotoğraf molası veriyoruz. Tur bitimi Salzburg’a hareket. Varışımıza istinaden Salzburg panoramik şehir turu. Turumuz esnasında; Old Town, Mozart'ın Evi, Salzburg Müzesi, Festung Hohensalzburg Kalesi, Salzburg Katedrali, Mirabell Sarayı, Doğa Tarihi ve Teknoloji Müzesi görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Augsburg otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



4 Gün: SALZBURG MÜNİH - AUGSBURG

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Münih’e hareket. Almanya’nın en büyük üçüncü kenti olan Münih; Bavyera Alpleri’nin kuzeyinde ve İsar Nehri kıyısında kurulmuştur. Münih’in Almanca ismi München eski dilde “keşişlerin yeri” anlamına gelen Munichen’den gelmektedir. Şehir her ne kadar gotik tarzdaki devasa mimari yapılarıyla ciddi bir havaya bürünse de, yeşilden kopmamış park ve bahçeleri, alışveriş caddeleri, kafeleriyle ve ara sokaklarında görebileceğiniz rengarenk duvar grafitileriyle bu ciddiyetin arkasında hareketli bir alan sağlamaktadır. Almanya’nın tarih, sanat ve alışveriş merkezlerinden biri olan Münih şehir turumuzda; Marienplatz Meydanı, Altstadt, St. Peter Kilisesi, eski belediye binası, opera binası görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Augsburg otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



5 Gün: AUGSBURG

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Romantik Yol turu. Turumuz esnasında ilk durağımız, ortaçağın günümüze kadar en güzel şekilde korunduğu yerlerden biri olan Günzburg. Doğal manzaralar, Meryem Ana Kilisesi, margraves kalesi Reisensburg kalesi, ve Legoland tema parkı görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Rothenburg ob der Tauber’e hareket adını 12. yy’da Tauber Nehri’nin yukarısına savunma amaçlı olarak inşa edilen kırmızı kaleden almıştır. Şehirde, masalsı görüntüleri ile evler ve tarihi binalar arasında, trafiğe kapalı yollarda yürüyüş yapacağız. Gezimiz sonrası Dinkelsbühl ‘a doğru çeviriyoruz. Romantik yol güzergâhının kuzeyinde yer alan şehir 30 yıl savaşlarının yaşandığı önemli 3 şehirden biridir. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



6 Gün: AUGSBURG FRİEDRİCHSHAFEN

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Friedrichshafen’e hareket. Panaromik Friedrichshafen şehir turu sonrası otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan St. Gallen & Konstanz Gölü turu. İsviçre’nin şirin kenti St Gallen manastırını ve tarihi evleri görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Avrupa’nın üçüncü büyük gölü Konstanz (Bodensee) Gölü kıyısındaki küçük bir üniversite kenti olan Konstanz panoramik olarak görülecektir. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



7 Gün: FRİEDRİCHSHAFEN - LİECHTENSTEİN - HEİDİ’NİN KÖYÜ - LUGANO - COMO MİLANO

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Liechtenstein’a hareket. İsviçre ile Avusturya arasındaki Liechtenstein’ın yarısını Ren vadisi diğer yarısını da Alp dağları kaplamaktadır. Liechtenstein, size yeşilin her tonunu sunacak, doğal güzelliklere doyacağınız şirinlikte bir ülke. Tur bitimi Heidi’nin köyü (Mainfeld) turumuz için yola çıkıyoruz. Ohanna Spyri’nin ölümsüz eseri Heidi karakterini yaşattığı ve ilham aldığı yer olan köyü ziyaret ediyoruz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan köyde; dağda dedesi ile kulübede yaşayan küçük Heidi’nin doğa ile iç içe ve sevgi dolu dünyasına bir yolculuk yapacağız. Ziyaretimizin ardından panaromik olarak Lugano gölünü gördükten sonra Como’ya doğru hareket ediyoruz. Como; dünya jet sosyetesinin odak yeri olup, ünlü Hollywood yıldızlarının yazlık evlerine ev sahipliği yapıyor. Como Panaromik şehir turumuz esnasında yeşilin ve mavinin en güzel birlikteliğini oluşturan muhteşem manzaraları görüyor olacağız. Tur bitimi Milano otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



8 Gün: MİLANO İZMİR

Kahvaltının ardından rehberinizin bildireceği saatte havalimanına transfer ve Sun Express Hava Yolları’nın XQ 893 sefer sayılı uçuşu ile saat 14.40’de İzmir - Adnan Menderes havalimanına hareket. Türkiye saati ile 18.25’de varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Sun Express Hava Yolları tarifeli seferi ile İzmir (SAW)-Milano (MXP) gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3*&4* otellerde 7 gece oda & kahvaltı konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüslerimiz ile tüm şehir transferleri
  • Panoramik Milano, Sirmione, Verona, Ljubljiana, Bled, Salzburg, Münih, Augsburg, Friedrichshafen, Liechtenstein, Mainfeld, Lugano, Como şehir turları
  • Profesyonel rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel vergileri
  • Turist şehir vergileri
  • TURSAB mesleki sorumluluk sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti, servis bedeli ****Vize hizmet bedeli 140 EUR olup, konsolosluklar ve hizmet sağlayıcıları tarafından ( kargo ücreti, form, danışmanlık v.b) doğabilecek ek hizmet bedelleri fiyata dahil değildir; sözleşmenin kurulmasının ardından bunlar tarafından yapılabilecek ücret artışları müşteriye ayrıca yansıtılacaktır.
  • Seyahat sağlık sigortası (Covid-19 Kapsamlı),
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli (150 TL)
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri
  • Şoför tipleri 5 Euro/ kişi başı (isteğe bağlı)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-romantik-avrupa-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 09:15 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.