10 Kasım Atatürk`ün İzinde Selanik, Manastır, Üsküp, Sofya Turu Tur Programı

  10 KASIM'A ÖZEL ATATÜRK'ÜN İZİNDE BALKANLAR  

SELANİK - MANASTIR - ÜSKÜP - SOFYA

Ekstra Şehir Turu Yok! Tüm Şehir Turları Fiyata Dâhil
4 GECE 5 GÜN 3 GECE OTEL KONAKLAMASI

9-13 KASIM 2022
ATA'MIZI ANMAYA, DOĞDUĞU EVE, BÜYÜDÜĞÜ TOPRAKLARA GİDİYORUZ!
YEŞİL PASAPORTA VİZESİZ

279 €

Kalkış Yerleri: 16:00 Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü, 16:30 Üçyol Tatlıses Kebap Önü, 17:00 Ege Üni Acil, 17:30 Girne Caddesi Bellima Tur Önü, 17:45 Bostanlı İskele, 18:00 Mavişehir Hilltown
Gezilecek Yerler: Yunanistan-Makedonya-Bulgaristan
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Çanakkale - İpsala Sınır Kapısı

16:00 Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü, 16:30 Üçyol Tatlıses Kebap Önü, 17:00 Ege Üni Acil, 17:30 Girne Caddesi Bellima Tur Önü, 17:45 Bostanlı İskele, 18:00 Mavişehir Hilltown saatlerinde sizleri belirlenen noktalardan alarak yolculuğumuza başlıyoruz. (Turumuza İzmir-Çanakkale yolu üzerinden katılabilirsiniz. Saatler ve buluşma yerleri ile ilgili ofisimiz ile görüşebilirsiniz.) (Tur çıkışından 2 gün önce buluşma saatleri telefonunuza SMS ile bildirilecektir.) Gerekli molalar ile birlikte ÇANAKKALE – GELİBOLU – KEŞAN üzerinden İPSALA sınır kapısına gelerek pasaport işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.



2 Gün: İpsala - 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni - Atatürk Evi - Selanik Turu

Sabah saatlerinde kahvaltımızı ekstra aldıktan sonra 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini kapatan Büyük Şef, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için her sene Selanik'teki evinde düzenlenen törene katılmak üzere Atatürk Evi'ne doğru hareket ediyoruz. Tören sonrası rehberimizin eşliğinde Atamızın doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği, bugün Türk Konsolosluğu olan Atatürk’ün Evini geziyoruz. Duygusal anlar yaşayacağımız ziyaretimiz sonrası Selanik'e gelerek önce öğle yemeği sonra şehir turumuza başlıyoruz. Selanik şehir turumuz da "Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, E.Venezelo - P.Konstantin heykelleri, Aristoteles, Elefterios meydanları" görülecek yerler arasındadır. Daha sonra otelimize giderek odalarımıza yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz düzenlenecek olan Yemekli İçkili Taverna Gecesi'ne katılabilirler. (Ekstra 35 €)



3 Gün: Selanik - Manastır - Üsküp

Sabah kahvaltı sonrası Makedonya’ya Atatürk’ün askeri eğitimini aldığı Manastır’a doğru yola çıkıyoruz. Atatürk’ün okuduğu şimdi müze olarak hizmet veren Askeri İdadi’yi ziyaret ediyoruz. Manastır’ın meşhur Şirok Sokağı’nda kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüş esnasında Atatürk'ün Manastır'da ilk aşkı Eleni Karinte'nin Evini görüyor ve rehberimizden Manastır'lı Eleni'nin Atatürk'e yazdığı duygusal mektubu dinliyoruz. Manastır'da öğle yemeği için serbest zaman verdikten sonra Üsküp’e harekette ilk durağımız Kalkandelen ve Alaca Camii. Alaca camii ziyareti ve küçük bir mola sonrası camileri, hanları, tarihi çarşısı ile Balkanlar’daki mirasızımızın günümüzdeki en önemli örneklerinden olan ve ülkemize yetiştirdiği devlet ve ilim adamları ile ünlü ve Yahya Kemal’in “Kaybolan Şehri” Üsküp’e varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Üsküp - Sofya

Sabah kahvaltı sonrası Makedonya'nın başkenti Üsküp'ü keşfetmeye başlıyoruz. İlk olarak Üsküp Kalesi, Mustafa Paşa Cami, Murad Paşa Cami, Kapan Han, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra Tarihi Taş Köprü’den geçerek tarihe damgasını vurmuş birçok önemli ismin heykellerinin bulunduğu, ciddi uğraşlar ile yenileme çalışmaları yapılarak Avrupa Başkentleri’ndeki meydanlar seviyesine getirilen Makedonya Meydanı’na geliyoruz. Akşamları muhteşem bir ışıklandırma ve su şovları ile misafirlerini karşılayan bu meydan da Büyük İskender Heykeli, Çar Samuel Heykeli, 1.Justinyanus Heykeli, Kral Philip, Kraliçe Olympia Heykelleri ile birlikte Rahibe (Azize) Teresa’nın Heykeli ve Anı Evi’de göreceğimiz yerler arasındadır. Üsküp gezimizi tamamladıktan sonra Bulgaristan'a giriş yapıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: Sofya - İzmir

Sabah kahvaltı sonrası SOFYA panoramik şehir turumuza başlıyoruz; St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilise'si, Aya Sofya Kilise'si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evini de görüyoruz ve ülkemize giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısına gelerek pasaport işlemleri sonrası Türkiye'ye giriş yapıyoruz. Akşam geç saatlerde siz değerli misafirlerimiz aldığımız yerlere bırakıyor ve bir sonraki turumuzda tekrar görüşmek dileğimizle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

3 Gece Otel Konaklaması

Otelde 3 Sabah Kahvaltısı

Otelde 2 Akşam Yemeği

Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Yurt Dışı Çıkış Harcı (150 TL)

Schengen Vizesi (140€)

Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

Taverna Eğlencesi Yemekli İçkili ( 35 € )

Seyahat Sigortası 65 Yaş Üstü 20 € ( Zorunlu-Covid 19 Kapsamlı )

Özel Seyahat Sağlık Sigortası 15 € ( İsteğe Bağlı-Covid 19 Kapsamlı )



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/ataturk-un-izinde-balkanlar
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 22:35 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.