Doğu Ekspresi Rotası Kars & Sarıkamış Turu 3 Gün 2 Gece (UÇAKLI KARS GİDİŞ-DÖNÜŞ) 2024 Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUR, Doğu Ekspresi Deneyimini Sizin için Hazırladı.

 Doğu Ekspresi Rotası Kars & Sarıkamış Turu (2024) 

2 GECE KARS PARK OTEL KONAKLAMA

Direkt Uçuş Konforu: SUNEXPRESS HAVAYOLLARI
İZMİR - KARS | KARS - İZMİR

KARS ŞEHİR TURU, ANİ HARABELERİ, ÇILDIR GÖLÜ, SARIKAMIŞ TURU

Otellerde KAHVALTI ve AKŞAM YEMEĞİ DAHİL!

(3 GÜN-2 GECE) SÖMESTR ve KIŞ ÖZEL PROGRAM TUR TARİHLERİ:

1.TUR: 27-29 Ocak 2024   2.TUR: 3-5 Şubat 2024  3.TUR: 10-12 Şubat 2024
4.TUR: 17-19 Şubat 2024  5.TUR: 24-26 Şubat 2024

Tüm turlarımızda kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: ÇILDIR GÖLÜ-DOĞU EKSPRESİ İLE SARIKAMIŞ-KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ-KARS MERKEZ-ANİ HARABELERİ
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-KARS-ÇILDIR GÖLÜ

Değerli misafirlerimiz saat 8:00 da check-in işlemlerimiz için İzmir Adnan Menderes Havaalanında buluşma ve işlemler sonrası 09:55'de SUNEXPRESS ile Kars uçağımıza binerek Kars’a hareket ediyoruz. Kars Havaalanında bizi bekleyen transfer aracımız ve rehberimizle ile buluşuyoruz ve gezimize başlıyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek rötardan dolayı tur programımızın sıralamasında değişiklik yapılabilir.) Kars ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, aslında Kafkasya’nın en batısında olan, yani hem doğulu hem batılı özellikleri taşımaktadır. Kars merkeze bir buçuk saatlik bir mesafede bulunan Çıldır Gölüne doğru yola çıkıyoruz. Göl kenarında Çıldır gölünün meşhur Sarıbalığının sunulduğu keyifli bir öğle yemeği molası veriyor ve gölün bu güzel manzarasını fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyoruz. Çıldır gölü çevresinde geçireceğimiz keyifli dakikalarda (mevsim şartları uygun ise) donmuş göl üzerinde delik açarak meşhur sarıbalığın avlanmasına şahit olacağız. Dileyen misafirlerimiz atlı kızaklara binebilir, dileyen misafirlerimiz donmuş göl üzerinde balık avlama tecrübesini yaşayabilir. (ekstra) Gölde yaşayacağımız keyifli zaman sonrası Kars merkezde bulunan otelimize doğru gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: DOĞU EKSPRESİ İLE SARIKAMIŞ’A HAREKET-SARIKAMIŞ KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ-KARS MERKEZ-KAFKAS GECESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, saat 8:00 da kalkacak Doğu Ekspresi trenine binmek üzere Kars Garına gidiyoruz. Kars-Sarıkamış arası seyahat edeceğimiz Doğu Ekspresi’nde eşsiz manzaralara şahitlik ediyoruz. Önemli Not; Doğu Ekspresi Treninde kış sezonun yoğun dönemlerinde Kars-Sarıkamış arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır. Sarıkamış Garında iniyor ve bizi garda bekleyen aracımız ile buluşuyoruz. Yekpare ağaçtan çivi kullanılmadan oluşturulmuş şu an hala özelliğini koruyan Katerina Av Köşküne gidiyoruz. Çarlık dönemine ait Türk filmlerinin çoğu bu köşk ve çevresinde çekilmiştir. Tarihte kısa bir yolculuk yaptıktan sonra dünyanın en değerli taşları arasında yer alan Obsidyen taşını görmek ve alışveriş yapmak üzere serbest zaman alıyoruz. Sarıkamış Kayak Merkezinde serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz kayak takımı kiralayıp kayak yapabilir, dileyen misafirlerimiz Sarıkamış manzarasına karşı sıcak içeceklerini yudumlayabilir. Serbest zamanımızın ardından Sarıkamış'ı Ruslar'dan geri almak için düzenlenen harekatta şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına, Allahuekber Dağı'nde 99 metre yüksekliğinde inşa edilen Şehitler Anıtını görüyor ve şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Sarıkamış turumuzun ardından Kars merkeze geliyor ve Kars gezimize başlıyoruz. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii),İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi görüyoruz. Gezilerimizi tamamladıktan sonra Kars’ın yöresel lezzetlerinde alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyor ardından akşam yemeğimizi  almak üzere otelimize geliyoruz. Akşam yemeğimiz sonrasıı katılacağımız Kafkas Eğlencesi'ne gidiyoruz. İkramlar eşliğinde yöresel KAFKAS kültürünü ve dans gösterilerini izliyoruz. (ekstra)



3 Gün: ANİ HARABELERİ-İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani Harabeleri’ne geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Rehberimizin eşsiz anlatımları ile tarihte kısa bir yolculuk yapıyoruz. Ani Harabeleri gezimizin ardından güzel anılar ile beraber dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Kars Havaalanına varıyor ve 12:40 SUNEXPRESS Havayollarına ait Kars-İzmir uçağı ile İzmir’e varıyoruz. Bir sonraki BellimaTur gezisinde tekrar buluşmak dileğimizle vedalaşıyoruz.

BİLGİLENDİRME:

1) Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı iptallerde Bellima Tur sorumlu değildir.

2) Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.

3) Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.

4) TCDD'den kaynaklı tüm tren saati değişikliği, rötar ve iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir. Kars-Sarıkamış Doğu Ekspresi Treninde, numaralı yer olmaması durumunda trenin numarasız vagonunda veya restoran bölümünde yolculuk yapılacaktır. Trende hiç yer olmaması durumunda ise Kars’tan Sarıkamış’a güzel manzaralar eşliğinde araç ile seyahat edilecektir.

5) Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS olarak gönderilir ya da tur başlangıcından en geç 2 gün önce whatsapp grubu kurulacaktır.

6) Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

7) Geçtiğimiz yıllarda TCDD, seyahat acentalarına Doğu Ekspresi Treni'nde önceden rezervasyon yapmayı zorlaştırmış hatta imkansız kılmıştır. Yine yaşanan tecrübelere istinaden önceden alınan biletlerin TCDD tarafından iptal edildiği de gözlenmiştir. Bu sebeple Doğu Ekspresi bileti tren garından alınacak olup, trende müsaitlik olmaması durumunda muhteşem manzaralara şahit olacağınız Doğu Ekspresi rotasında aracımızla Kars-Sarıkamış arası seyahat edeceğiz.

Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 01.11.2023



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Kars , Kars - İzmir arası Uçak Bileti

2 Gece Otel Konaklaması

2 Sabah Kahvaltısı, 2 Akşam Yemeği

Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Transferler

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmeti

Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tren Seyahatinde Alınan Ekstra Harcamalar

Kişisel Harcamalar, Alışverişler

Kars-Sarıkamış Arası Doğu Ekspresi Pulman Seyahat

Çıldır Gölü Kızaklı Fayton & Balık Avlama Turu

Kafkas Eğlencesi

Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri

Programda Belirtilen Ekstra Turlar

Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-dogu-ekspresi-kars-sarikamis-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 09:59 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.