Karlar Altında Van Kars ve Doğu Ekspresi İle Sivas Turu Tur Programı

Karlar Altında Van Kars ve Doğu Ekspresi İle Sivas Turu

Kalkış Yerleri: İzmir
Gezilecek Yerler: Van - Kars - Sivas
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Van

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar terminalinde saat 08:00 ‘da buluşma. Check in işlemlerimizin ardından Sunexpress Hava yolları XQ 9184 nolu tarifeli seferiyle 12:20 ‘de Van’a hareket. Uçuşumuzun ardından saat 14:30 ‘da Van’a varış. Van şehir turunda görülecek yerler: Urartular’ dan kalma Van kalesi ( M.Ö. 9 yy.) Akdamar Adası’na tekne ile yolculuk Akdamar Ermeni kilisesi ( M.S. 915 – 921 ) yılları arasında mimar keşiş Manuel tarafından, yaptırılmış Kral I. Gagik’in denetiminde inşa edilmiştir. Van’a (50 km) Hoşap kalesi: kalenin ilk kez Urartu döneminde Kelişin geçidi üzerinden kuzeybatı İran’a giden askeri yolu denetlemek amacıyla kurulduğu bilinmektedir. Van müzesi gezildikten sonra Otele dönüş akşam yemeği serbest zaman.

Konaklama Rönesans Life Van



2 Gün: Van - Doğubeyazıt - Kars

Kahvaltı sonrası Doğu Beyazıt’a hareket ediyoruz. Yol güzergahında bulunan Van Y.YIL Üniversitesi içinde bakıma alınan meşhur Van kedisi üretme çiftliği gezilerek Muradiye Şelalesi’ni görülmesi, Türkiye’nin en yüksek dağı Olan AĞRI dağının eteklerini gezerek Doğu Beyazıt’a hareket ediyoruz Doğu Beyazıt’a varış. İshak paşa sarayı (1685 -1784 ) tarihinde Çolak Abdi Paşa tarafından yapılmış ve Osmanlı, Selçuklu dönemine ait figürlerle süslenmiş. Öğle yemeği Doğu Beyazıt’ta aldıktan sonra Kars’a hareket ediyoruz. Otele dönüş akşam yemeği serbest zaman. (Bölge’nin en güzel yemeklerinde piti servis edilecek)

Konaklama Katerina Sarayı 



3 Gün: Kars - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalın çayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. ( Kaz evinde alınacak )

Konaklama Katerina Sarayı



4 Gün: Sarıkamış - Kayak Merkezi - Kars Merkez

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından aracımıza yerleşerek Sarıkamış'a hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü dıştan görüyoruz. Sarıkamış denilince ilk akla gelen Kayak Merkezini misafirlerimizin görebilmesi için burada serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Kars' a geri dönüş seyahatimizi gerçekleştirerek Kars Merkez ‘de yapacağımız gezintimize başlıyoruz. Gezimizin bu bölümünde geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkânı bulacağız. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını panoramik olarak göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler. Akşam saatlerinde programımızı sonlandırıyor ve otelimize dönüş yapıyoruz. Akşam Yemeği yerel restaurantta bölgeye özgü ev yemekleri.

Konaklama Katerina Sarayı



5 Gün: Kars - Doğu Ekspresi ile Sivas

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltımızın ardından Kars merkeze gidip tren istasyonundan Doğu ekspresine binip 12 saatlik keyifli bir yolcuklukta Kars, Sarıkamış, Topdağı, Karaurgan, Süngütaşı, Horasan, Köprüköy, Hasankale, Erzurum, Ilıca, Kandilli, Aşkale, Karasu, Erbaş, Çadırkaya, Mercan, Demirkapı, Tanyeri, Erzincan, Kemah, Eriç, Yahşiler, Güllübağ, İliç, Bağıştaş, Adatepe, Kemaliye, Çaltı, Divriği, Demirdağ, Cürek, Göçentaşı, Güneş, Avşar, Çetinkaya, Yenikangal, Bostankaya, sonrasında Sivas'a varıyoruz. Tren istasyonunda bizi bekleyen aracımıza bindikten sonra Sivas merkezde bulunan tarihi kervansaraya yerleşiyoruz.

Konaklama Behrampaşa Oteli



6 Gün: Sivas - İzmir

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltımızın ardından Sivas Havalimanına gidip bizleri bekleyen Pegasus havayollarının 08:50 de pc 4443 nolu tarifeli seferi ile İzmir e direk uçuşumuz sonrasında 10:30 da İzmir Adnan Menderes Havalimanına varıyoruz. Sizlerle bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Van Sun Express HY Uçak Bileti
Van - Kars - Sİvas Doğu Ekspresi Yolculuğu
5 Gece Otel Konaklaması
Sivas - İzmir Pegasus HY Uçak Bileti
Otel de 5 Sabah Kahvaltısı
Otel de 5 Akşam Yemeği
Zorunlu Seyahat Sigortası
 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tren seyahatinde alınan tüm öğünler
Kişisel harcamalar, Alışverişler
Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu ( Kişibaşı 30 TL dir )
Müze Giriş Ücretleri ( Ani Harabeleri 8 TL dir )
Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri
Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Erken rezervasyon fiyatı her tarih ve otobüste ilk 10 koltuk için geçerlidir.

    Bu programda belirtilen tüm gezi turlarında acentemiz sorumludur.

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 10 (on) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamalar en az 4* otellerde yapılmaktadır.  Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    3- Uçaklı Turlar veya Paket içeriğinde uçak bileti olan turlar da iptal hakkı yoktur.
    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/karlar-altinda-van-kars-ve-dogu-ekspresi-ile-sivas-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 28.03.2024 19:41 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.