İzmir Çıkışlı Doğu Ekspresi ile Butik Kars Turu (Ocak 2020) Tur Programı

 DOĞU EKSPRESİ İLE BUTİK KARS TURU 

KARS 3 GECE KARS KALE OTEL YA DA THE KARS PARK OTEL AYRICALIĞI İLE

 ✔ 13 - 17 OCAK 2020 (MÜSAİT 2199 TL)

 ✔ 5 - 9 ŞUBAT 2020 (DOLU 2199 TL)

✔ İzmir - Ankara Direkt Uçuş Konforu

✔ Doğu Ekspresi ile Ankara - Kars Arası Yataklı Vagon Yolculuğu

✔ Kars, Sarıkamış, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü ve Sarkamış Turları Fiyata Dâhil

 Kişi Başı 2199 TL 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Kars, Sarıkamış, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ANKARA UÇUŞU - KARS YATAKLI VAGON SEYAHATİ

Heyecan verici farklı bir tur başlıyor. Sabah saat 07.30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanına Hareket ediyoruz ve Ankara uçağımız ile yerel saatle 10.25’te havalanıyoruz. Ankara’ya varışımızla tren istasyonuna doğru hareket ediyoruz. İstasyon yakınındaki bir alışveriş merkezinde alacağımız serbest zamanda Hareket saatimize kadar tren yolculuğumuz için alışveriş yapmak isteyen misafirlerimiz için yeterli zamanımız oluyor. Belirlenen saatlerde belirlenen bir noktada buluşuyoruz. Ardından TCDD Doğu Ekspresindeki Bellima Tur’un misafirleri için özel olarak kapatılmış vagonumuzdaki odalarımıza yerleşiyor ve 16.55’den itibaren, uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Seyahat süremizce Anadolu'nun her rengini, mevsimden mevsime geçişini görme fırsatına sahip olacağız. Akşam yemeği serbest olarak trenimizin yemekli vagonunda alınacaktır. Gecemizi vagonlarımızda, keyifli bir uyku ile geçiriyoruz. Bu gece konaklama trende yataklı odalarımızda. 



2 Gün: DOĞU EKSPRESİ ( KEMALİYE, ERZİNCAN, ERZURUM ) - KARS - OTELE TRANSFER

Sabah saat 06.05 sularında İliç tren İstasyonu'na varış. Tren İliç istasyonunda 3 saat mola verecektir.  Dileyen misafirler TCDD tarafından ekstra düzenlenecek Karanlık Kanyon turuna katılabilirler. Karanlık Kanyonda bot turu gezisi ve fotoğraf çekimi, Mani Yolu, Kadı Gölü, Lökhane, Değirmen, Hamam ve Orta Camii gezilerini tamamlayıp trenimize binmek üzere İliç’e doğru yola çıkıyoruz. İliç’te trene yerleşme. 09:05'de İliç’ten hareket. 10:59 Erzincan’ a varış, Tren Erzincan İstasyonunda 3 saat bekleyecektir. Dileyen misafirlerimiz  TCDD tarafından ekstra düzenlenen Çağlayan, Altıntepe, ve Ekşisu turuna katılabilirler. Gezilerimizden sonra trenimize transfer. 13:40 hareket. Saat  17:33’de Erzurum istasyonuna varış. Tren Erzurum istasyonunda 3 saat mola verecektir. Erzurum tren garında siz değerli misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Trenimiz saat 20:13'de hareket edecektir. Erzurum tren garı hareketimiz ile Manzaralar eşliğinde Kars’a varışımızda bizi bekleyen aracımızla otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği sonrasında konaklama otelimizde



3 Gün: ANİ HARABELERİ - ÇILDIR GÖLÜ TURU

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından, Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz.  Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımız üzerinde panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ - KARS MERKEZ TURU

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından aracımıza yerleşerek Sarıkamış'a hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü dıştan görüyoruz. Sarıkamış denilince ilk akla gelen Kayak Merkezini misafirlerimizin görebilmesi için burada serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Kars' a geri dönüş seyahatimizi gerçekleştirerek Kars Merkez‘de yapacağımız gezintimize başlıyoruz. Gezimizin bu bölümünde geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme fırsatı bulacağız. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını panoramik olarak göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler. Günün sonunda ekstra olarak, meşhur kaz etinin tadına bakmak için kaz evini ziyaret ediyoruz. Lezzetli yemekleri tadıyoruz sonrasında da ünlü Kafkas gecesine katılıyoruz. Akşam saatlerinde programımızı sonlandırıyor ve otelimize dönüş yapıyoruz. Konaklama otelimizde.



5 Gün: KARS - İZMİR

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltımızın ardından, dönüş yolculuğumuz başlıyor ve havalimanına doğru hareket ediyoruz. keyifle ve mutlulukla geçmesini planladığımız turumuzu geride bırakarak Kars – İzmir direkt uçuş seferini gerçekleştiren uçağımızdaki yerlerimizi alıyor ve İzmir'e dönüyoruz. Bir sonraki Bellima Tur seyahatinde görüşünceye dek şimdilik vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* Ankara – Kars Doğu Ekspresi Tren Biletleri (Yataklı Vagon)

* İzmir – Ankara Uçak Biletleri( Ekonomi)  

* Kars – İzmir Uçak Biletleri( Ekonomi)  

* Kars, Sarıkamış, Ani, Çıldır gölü ulaşım hizmetleri

* Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

* 3 Gece Hotel konaklaması

* 1 Gece Yataklı Vagon Tren Konaklaması

* Otellerimizde alınan 3 Sabah Kahvaltısı

* Otellerimizde alınan 1 Akşam Yemeği

* Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Kişisel harcamalar, Alışverişler, Trendeki Harcamalar

* Müze Giriş Ücretleri ( Ani Harabeleri 8 TL dir )

* Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu ( Kişibaşı 20-30 TL dir )

* Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri

* Tüm Öğlen ve Akşam yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-butik-kars-turlari
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 20.04.2024 11:23 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.