OT FESTİVALI TURU Tur Programı

ALAÇATI OT FESTİVALİ TURU

Ildır Köyü, Alaçatı Ot Festivali, Germiyan Köyü

 10 NİSAN & 11 NİSAN & 12 NİSAN 

Üretici ile halk buluşuyor! 

Yerel halkın yetiştirdiği ve topladığı EGE OTLARI'nın sergileneceği ve satılacağı Alaçatı Ot Festivali'ne gidiyoruz.

Ebegümeci, arapsaçı, turp otu, deniz börülcesi, şevketi bostan, cibez ve daha fazlası...

"Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kalbim Ege'de Kaldı" dizilerinin çekildiği ILDIR KÖYÜ'ne gidiyoruz.

Çeşme’de bulunan tek Türkmen Köyü ve Türkiye’de Slow Food (Yavaş Gıda) hareketine katılan ilk köy olan ve Nurdan Erden'in çizimleriyle renklenen GERMİYAN KÖYÜ'ne gidiyoruz.

Ulaşım, Rehberlik ve Çevre Gezileri Dâhil 85 TL.

Kalkış Yerleri: GİRNE OFİS ÖNÜ, KARŞIYAKA ANIT, ÜÇKUYULAR, ÜÇYOL, EGE ÜNİ. ACİL
Gezilecek Yerler: Ildırı Köyü, Alaçatı Ot Festivali, Germiyan Köyü
PROGRAM
İZMİR - ILDIR KÖYÜ - ALAÇATI OT FESTİVALİ - GERMİYAN KÖYÜ

Sabah erken saatlerde (saatlerimiz tur tarihinden bir gün önce tarafınıza sms olarak gönderilecektir.) siz değerli misafirlerimizi buluşma noktalarımızdan alıyor (Girne Ofis Önü, Bostanlı İsk, Karşıyaka Anıt, Bayraklı Üst Geçit, Ege Üni. Acil, Üçyol Pizza Pizza, Üçkuyular Opet) ve keyifli bir gün geçirmek üzere yola çıkıyoruz. Araç içerisinde ikramlarımızı aldıktan sonra ilk durağımız olan Ildır Köyü'ne ulaşıyoruz. Ege’nin hemen her köyü gibi bir yanını tarihe yaslamış minik bir balıkçı köyü olan Ildırı Köyü'nde rehberimizin anlatımlarıyla aydınlanıyor ve bu sakin köyde serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Arnavut kaldırımlı yollara, kesme taş evlere, hareketli gece hayatına ve Türkiye’nin sörfe en uygun sahillerine ev sahipliği yapan Çeşme’nin bu otantik beldesi Alaçatı'ya gidiyoruz. Çeşme Belediyesi’nce düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'ne katılıyoruz. Var olan değerleri yaşatmak ve sonraki kuşaklara aktarmak hedefiyle 2010 yılında kutlanmaya başlayan Alaçatı Ot Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen misafirleri ağırlayacak. Festival, İzmir sınırları içinde bulunan Alaçatı’nın doğasını anlayacağınız ve buradaki ot çeşitliğini gözlemleyebileceğiniz en özel etkinlik olma özelliğini taşıyor. Festival programında sakız fidanı dikimi, Ege otlarının kullanıldığı yemek atölyeleri, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğini gözler önüne seren video gösterimleri, otların faydalarının ve toplanma şekillerinin anlatıldığı söyleşiler ve sergiler yer alacak. Alaçatı meydanında kurulan tezgahlarda ise envai çeşit bitkiyi ve bu bitkilerden yapılan lezzetleri bulmak mümkün olacak. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrası belirlenen saatte buluşuyoruz ve Çeşme’de bulunan tek Türkmen Köyü ve Türkiye’de Slow Food (Yavaş Gıda) hareketine katılan ilk köy olan ve Nurdan Erden'in çizimleriyle renklenen GERMİYAN KÖYÜ'ne gidiyoruz. Burada akşam kahvelerimizi yudumluyor ve İzmir'e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir sonraki turumuzda tekrar görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Lüks Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri

Profesyonel Rehberlik Hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri

Kahvaltı

Öğle Yemeği



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/alacati-ot-festivali-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 11:54 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.