İzmir Hareketli Elegant İtalya Turu (Sun Express Havayolları ile 2022) Tur Programı

İzmir Hareketli Elegant İtalya Turu

 Milano & Sirmione & Verona & Venedik (1) & Floransa (1) & Pisa & San Gimignano & Roma(3) Pompei & Napoli & Bologna & Parma (1) & Como & Milano(1)

 7 Gece - 8 Gün

Sun Express Hava Yolları tarifeli seferi ile

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Milano,Sirmione,Verona, Venedik,Floransa, Pisa,San Gimignano,Roma,Pompei,Napoli,Bologna,Parma,Como,Milano
PROGRAM
1 Gün: İZMİR MİLANO – SİRMİONE – VERONA – VENEDİK

Adnan Menderes Havalimanı, Dış Hatlar Terminali Sun Express Hava Yolları kontuarında bagaj ve bilet işlemlerinizi tamamlamanızın ardından Sun Express Hava yolları XQ 892 sefer sayılı uçağı ile saat 11.45’de Milano’ya uçuyoruz. (Pasaport kontrol ve bilet/bagaj işlemlerinizi zamanında bitirebilmek için uçuşunuzdan üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir. Rehberinizle buluşma uçuşa bir saat kala uçak kapısında olacaktır.) Yerel saat ile 13.50’de Milano’ya varışımızı takiben alanda bekleyen özel otobüsümüz ile Panoramik Sirmione ile şehir turu ile programımıza başlıyoruz. İtalya'nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi XIII.yy’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Sonrasında Verona' ya hareket. Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikayesi Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfi tiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki en büyük amfi tiyatrosuna (Arena di Verona) ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz yapacağız. Tur sonrası Venedik otelimize hareket. Konaklama otelimizde.



2 Gün: VENEDİK - FLORANSA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından misafirlerimiz ile Venedik şehir turu. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’ de süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanmış Bazilika, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile XV.yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin görülmesi turumuzun içinde.Ardından Floransa’ya hareket ve şehir turu. Rönesans’ın başkenti Floransa’da, aynı zamanda Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’nin dışarıdan görülmesi. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo’nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



3 Gün: FLORANSA PİSA – SAN GİMİGNANO – ROMA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından misafirlerimiz ile San Gimignano & Pisa turu. San Gimignano ve Pisa olmak üzere iki farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano:Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu, porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Akşam ışıklar eşliğinde Panoramik gezi sırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler. Tur sonrası Roma otelimize hareket. Konaklama otelimizde.



4 Gün: ROMA POMPEİ – NAPOLİ – ROMA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Pompei şehir turu. Pompei şehir turumuzda,dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei görülecektir. Pompei M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, fauna evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer almaktadır. Tur bitimi Napoli’ye hareket ve şehir turu. Margarita pizzasının anavatanı olduğu söylenen ve İtalya’nın en büyük 3. Şehri olan Napoli’de Garibaldi meydanı, Via Toledo ve bu ikisinin arasında kalan kısmı olan Centro Storico diye adlandırılan şehrin en eski denebilecek semti gezilecek yerler arasındadır. Tur bitiminde Roma otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



5 Gün: ROMA VATİKAN – ROMA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından misafirlerimiz ile Roma İkonları ve Vatikan turu. Urbs caput mundi yani “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Turumuzda Avrupa medeniyetine şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro kilisesi), Castel San't Angelo - Melekler Şatosu, Pantheon (Tanrıların Tapınağı), Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



6 Gün: ROMA BOLOGNA – PARMA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.Ardından Bologna’ya hareket. Şehir turunda Bologna’nın merkezi olarak kabul edilen Piazza Maggiore (Büyük Meydan), Meydanın hemen arkasında bulunan Neptün Çeşmesi, Eski Borsa Binası, Avrupa’nın ilk üniversite binası, Quadrilatero (eski pazar), Bologna’nın simgeleri haline gelen Garisenda ve Asinelli kuleleri görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Parma’ya hareket ediyoruz. Panoramik şehir turu. Pecorino peyniri, soğuk preslenmiş zeytinyağı, cantucci bisküvisi, dünyaca ünlü “Parmesan” peynirinin (Parmigiano Reggiano) üretildiği İtalya’nın en zengin ve refaha ulaşmış şehirlerinden biri olan Parma görülecektir. Tur bitiminde otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



7 Gün: PARMA MİLANO – COMO TEKNE TURU – MİLANO

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.Ardından Milano’ya hareket. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano, bunun yanı sıra mutfağı, operası, kiliseleri ile öne çıkıyor. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir. Ardından Tekne Dahil Como Turumuz için hareket ediyoruz. Hollywood ünlülerinden Avrupa zenginlerine, dünya jet sosyetesinin yazlık evlerine ev sahipliği yapan, lüks yaşamı ve doğal güzellikleri ile ünlü Como gölünü göreceğiz. Tur bitiminde Milano otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



8 Gün: MİLANO İZMİR

Kahvaltının ardından rehberinizin bildireceği saatte havalimanına transfer ve Sun Express Hava Yolları’nın XQ 893 sefer sayılı uçuşu ile saat 14.40’de İzmir - Adnan Menderes havalimanına hareket. Türkiye saati ile 18.25’de varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Sun Express Hava yolları ile İstanbul (SAW)-Milano (MXP) gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti

Havalimanı vergileri

3*&4* şehir dışı otellerde 7 gece oda & kahvaltı konaklama

Alan-otel-alan transferleri

Özel otobüslerimiz ile tüm şehir transferleri

Panoramik şehir turları

Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri

Otel vergileri

Turist şehir vergileri

TURSAB mesleki sorumluluk sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Vize ücreti, servis bedeli

Seyahat sağlık sigortası (Covid-19 Kapsamlı),

Öğle ve akşam yemekleri

Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

Yurt dışı çıkış harcı bedeli (150 TL)

Müze ve ören yerleri giriş ücretleri (150 Euro)

Şoför tipleri 5 Euro/ kişibaşı (isteğe bağlı)
 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Acentemiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden acentemiz sorumlu değildir. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.
    Fiyatlar, 01.01.2011 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
    Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

    Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır. Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tarafınıza bildirilecektir. Acentemiz, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.

    Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup,  vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.
    Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
    Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz
    Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.


    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-hareketli-maxi-italya-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 12:03 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.