Lale Festivali ve Erguvan Zamanı İstanbul Turu Tur Programı

LALE VE ERGUVAN ZAMANI İSTANBUL TURU

Hayatın akışına kısa bir mola...

RENGARENK LALELERİN DEFİLE YAPTIĞI DÖNEMDE İSTANBUL TURU

ÇAMLICA TEPESİ, HİDİV KASRI, EMİRGAN PARKI, FATİH KORUSU,

SULTAN AHMET MEYDANI DÜNYA'NIN EN BÜYÜK CANLI ÇİÇEK HALISI

AYNALI KAVAK KASRI VE KÜÇÜKSU KASRI, İSTANBUL'UN KALBİ İSTİKLAL CADDESİ

KUMKAPI'DA EĞLENCE, BOĞAZ'DA TEKNE TURU

TUR TARİHLERİMİZ:

16 - 19 NİSAN | 23 - 26 NİSAN 

5 YILDIZLI

HİLTON GARDEN İNN GOLDEN HORN

KONAKLAMA FARKIYLA...

Otel'de Kahvaltı ve Akşam Yemeği dâhil...

SINIRLI KONTENJAN İÇİN

SADECE 729 TL.

Kalkış Yerleri: GİRNE OFİS ÖNÜ, KARŞIYAKA ANIT, ÜÇKUYULAR, ÜÇYOL, SABANCI, LOZAN, EGE ÜNİ. ACİL
Gezilecek Yerler: ÇamlıcaTepesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Mihrişah Sultan Çeşmesi, Hidiv Kasrı Korusu, Emirgan Parkı, Aynalı Kavak Kasrı, Sultan Ahmet Meydanı, Gülhane Parkı, İstiklal Caddesi, Yeni Cami, Mısır Çarşısı, Eminönü, Rüstem Paşa Cami, Boğaz Turu
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - İSTANBUL

Belirlenen saatlerde belirlenen noktalardan siz değerli misafirlerimizi alıyor ve MANİSA, SARUHANLI, AKHİSAR, SUSURLUK, YALOVA güzergahından uygun noktalarda molalar vererek sabah erken saatlerde İSTANBUL'a varıyoruz.



2 Gün: ÇAMLICA - BEYLERBEYİ - FATİH KORUSU - HİDİV KASRI

Sabah erken saatlerde uygun bir noktada kahvaltımızı aldıktan sonra ilk durağımız olan İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alan ve kenti 360 derecelik açı ile panoramik olarak izleyebileceğimiz, tepelik ve yeşil bir tepe olan, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına, Marmara Denizi ve İstanbul’a hâkim olan Çamlıca Tepesi'ne varıyoruz. Tam 29 farklı türde 451 bin 290 adet lalenin dikilmiş olduğu, Türk Edebiyatına ve şarkılara konu olmuş korulukta gezerek, bol bol fotoğraf çekiyoruz ve büyülü boğaz manzarasının tadını çıkartıyoruz. Büyük Çamlıca Tepesi ziyaretimizin ardından, ikinci rotamız olan Beylerbeyi semtine geçiyoruz. Rehberimiz eşliğinde Beylerbeyi Saray’ındaki mermer işçiliği, kullanılan eşyalar, Saray’ın sahip olduğu eşsiz manzara, yazlık saray olması nedeniyle sıcak havalarda bile sahip olduğu inanılmaz serinlik gibi bir çok önemli detaya birebir görüp şahit oluyoruz. Ardından yine yola koyulup, Çengelköy, Kuleli, Vaniköy ve Kandilli semtleri boyunca inci taneleri gibi dizilmiş muhteşem yalıların önünden geçerek, Küçüksu semtine varıyoruz. Kasr-ı Bahçe-i Göksu diye bilinen Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında deniz kenarında, rokoko tarzında zarif bir saray olan Küçüksu Kasrı, 1857 yılında Sultan Abdülmecit eski ahşap yapıyı yıktırıp bugünkü kasrı yaptırmış, bu zarif kasrı geziyoruz. Boğaziçi resimlerinde tasvir edilen Küçüksu Kasrı içinde yer alan Sultan 3. Selim’in annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılan Mihrişah Sultan Çeşmesi’ni görüp Göksu Deresi üzerinden Sultan Yıldırım Beyazıt’ın boğaz geçişlerini kontrol altına almak amacıyla boğazın en dar yerine 1835 yılında yaptırdığı kaleyi, Anadolu Hisarı’nı görüyoruz. Kavacık sırtlarında bulunan Otağtepe Fatih Koru’suna (tema Vehbi Erkoç Doğa Kültür Merkezi) ulaşıyoruz. Manolya, erguvan ağacı, lale, nilüfer, gülibrişim, ıhlamur ağacı gibi birçok çiçek ve ağaçla süslenen koruda dolaşıp İstanbul Boğazı’nın en geniş açılı olağanüstü manzarasınız seyrediyoruz. Buradan günün son durağı olan boğaza hakim bir yamaçta, Çubuklu sırtlarında bulunan Hidiv Kasrı Korusu'na gidiyoruz. Bu yılki 14.Lale Festivali kapsamında dikilmiş olan 41 farklı türde 553 bin 850 adet laleyle ve herbiri soy kütüğüne sahip ağaçları ve yapay şelaleleriyle koru muhteşem görseller sunuyor. Küçük saray anlamına gelen kasrı Osmanlı Devleti’nin son Mısır valisi olan Abbas Hilmi Paşa 1900’lü yılların başında dönemin mimari modasına uygun olarak Art Nouveau tarzında yaptırmış. Koruda yapacağımız yürüyüş sonrasında yorgunluk çaylarımızı içerek, güzel anılarla buradan ayrılıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: EMİRGAN PARKI - SULTAN AHMET CAMİ VE MEYDANI - GÜLHANE PARKI - İSTİKLAL CADDESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımız sonrası boğazın en güzel semtlerinden olan ve Osmanlı Padişahı 4.Murat’ ın Emirgüne Bahçeleri adını verdiği Emirgan'a doğru hareket ediyoruz. İstanbul’ un tartışmasız en güzel ve en huzur veren mekânlarından biri olan Emirgan Parkı, 190 farklı türde 2 milyon 800 bin adet laleyle oluşturulan muhteşem tarhlar ve usta ellerin şekil verdiği kompozisyonlar, Türkiye’ de peyzaj mimarinin ne kadar gelişmiş olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek. Dileyen konuklarımız parkın içinde bulunan Lale Müzesi'ni de ziyaret edebilirler. Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek olan Emirgan Parkı anılarımızı toplayarak bu kez de rotamızı Aynalı Kavak Kasrı'na çeviriyoruz. Türkiye’ nin ilk Musiki Müzesi olan Aynalı Kavak Kasrı, özellikle Sultan III. Selim’in bilmediğimiz sanatçı yönünü gözler önüne sererken, son derece zarif döşenmiş mekânlar bizleri yeniden Lale Devri'ne  götürecek. Rehberimiz eşliğinde Sultan Ahmet Meydanına gidiyoruz. Muhteşem 1453 metre karelik dünyanın en büyük canlı çiçek halısı'nı görüyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda dileyen konuklarımız meydanda kurulmuş olan stantları dilediğince gezerek lale soğanı alabilir, lale temalı birçok ürünü de görebilirler. Rehberimizle belirlenen yer ve saatte buluşarak bir sonraki gezi noktamız olan Gülhane Parkı'na birlikte yürüyoruz. Fatih Sultan Mehmet döneminde Topkapı Sarayı’ nın sefa ve dinlenme bahçesi olan bu tarihi park günümüzde İstanbul’un en önemli dinlenme yerlerinden biridir. Lale Festivali kapsamında da her yıl en az 40 farklı türde dikilen 2 milyona yakın lalenin göz alıcı güzelliğiyle en şık giysilerini giymiş bir sultanı andırıyor adeta .Asırlık ağaçları ve bunların üzerinde yaşayan rengarenk papağanlarıyla bizleri kendine hayran bırakan Gülhane Parkı’nın Sarayburnu kapısından çıkarak aracımıza biniyoruz. Buradan, İstiklal Caddesi'ne geçiyoruz. Dileyen konuklarımız meşhur Saray Muhallebicisinde enfes tatlıların tadına bakabilir, Koza helvacısından şekerleme ya da bir İstiklal klasiği olan Beyoğlu çikolatasından alabilirler. Bu güzel günün ardından dinlenmek üzere otelimize dönüyoruz ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Akşam Yemeği sonrasında arzu eden konuklarımız ile rehberimizin belirlediği saatte İstanbul’da eğlencenin merkezi Kumkapı’ya gidiyoruz. Çılgın bir eğlence ve muhteşem bir fasıl eşliğinde gecenin hakkını veriyoruz.



4 Gün: EMİNÖNÜ - BOĞAZ TURU - İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz.  Osmanlı ticaretinin kalbi olarak bilinen Yeni Cami, Mısır Çarşısı ile günümüzde de ayrıcalıklı bir tarihi konuma sahip olan Eminönü’ne doğru yola çıkıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda, dileyen konuklarımız Mısır Çarşısı'nda alışveriş yapabilir veya Yeni Cami'yi rehberimizle gezebilir. Aynı zamanda şu an restorasyonda olan Mimar Sinan eserlerinden Rüstem Paşa Cami'nin fotoğraflarını çekebilirler. İstanbul’ a veda etmeden önce seyahatimizi bir Boğaz Turu ile taçlandırmak üzere Galata Limanı’na giderek bizleri bekleyen teknelerimize yerleşiyor ve Rehberimizin keyifli anlatımları eşliğinde Topkapı Sarayı, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları gibi güzide yapıların yanı sıra, boğazın her iki yakasına inci taneleri gibi dizilmiş olan tarihi yalıları görüyor ve fotoğraflıyoruz. Turumuz sonunda otobüsümüze geçiyoruz. Dolu, dolu geçen gezimiz sonunda  dönüş yoluna geçiyoruz. Gerekli molalar ardından İzmir’e ulaşıyoruz. Bir daha ki Bellima Tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

2 Gece Otel Konaklaması

2 Sabah Kahvaltısı ve 1 Akşam Yemeği

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

Otobüste İkramlar

Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Sabah Kahvaltısı                           

Öğle Yemekleri                                   

Otellerde Alınan İçecekler

Otelin Belirlediği Ekstra Hizmetler (Masaj, minibar vb.)

Boğaz Turu

1 Akşam Yemeği

Kumkapı Eğlencesi  (100 TL)

Hidiv Kasrı Çıkış Ücreti (4 kişilik araçlar 5 - 7 TL arası)

Müze Ören Yeri Ücretleri ve Müze Kart     



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/lale-festivali-istanbul
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 24.04.2024 10:10 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.