Edirne Kakava Şenlikleri Tekirdağ Turu Tur Programı

HAYDİ İZMİR KAKAVA ŞENLİKLERİNE GİDİYORUZ!

Türkiye'nin EN RENKLİ FESTİVALİ!

EDİRNE, KAKAVA ŞENLİKLERİ, TEKİRDAĞ TURU

4-6 MAYIS 2 Gün 2 Gece (1 Gece Otel Konaklama)

Edirne’de geçmişten bu güne canlılığını koruyarak devam eden en önemli etkinliklerden biri Kakava Şenlikleri’dir. 5 ve 6 Mayıs günleri düzenlenen şenliklerde baharın, bolluğun bereketin müjdecisi Hıdrellez geleneksel etkinliklerle kutlanıyor. 

Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu anı simgeleyen Hıdırellez'in Romanlar arasındaki ismi Kakava. Neredeyse bir yıl boyunca Kakava kutlamalarına hazırlanan Romanlar için mayıs ayı daha da heyecanlı geçiyor. 

Mimar Sinan'ın ustalık eseri SELİMİYE CAMİ

Tıp tarihimize ışık tutan 2. BEYAZIT KÜLLİYESİ ve SAĞLIK MÜZESİ

TAM GÜN EDİRNE TURU, Akşam KAKAVA ŞENLİKLERİ

Tekirdağ Gezisi dâhil!

Kalkış Yerleri: GİRNE OFİS ÖNÜ, KARŞIYAKA ANIT, ÜÇKUYULAR, ÜÇYOL, SABANCI, LOZAN, EGE ÜNİ. ACİL
Gezilecek Yerler: 3 Şerefeli Cami, Saat Kulesi, Makedon Kulesi, Hadrianopolis, Selimiye Cami, Rüstem Paşa Kervansarayı, Arasta Çarşısı, 2. Beyazıt Külliyesi, Sağlık Müzesi, Eski Saray, Balkan Şehitliği, Fatih Köprüsü, Adalet Kasrı ve Kırkpınar Güreş Sahası, Kakava Şenlikleri, Tekirdağ, Namık Kemal Anıtı, Rüstem Paşa Cami, Süleyman Paşa Türbesi, Namık Kemal Mezarı, Gelibolu, Ezine
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - EDİRNE

Değerli misafirlerimiz, sizleri belirlediğimiz noktalardan belirlenen saatlerde alarak Edirne'ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. (Buluşma noktaları ve saatleri 2 gün öncesinden telefonunuza mesaj olarak bildirilecektir.) Uygun molalar ile birlikte Çanakkale yolu istikametinde feribot ile Gelibolu'ya geçiyor ve Keşan üzerinden sabah saatlerinde Edirne'ye varıyoruz.



2 Gün: TAM GÜN EDİRNE - KAKAVA ATEŞİ ve ŞENLİKLERİ - ŞÜKRÜ PAŞA ANITI

Sabah erken saatlerde uygun bir noktada kahvaltımızı aldıktan sonra tam gün sürecek Edirne gezimize başlıyoruz. İlk durağımız olan Osmanlı mimarisinde revaklı avlunun ilk kez kullanıldığı 3 Şerefeli Cami'ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Makedon Kulesi, Saat Kulesi ve Hadrianopolis Surları'nı görüyoruz. Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği anıtsal yapı Osmanlı-Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarından Selimiye Cami'ni görüyoruz. Çok uzaklardan dört minaresi ile göze çarpan yapı, kurulduğu yerin seçimiyle, Mimar Sinan'ın aynı zamanda usta bir şehircilik uzmanı olduğunu da gösteriyor. Bu şaheseri gördükten sonra Rüstem Paşa Kervansarayı, Arasta Çarşısı görülecek yerler arasındadır. Bir sonraki rotamız son yıllarda ülkemizin en çok ilgi çeken müzelerinden biri durumuna gelen Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi. Almış olduğu uluslararası ödüllerle adını yurt içi ve yurt dışında duyuran bu müze, bir Osmanlı darüşşifasını günümüzde gerçek anlamda yaşatan tek müzedir. Bu özelliğiyle geçmişteki Selçuklu ve Osmanlı darüşşifalarının, tıp tarihimizdeki önemine ışık tutmaktadır. Külliye gezimizin ardından Fatih Sultan Mehmed’in doğduğu Eski Saray'dan kalan Taş Odalar’ı ve tarihe "Edirne Müdafii" olarak geçen, merhum Mehmet Şükrü Paşa adına yapılan anıtını ve Balkan Şehitliği'ni ziyaret ediyoruz. Bu güzel şehirde son olarak göreceğimiz yer Tunca Nehri üzerindeki Fatih Köprüsü, Adalet Kasrı ve Kırkpınar Güreşleri Sahası olacak. Tam gün Edirne gezimizi tamamladıktan sonra Kakava Şenlikleri'ne katılmak üzere şenlik alanına geliyor ve serbest zaman veriyoruz. Hızır ve İlyas Peygamberlerin bir gül ağacının dibinde buluştukları inancı olan Hıdrellez 'in Romanlardaki yansımasına şahitlik yapmak üzere Kakava Şenlik Ateşi’nin başında yerimizi alarak; baharın gelişine, romanların coşkusuna, kültürlerine, neşelerine bizler de ortak oluyor. Bu keyifli ve güzel birliktelik sonrası akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize gidiyoruz.



3 Gün: TEKİRDAĞ - EZİNE - GELİBOLU - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor ve Tekirdağ gezimize başlıyoruz. İlk durağımız Özellikle "İntibah" isimli romanı ve "Vatan, Yahut Silistre" isimli tiyatro oyunu ile tanınan, vatan şairi olarak adlandırılan yazar ve şair Namık Kemal'in Anıtı ve Mimar Sinan tarafından yapılan Rüstem Paşa Cami olacak. Sonrasında Bolayır'da Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Keml'in mezarını ziyaret ediyor ardından Gelibolu üzerinden İzmir'e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Ezine'de peynir alışverişi yapabilmeniz için vereceğimiz kısa serbest zaman sonrası Çanakkale yolu üzerinden İzmir'e varıyor ve üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Bir başka organizasyonumuzda görüşmek dileğimizle...



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

1 Gece Otel Konaklaması

1 Sabah Kahvaltısı ve 1 Akşam Yemeği

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

Otobüste İkramlar

Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Sabah Kahvaltısı                           

Öğle Yemekleri

Dönüş Günü Akşam Yemeği                                   

Otellerde Alınan İçecekler

Otelin Belirlediği Ekstra Hizmetler (Masaj, minibar vb.)

Müze Ören Yeri Ücretleri ve Müze Kart



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-kakava-senlikleri-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 27.04.2024 03:59 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.