İzmir Çıkışlı Doğu Akdeniz ve GAP Turu (Mersin ve Kapadokya`lı) Tur Programı

İZMİR ÇIKIŞLI OTOBÜSLE

DOĞU AKDENİZ VE GAP TURU

MERSİN-ADANA-ANTAKYA-GAZİANTEP-ŞANLIURFA-HASANKEYF-MİDYAT-MARDİN-

ADIYAMAN-NEMRUT-KAHRAMANMARAŞ-KAYSERİ-KAPADOKYA

14 NİSAN - 22 NİSAN 2019 (TEK TARİH)

DOLU DOLU 8 GECE 9 GÜN

7 GECE OTELLERDE YARIM PANSİYON KONAKLAMA

HALFETİ - HARRAN – GÖBEKLİTEPE - MARDİN – MİDYAT – NEMRUT – HASANKEYF DÂHİL

1799 TL. YERİNE 1599 TL. 

Kalkış Yerleri: GİRNE OFİS ÖNÜ, KARŞIYAKA ANIT, ÜÇKUYULAR, ÜÇYOL, SABANCI, LOZAN, EGE ÜNİ. ACİL
Gezilecek Yerler: MERSİN-ADANA-ANTAKYA-GAZİANTEP-ŞANLIURFA-HASANKEYF-MİDYAT-MARDİN-ADIYAMAN-NEMRUT-KAHRAMANMARAŞ-KAYSERİ-KAPADOKYA
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - MERSİN

Akşamüzeri belirlenen saatlerde, belirlenen noktalardan sizleri alarak yolculuğumuza başlıyoruz. Kula – Afyon – Konya istikametini takip ederek Adana’ya doğru devam ediyoruz.



2 Gün: MERSİN - ADANA

Yolda alacağımız sabah kahvaltısının ardından Taşucu liman şehrine uğrayıp SİLİFKE’ye geçiyoruz. Silifke kalesini panaromik olarak görüp yer altı su erezyonu nedeniyle oluşmuş CENNET VE CEHENNEM’i görüyoruz. Daha sonra ERDEMLİ’nin en önemli tarihi eseri olan KIZ KALESİ’ni görüyoruz, deniz içerisinde olup karadan 200mt. uzaklıktadır. Bu güzel manzarıyı fotoğraflamak için mola veriyoruz. Narlıkuyu sahil yolu üzerinden Mersin’e varıyor otelimize yerleşiyoruz. Akabinde Adana Portakal Çiçeği Festivaline katılmak için bereketli topraklar olan SEYHAN ile CEYHAN Nehrinin çocuğu diye adlandırılan ÇUKUROVA’ya ve onun parlayan yıldızı olan ADANA' ya gidiyoruz.Festival alanındaki serbest zamanın ardından Türkiye'nin en büyük cami olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ rehberimiz eşliğinde ziyaret ediyoruz. Şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ'yü de fotoğrafladıktan sonra Mersin’deki otelimize geri dönüyor. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: TAM GÜN ANTAKYA TURU

Sabah saatlerinde otelde kahvaltımızı yapıp tur programımıza başlıyoruz. Mistik tarihi ile ünlü Antakya(HATAY) şehrine hareket ediyoruz, ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikayelerde ORONTES (ASİ)Nehrini görüp, eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Sonrasında , HABİBİ NECCAR CAMİİ’ni görüp, Defne’nin gözyaşları şeklinde anılan, HARBİYE ŞELALELERİ’nde ruhumuzu dinlendiriyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeğimiz otelimizde.



4 Gün: TAM GÜN GAZİANTEP TURU

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ'ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday GAZİANTEP’te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE'yi ve şehrin onemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Turumuza devam ederek, ZİNCİRİYE BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ ve BAKIRCILAR ÇARŞISI'nda serbest zaman alıp alışverişler yapıyoruz. 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Menengiç Kahvelerimizi içerek, keyifle günümüzü sonlandırıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama için otele geçiyoruz.



5 Gün: HALFETİ - BİRECİK - ŞANLIURFA

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, bizi büyüleyecek olan KARAGÜL diye tabir edilen HALFETİ'ye geçiyoruz.Daha sonra nesli tükenmekte olan Kelaynak kuşlarını ve doğal parkını görüyoruz akabinde Muhteşem bir tekne turu yapıyoruz.(EXTRA) Tekne turunda, RUM KALE ve batık köy olan SAVAŞAN KÖYÜ'nü keyifle gözlemliyoruz. Güneydoğu’nun bu saklı cennetinde geçireceğimiz güzel saatlerin ardından, peygamberler şehri ŞANLIURFA'ya varıyoruz. BALIKLI GÖL - AYN ZELİHA GÖLÜ, HZ. İBRAHİM'in doğduğu MAĞARA, RIZVANİYE CAMİİ, GÜMRÜK HAN ve BEDESTEN carşılarında serbest zaman veriyoruz. Daha sonra, otelimize yerleşiyoruz.vb. Akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimizle SIRA GECESİ' ne gidiyoruz.(EXTRA). Konaklama otelimizde.



6 Gün: GÖBEKLİTEPE - MARDİN - BATMAN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı GÖBEKLİTEPE gezimizle başlıyoruz. Tarih akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından Gecesi Gerdanlık, Gündüzü Seyranlık olan MARDİN'e ulaşıyoruz. Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra, ULU CAMİİ -ARKEOLOJİ MÜZESİ – KASIMİYE MEDRESESİ ve Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezip, Mardin’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöreye özgü el yapımı zarif gümüş veya altın telkari takılar, tesbihler, eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, , puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri, badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Buradan akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize gidiyoruz.



7 Gün: MİDYAT - HASANKEYF - ADIYAMAN

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Zengin bir mimari doku icinde bulunan yörenin tas ustalarının incelikli becerileri, Midyat'a bir açık hava müzesi görünümü kazandirmakta. Ayrıca, Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra baraj suları altında kalma tehlikesi geçiren doğal ve berrak dokusunu koruyan şehir HASANKEYF’e uğruyoruz. Daha sonra ülkemizde ilk petrol kaynağının bulunup çıkarılan petrol kuyularını Raman dağını güzergahımız üzerinde panoramik olarak görerek ATATÜRK barajının üzerinde yeni yapılan köprüden geçerek Adıyaman’a varıyoruz. Otelimize konaklama yapmak ve akşam yemeği almak üzere yerleşiyoruz.



8 Gün: NEMRUT - KAHRAMANMARAŞ - KAPADOKYA

Sabah erken saatlerde, dileyen misafirlerimiz ile bizi bekleyen minibüslerimizle (extra) NEMRUT’a çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır. Otelimize geri dönerek kahvaltımızı aldıktan sonra, milli mücadelemizdeki başarılarımızdan dolayı Kahraman ünvanıyla anılan kentimiz, KAHRAMANMARAŞ’a doğru yola çıkıyoruz. Önce, BAKIRCILAR ÇARŞISI ve SÜTÇÜ İMAM HEYKELİ’ni görüyor ve alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Ardından, meşhur dövme dondurmayı, Yaşar Pastanesinde yedikten sonra otelimize varıyoruz, konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



9 Gün: KAPADOKYA - KONYA - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından panoramik Kapadokya turumuzu tamamlayarak bölgeye veda ediyoruz. Ne olursan ol gel diyen Hz. Mevlana’yı görmek üzere Konya’ya varıyoruz. Ziyaretlerimizin ardından İzmir’e doğru yola çıkıyor ve güzel şehrimize varıyoruz Bir başka BELLİMA TUR seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

7 Gece Otel Konaklaması

Otellerde 7 Sabah Kahvaltısı

Otellerde 7 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Tüm Öğlen Yemekleri

Halfeti Tekne Turu – 25 TL.

Yöresel Eğlence - Sıra Gecesi 75 TL.

Nemrut Minibüs ve Shuttle 40 TL. Arası

Müze ve Ören Yeri Girişleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-buyuk-gap-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 27.04.2024 00:57 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.