Uçakla Özel Karadeniz Turu Tur Programı

 COVİD-19 KURALLARA UYGUN 

UÇAKLA KARADENİZ VE YAYLALARI TURU

BU PROGRAMDA YAYLA KEYFİNE DOYACAKSINIZ!

İzmir - Trabzon - İzmir Direkt Uçuş Konforu ile...

ÖZEL PROGRAM | SINIRLI KONTENJAN 

Çat Vadisi, Zilkale ve Palovit Şelalesi, Şenyuva Köyü, Çat Vadisi, Zilkale, Palovit Şelalesi, Gito Yaylası, Fırtına Deresi, Ayder Yaylası,  Batum, Borçka, Karagöl, Çoruh Nehri, Bardnala Şelalesi, Uzungöl, Trabzon, Rize, Ayasofya, Atatürk Köşkü Müzesi...

(ÇARŞAMBAİZMİR-SAMSUN GİDİŞ / PAZAR:  TRABZON-İZMİR  DÖNÜŞ)

        1 TUR: 8 Temmuz / 12 Temmuz (Bayram)  2 TUR: 15 Temmuz / 19 Temmuz   3 TUR: 22 Temmuz / 26 Temmuz
 
        4 TUR: 29 Temmuz / 2 Ağustos (Bayram)  5 TUR: 5 Ağustos / 9 Ağustos  6 TUR: 12 Ağustos / 16 Ağustos 
 
7 TUR: 19 Ağustos / 23 Ağustos  8 TUR: 26 Ağustos / 30 Ağustos  9 TUR: 2 Eylül / 6 Eylül
 
10 TUR: 9 Eylül / 13 Eylül   11 TUR: 16 Eylül / 20 Eylül  12 TUR: 23 Eylül / 27 Eylül
Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havaalanı
Gezilecek Yerler: Çat Vadisi, Zilkale ve Palovit Şelalesi, Şenyuva Köyü, Çat Vadisi, Zilkale, Palovit Şelalesi, Fırtına Deresi, Ayder Yaylası, Batum, Borçka, Çoruh Nehri, Karagöl, Bardnala Şelalesi, Uzungöl, Trabzon, Rize, Ayasofya, Atatürk Köşkü Müzesi
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Trabzon - Sümela Manastırı - Sürmene - Uzungöl

İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda buluşma 06:00 sonrasında check in işlemleri ardından 07:40 hareketle İzmir Trabzon uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz sonrasında Trabzon’da bizleri bekleyen aracımıza binerek uygun bir yerde ekstra sabah kahvaltısının ardından turumuza başlıyoruz. Uzun süredir restorasyon da olan ve bu sene sadece ufak bir kısmı açılabilen Sümela Manastırı ziyaretimiz sonrası Hamsiköy ve Zigana geçidi görülerek Zigana dağında sütlaç molası veriyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından Uzungöl istikametine doğru yola koyuluyoruz. Sürmene’de yöreye özgü bıçak kültürünü tanıma ve alışveriş imkanı buluyor ve sonrasında Of üzerinden Uzungöl’e ulaşıyoruz. Uzun gölde ilk olarak göl etrafını yürüyerek dolaşmak ve çeşitli aktivitelerden faydalanmak için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından dileyen misafirlerimiz ile 2400 m yükseklikte bulunan Lustra-Karester yaylalarına çıkmak üzere minibüslerimize biniyoruz. Yaklaşık 50dk’lık yolculuğumuzun ardından yaylaya ulaşıyor ve bir yayla evinde çaylarımızı içerken yayla yaşamını yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Yayla turumuzun ardından tekrar Uzungöl’e dönerek konaklayacağımız otelimize geçiyoruz.



2 Gün: Ayder Yaylası - Zilkale - Palovit Şelalesi

Sabah kahvaltı sonrası, otelimizden ayrılarak Rize, Pazar üzerinden Ayder yaylasına ulaşıyoruz. Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder yaylasında Gelin tülü şelalesini fotoğraflıyor ve serbest zaman esnasında yayla havasının tadını çıkararak yürüyüşümüzü yapıyoruz. Sonrasında öğle yemeğimizi almak üzere Alabalık tesislerine geçiyoruz. Dilerseniz kırmızı benekli alabalığın tadına bakabilirsiniz. Sonrasında ekstra olarak düzenlenecek Şenyuva Köyü, Çinçiva Köprüsü, Zilkale, Palovit ve meşhur “bulutların üzerindeki salıncak” görselinin olduğu Gito yaylasını kapsayan turumuzu gerçekleştirmek üzere minibüslerimize geçiyoruz. (75 ₺) Daha sonra Fırtına Vadisinin muhteşem doğal zenginlikleri içerisinde geçirdiğimiz unutulmaz saatlerin ardından otelimize geçiyor ve konaklamamızı gerçekleştiriyoruz.



3 Gün: Batum - Collesium - Atina Artemis Tapınağı - Tiyatro Binası

Otelimizden ayrıldıktan sonra Sarp sınır kapısına hareket ediyoruz. Sınır geçişimizi tamamladıktan sonra İlk olarak Gonio Kalesi ve içerisinde bulunan müzeyi gezerek Batum turumuza başlıyoruz. Sonrasında avrupanın simgesi haline gelmiş Collesium, Atina Artemis tapınağı, yel değirmenleri vb gibi yapılardan esinlenerek inşa edilen yapıların fotoğraflarını alarak kent merkezine devam ediyoruz. Kent merkezinde ilk olarak Gürcü Mutfağına has lezzetler ile bezenmiş menümüz ile öğle yemeğimizi aldıktan sonra, şehri yürüyerek dolaşmaya devam ediyoruz. Poseidon ve Medea heykelleri, Tiyatro binası, İlya Çavçavadze heykeli, Ali ile Nino Heykelleri, Alfabe kulesi gibi yerleri gezdikten sonra serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz serbest zaman esnasında, teleferik ile kenti kuş bakışı görebilir, hediyelik eşya alışverişlerini yapabilir ya da Batum’daki birçok eğlence alternatifinden faydalanabilirler. Serbest zaman sonrasında tekrar kapıya dönüyor sınır geçiş işlemleri sonrasında otelimize yerleşiyoruz.



4 Gün: Hopa – Fındıklı – Pazar – Çayeli – Rize – Zigana Yaylası - Limni

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, yöre halkının tezgahlara dokuyarak elinin emeğini gözünün nurunu akıttığı ÜNLÜ RİZE BEZİ ’ni tanımak için atölyeye gidiyoruz. Sonrasında alışveriş için serbest zaman kullanıyor ve sonrasında ÇAY FABRİKASI‘nda ( GÜRÇAY) mola veriyoruz. Çayın yapraktan bardağa dönüşüm hikayesine gördükten sonra, geçit vermeyen ve bu yüzden şarkılara konu olan ünlü ZİGANA DAĞLARI ’nı aşarak SARONAY YAYLASI ‘ndaki LİMNİ GÖLÜ TABİAT PARKI ‘a gidiyoruz. Daha sonra konaklama ve akşam yemeği için otelimize yerleşiyoruz.



5 Gün: Yayla Keyfi – Ayafosya – Akçaabat Köfte – Atatürk Köşkü – İzmir’e Dönüş

Sabah otelimizden geç ayrılarak yayla keyfini yaşıyoruz. Rahat rahat kahvaltımızı yaptıktan sonra ilk durağımız Trabzon Ayasofyası oluyor. Komnenos Krallığı döneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada gümüş, telkari, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve kadınlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Alışveriş molamızın ardından sonra köftesiyle ün salmış Akçaabat’a ulaşıyoruz. Akçaabat köftesinden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan Yavuz Sultan Selim’in Annesi adına yaptırılan Gülbahar Hatun Camii ve Zağnos Deresi yanından Trabzon Kalesini de panoramik olarak görerek Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Daha sonra Trabzon merkez de serbest zaman veriyoruz.

Akşam yemeğimizi serbest olarak yedikten sonra belirlenen saatte buluşarak İzmir’e dönüş için havaalanına giderek 19.00 da check in işlemlerimizi yapıp 20:10 daki uçuşla bir sonraki turumuz da görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz. Uçuşumuz sonrası İzmir’e varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Trabzon - İzmir Uçak Biletleri Pegasus gidiş Sunexpress Dönüş

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

4 Gece Otel Konaklaması

Otellerde 4 Sabah Kahvaltısı

Otellerde 4 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Gün Sabah Kahvaltısı                           

Öğle Yemekleri                                   

Otellerde Alınan İçecekler                                      

Müze Ören Yeri Ücretleri veya Müze Kart   

Yurtdışı Çıkış Harcı 50 TL (Batum Turuna Katılanlara Zorunlu)

Zilkale, Palovit Turu 60 TL (İstege Baglı)

Lustra Yaylası ve Karester Turu 60 TL (İstege Baglı)

Tam Gün Batum Turu 75 TL  (İstege Baglı)

Gito Yaylası Turu 75TL (İstege Baglı)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-ucakli-karadeniz-yaylalar-ve-batum-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 26.04.2024 12:44 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.