İzmir Çıkışlı Büyük Doğu Anadolu Turu Tur Programı

EN KAPSAMLI DOĞU ANADOLU PROGRAMI

İZMİR ÇIKIŞLI

 

DOĞU ANADOLU TURU

 

KEMALİYE, KARANLIK KANYON, SARIKAMIŞ, ANİ HARABELERİ, AĞRI, İSHAK PAŞA, AKDAMAR ADASI, MURADİYE ŞELALESİ ve daha fazlası...

BAŞTAN SONA DOLU DOLU BİR DOĞU ANADOLU TURU...

BU FIRSAT KAÇMAZ!

31 MAYIS 2019 HAREKET

9 GECE 10 GÜN - 7 GECE 4-5 YILDIZ OTELLER DE KONAKLAMA

BÖLGEYE HAKİM REHBER KADROMUZLA

YENİ MODEL OTOBÜSLERİMİZLE ULAŞIM

RAMAZAN BAYRAMI 1499 TL.

 

Kalkış Yerleri: Girne Ofis Önü, Karşıyaka Anıt, Üçkuyular, Üçyol, Sabancı, Lozan, Ege Üni. Acil
Gezilecek Yerler: Ani Harabeleri, Kars Kalesi, İshak Paşa Sarayı, Van Gölü, Muradiye Şelaleleri, Akdamar Kilisesi
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KULA - AFYON - ANKARA

Belirlenen saatte belirlediğimiz noktalardan siz değerli misafirlerimizi alarak yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz kısa molaların ardından Afyon istikametinden Ankara’ya ulaşıyoruz.



2 Gün: ANKARA - ANITKABİR - AMASYA - TOKAT

Sabah ekstra kahvaltımızın ardından Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Atamızın huzurundan ayrılarak Kırıkkale – Çorum üzeri  Şehzadeler Şehri Amasya’ya varıyoruz. Her tarafı Anadolu kültürü ile harmanlanmış ender kentlerimizden biri olan Amasya’daHazeranlar Konağı, Amasya Kalesi, Pontus Kralları'na ait Kral Mezarları (panoramik), Yeşilırmak, Ferhat ile Şirin efsanesinde geçen su kanalları, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde geçen II. Beyazid Külliyesi, Saat Kulesi, Gök Medrese, Mumyalar Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Burma Minareli Camii görülecek yerler arasındadır. Öğle yemeğimizin ardından Tokat’a hareket ediyoruz. Tokat Müzesi (Gök Medrese), Taşhan, Saat Kulesi ve Mevlevihane başlıca gezeceğimiz yerler arasındadır. Tokat’ gelmişken yazma almadan dönmek olmaz diyor ve Yazmacılar Çarşısında kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Mola sonrası akşam yemeğimizi almak üzere otelimize yerleşiyoruz.



3 Gün: NİKSAR - KEMALİYE - KARANLIK KANYON - ERZİNCAN - ERZURUM

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılarak Tokat’ın şirin ilçesi Niksar’a varıyoruz. Niksar’da kendinizi Osmanlı Döneminde gibi hissedeceksiniz. Bu şirin ilçede Melik Gazi TürbesiLeylekli Köprü ve Niksar Kalesi göreceğimiz yerler arasında olacak. Niksar gezimizin ardından rehberimizin anlatımları ile birlikte Erzurum’a hareket edeceğiz. Yol üzerinde ismi Eğin iken Mustafa Kemal Atatürk’e atfen Kemaliye olarak değiştirilen, Çevre ve Kültür Değerlendirme ve Tanıtma Vakfı Tarafından özgün mimarisi ve dokusuyla UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRAS LİSTESİ’ne aday gösterilen Kemaliye’de ilk olarak TÜBİTAK tarafından desteklenen, Prof. Dr. Ali Demirsoy Tarihi Müzesi’nde bilimsel bir geziye çıkıyoruz.  Ardından dünyanın en büyük kanyonlarından  biri olan Karanlık Kanyon’da tekne gezisi yapıyoruz. Muhteşem bir eko sisteme sahip Karanlık Kanyon’da yapacağımız tekne gezisi sonrası tarihi Kemaliye sokaklarında bölgeye özgü evlerin arasında yapacağımız zamana yolculuk sonrasında, lök tatlısı tadımı için Lökhane’ye gidiyoruz. Kemaliye gezimiz sonrasında Aşkale üzerinden Dadaşlar kenti Erzurum’a geçiyoruz. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış, Anadolu’nun en büyük mimari eserlerinden Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Ulu Camii’yi gördükten sonra Rüstem Paşa Bedesteni’ninde oltu taşı alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası konaklama ve akşam yemeği için otelimize yerleşiyoruz.



4 Gün: SARIKAMIŞ - ANİ HARABELERİ - KARS

Sabah kahvaltı sonrası Kars’a doğru hareket ediyoruz. Erzurum Kars yolu üzerinde bulunan İlhanlı Hükümdarı Ebu Said Bahadır Han’ın veziri Emir Çoban Salduz tarafından 1297’de yapılan tarihi Çobandede Köprüsünü fotoğraflıyoruz. İlk durağımız olan Sarıkamış Şehitler Anıtına varıyoruz. Rehberimiz anlatımlarından ve Sarıkamış’ta etkilenmemek mümkün değil… Şehitlerimizi andıktan sonra Kars’a doğru devam ediyoruz. Kars merkeze ulaştığımızda Kars Kalesi ve Oniki Havariler Kilisesi’ne uğradıktan sonra Ani Harabelerine doğru yola koyuluyoruz. Ermeni kültürünün en önemli yapıtlarından Katedral, Arpaçay, Surp Kirkor, Surp Pirgiç ve Selçuklu eserlerinden Anadolu’nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Menücehi Camii, Ebul Camii ve Sultan Sarayını ziyaret ettikten sonra rehberimizin yönlendirmesi ile peynir alışverişimizi yapmak için serbest zaman alıyoruz. Serbest zaman sonrası akşam yemeği ve konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.



5 Gün: IĞDIR - AĞRI DAĞI - İSHAK PAŞA SARAYI - MURADİYE ŞELALESİ - VAN

Sabah kahvaltı sonrası Digor – Tuzluca üzerinden Iğdır’a varıyoruz. 5.165 m. yüksekliğindeki Ağrı Dağı eteklerinden ilerleyerek inşaatı 99 yıl süren ve ilk kalorifer sistemine sahip olan İshak Paşa Sarayı’na varıyoruz. Rehberimizin anlatımları ile bu harika sarayı keşfediyoruz ve fotoğraf molası veriyoruz. İshak Paşa Sarayı’nın ardından aracımıza binerek Van’a doğru yola koyuluyoruz. Van’a gelmeden Muradiye Şelalesinde çay molamızı veriyor ve bu doğa harikası yerde keyifli vakit geçiriyoruz. Van Kalesi’ni ve Van Kültür Evi'ni gezip, Van şehir merkezinde kısa bir serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası akşam yemeği ve konaklamak üzere otelimize varıyoruz.



6 Gün: GEVAŞ - AKDAMAR ADASI - NEMRUT KRATER GÖLÜ - TATVAN

Sabah kahvaltı sonrası Gevaş’a hareket ediyoruz ve bizi bekleyen teknelerimiz ile Van Gölündeki Akdamar Adası’na hareket ediyoruz. (Ekstra) Taş işçiliği ile ünlü Akdamar Kilisesini gezdikten sonra Gevaş’a geri dönüyoruz. Burada göl kenarında alacağımız öğle yemeği molasından sonra Tatvan’a hareket ediyoruz. Türkiye’nin en büyük krater gölünün bulunduğu Tatvan Nemrut Dağı’na bizleri bekleyen minibüsler ile çıkıyoruz. (Ekstra) Nemrut Dağı’nın zirvesinden bir yandan Van Gölü’nün eşsiz manzarası, bir yandan Büyük Krater Gölü'nü fotoğraflayıp Tatvan’a dönüyoruz. Akşam yemeğimizi almak üzere otelimize yerleşiyoruz.



7 Gün: BİTLİS - BEŞ MİNARE - HARPUT - ULU CAMİİ - ELAZIĞ

Sabah kahvaltı sonrası rehberimizin anlatımları eşliğinde Muş – Bingöl yolu üzerinden Bitlis'te türkülere konu olmuş Beş Minare'yi görerek bal alışverişimizi yapmak üzere kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Elazığ’a ulaşıyoruz. Elazığ şehir merkezi üzerinden eski yerleşim alanı Harput’a ulaşıyoruz. Harput'ta Süt Kale, Alaca Camii ve Balak Gazi Heykeli’ni, Harput Kalesi, Kurşunlu Camii, 12. Yy.da Artuklu Hükümdarı tarafından yapılmış olan Ulu Camii'nin eğik minaresi, Eski Süryani Kilisesini ve Meryemana Kilisesini geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklamak üzere otelimize yerleşiyoruz.



8 Gün: MALATYA - KANGAL KÖPEK ÇİFTLİĞİ - SİVAS KONGRESİ BİNASI - ETNOGRAFYA MÜZESİ - SİVAS

Sabah kahvaltı sonrası, Kömürhan Köprüsü üzerinden geçerek Malatya’ya varıyoruz. Panoramik Malatya turumuzun sonrasında kuru kayısılarımızı alarak, cinslerini yurtdışına çıkartmak yasak olan ve yaptıkları çobanlık ile bilinen kangal köpeklerini görmek üzere Kangal ilçesine varıyoruz. Kangal Köpek Çiftliklerini ziyaret edip, eğitmenlerinden nasıl yetiştirildiklerini öğrendikten sonra Sivas merkeze doğru yola koyuluyoruz. Sivas merkezde tarih turumuza başlıyoruz. Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Sivas Ulu Cami, Gök Medrese ve Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi gezeceğimiz yerler arasındadır. Merkezde yöresel alışverişlerinizi yapmanız için vereceğimiz kısa molamızın ardından akşam yemeğimizi almak üzere otelimize yerleşiyoruz.



9 Gün: ÇORUM - HATTUŞA - KIRIKKALE - AFYON - İZMİR

Sabah kahvaltı sonrası Anadolu tarihinin en önemli medeniyetlerinden Hititlerin başkenti Hattuşa’ya gidiyoruz. Hattuşaş Kenti’nde Aslanlı, Sfenksli, Kral Kapısı ile Büyük Tapınak ve Saray Binalarından sonra, Hititlerin en önemli tapınma merkezi olan Yazılıkaya Açık Hava Mabedini görüp İzmir’e doğru Kırıkkale – Sungurlu – Ankara – Afyon güzergahında dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. İzmir'e varıyor ve sizleri aldığımız noktalara geri bırakarak vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Yeni Model Otobüs İle Ulaşım

Belirtilen Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

7 Gece Otellerde Konaklama

Otellerde 7 Sabah Kahvaltısı

Otellerde 7 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Zorunlu Mesleki Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Müze ve Ören Yeri Girişleri (Müze Kart)

Tekne ve Nehir Turları

Tüm Öğle Yemekleri

1.Gün Sabah Kahvaltısı

9.Gün Akşam Yemeği

Kars’ta Yöresel Kafkas Gecesi 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 14 (on dört) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamaların tamamı 4* otellerde yapılmaktadır. Yayla otelleri doğa şartları sebebi ile lüks değildir.

    Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    Turlarımız da kademeli fiyat sistemi bulunmaktadır. 


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-buyuk-dogu-anadolu-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 26.04.2024 11:34 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.