Otobüsle Büyük Orta Avrupa Turu (Budapeşte, Viyana, Prag, Bratislava) Tur Programı

BELLİMATUR Ayrıcalığı ile EKSTRA TURLAR Dâhil

 BUDAPEŞTE, VİYANA, PRAG, BRATİSLAVA TURU

(ORTA AVRUPA TURU) 

► Hangi Ülkelere Gidilecek?
Macaristan, Avusturya, Çekya, Sırbistan, Bulgaristan, Slovakya

► Hangi Şehirlere Gidilecek?
SOFYA - BELGRAD - BUDAPEŞTE - ESTERGON - VİSEGRAD - SZENTENDRE - BRNO - PRAG
 KARLOVY VARY - VİYANA - BRATİSLAVA - NOVİ SAD - SOFYA

TÜM TURLAR FİYATA DÂHİL - EKSTRA TUR YOK

TURUMUZUN AYRICALIKLARI NELER?

 Yeni Model Araçlarla Konforlu Seyahat
✔ 8 Gece Superior Oteller'de Oda Kahvaltı Konaklama
 Avrupa ve Balkanlar da BELLİMATUR Tecrübesi ve Güvencesi
✔ %100 BELLİMATUR ! Başka Firma ile Seyahat Etmek YOK!
 Yeni Model Araçlarla Konforlu Seyahat
 Estergon & Szentendre Turu DAHİL!
 Karlovy Vary Turu DAHİL!
 Bratislava Şehir Turu DAHİL!

TUR TARİHLERİ 10 GÜN 10 GECE (2024) :

1.TUR: 4-14 NİSAN (BAYRAM)  2.TUR: 19-29 MAYIS
3.TUR: 13-23 HAZİRAN (BAYRAM)  4.TUR: 7-17 TEMMUZ  5.TUR: 21-31 TEMMUZ
6.TUR: 18-28 AĞUSTOS  7.TUR: 15-25 EYLÜL  8.TUR: 13-23 EKİM

 Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir. 

Kalkış Yerleri: Girne Ofis Önü, Karşıyaka Anıt, Üçkuyular, Üçyol, Sabancı, Lozan, Ege Üni. Acil
Gezilecek Yerler: Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Çekya, Avusturya, Slovakya
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ÇANAKKALE - KAPIKULE

Siz değerli misafirlerimizi belirlenen noktalardan alarak orta çağın kalbine doğru keyifli yolculuğumuza başlıyoruz. (Saat 15:00 ile 17:00 arası belirlenen noktalardan hareket edilir. Seçeceğiniz kalkış noktası saati turdan 1 gün önce SMS/KISA MESAJ veya rehberiniz tarafından kurulan whatsapp grubu ile bildirilecektir.) Gerekli molalar ile birlikte ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ üzerinden GELİBOLU – KEŞAN - EDİRNE üzerinden KAPIKULE sınır kapısına gelerek pasaport işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu tura Aliağa, Bergama, Edremit, Akçay, Altınoluk, Ayvacık, Çanakkale, Keşan’dan katılım sağlayabilirsiniz. Sizleri bu noktalardan alıp bu noktalara geri bırakabiliriz.



2 Gün: KAPIKULE - BELGRAD

Sınır geçiş işlemlerimiz sonrası Sofya üzerinden devam ederek SIRBİSTAN’ın başkenti beyaz şehir BELGRAD’a ulaşıyoruz. Sırpçada “Beyaz Şehir” anlamına gelen Belgrad, Pannonian Ovasının Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna Nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş, aynı zamanda adı gibi ferah, aydınlık bir kenttir. Kentin tarihi katedrali olan Aziz Sava Kilisesini, Tarihi Meydanlarını, 1999’da NATO Kuvvetlerince yapılan bombardımanın bugün de izlerini taşıyan Askeri Binalarını, Bakanlıklar ve Elçilikler Binalarını, Eski Kraliyet Sarayını, Sırbistan Parlamentosunu, Ulusal Müze ve Tarihi Terazi Çeşmesi’ni göreceğimiz panoramik turumuzu yapıyoruz. Sonrasında, yürüyüş turumuza başlıyor ve eski kentin Tuna ve Sava Nehirlerinin birleşme noktasına hâkim olarak kurulmuş kalesini ziyaret ediyoruz. Leopold ve Zindan Kapılarını, Tuna Nehri ve Sava Nehirlerinin buluştuğu noktayı, Büyük Savaş Adasını, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesini, Damat Ali Paşa Türbesini, Açık Hava Silah Müzesini ve Fransa’ya Şükran Anıtını göreceğimiz yürüyüş turumuzun sonunda BELGRAD’ın “İstiklal Caddesi” özelliğini taşıyan Mihailova Caddesinde gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Programımızı tamamlayarak, otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Belgrad’da otelimizde. 



3 Gün: BELGRAD - BUDAPEŞTE

Otelimizde yapacağımız kahvaltının sonrasında, bizi bekleyen aracımızdaki yerlerimizi alarak Belgrad’dan ayrılıyor ve BUDAPEŞTE’ye doğru hareket ediyoruz. Avrupa Birliğinin Schengen Bölgesine girmek üzere pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, Orta Avrupa coğrafyasının, MACARİSTAN topraklarında, verimli Pannonian Ovasını kat ederek ilerliyoruz. Szeged ve Kecskemet hattında yapacağımız keyifli bir yolculuğun ardından, 145 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kalan, 1873 yılında Budin ve Peşte’nin birleşmesi ile ortaya çıkan  ülkenin başkenti BUDAPEŞTE’ye ulaşıyoruz. Önce, şehrin ve ülkenin dini tarihinde önemli yer tutan gelişmelere sahne olmuş, kentin ve Tuna Nehrinin doyumsuz manzaralarını izleyebileceğimiz, Gellert Tepesine çıkıyoruz. İlgili anlatımların ardından, serbest zaman verdikten sonra panoramik olarak yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Şehrin ortasından geçen Tuna Nehri üzerindeki Tarihi Köprüleri, Opera Binasını, Kraliyet Sarayını, kentin sembol yapısı olan mimarlık şaheseri Parlamento Binasını, şehri süsleyen tarihi meydanları, bulvarları ve ülkenin tarihine yön vermiş önemli şahsiyetlerin heykellerini görerek, Kahramanlar Meydanına ulaşıyoruz. MACARİSTAN’ın bininci yılı anısına 1896 yılında yapılan kutlamalar için hazırlanan bu tarihi meydanda, Milenyum Anıtı ve Macar kahramanlarına ait heykelleri, rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra, otelimize gidiyoruz. Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Limitsiz Şarap Eşliğinde, Yemekli Macar-Çigan Gecesi için otelimizden ayrılıyoruz. İki saat sürecek programın ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme BUDAPEŞTE’deki otelimizde.



4 Gün: BUDAPEŞTE - ESTERGON - VİSEGRAD - SZENTENDRE - BUDAPEŞTE

Otelimizde alınacak sabah kahvaltısının ardından Estergon & Szentendre Turumuza çıkıyoruz.  İlk durağımız hem Macar, hem de Osmanlı tarihi açısından özel önem arz eden, Tuna’nın “muhafızı” Estergon Kalesi’dir. 1543 yılında Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu tarafından zapt edilen Estergon Kalesi’ni ve üzerine inşa edilen MACARİSTAN’ın en büyük kilisesi ünvanına sahip Esztergom Bazilikasını ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizin ardından Tuna’nın en güzel manzaraları eşliğinde kat edeceğimiz güzergâhta, doğudan gelen orduları durdurmak amacıyla inşa edilmiş olan Vişegrad Kalesi’ni görerek ilerliyoruz. MACARİSTAN’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkânına sahip olacağımız Szentendre Sanatçılar Köyüne ulaştığımızda, rehberimizden ilgili anlatımları dinliyor ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Buluşmamızın ardından, Szentendre’den ayrılıyor, üzerinde bulunan Olimpik Yüzme Tesisleri ile ünlü Margit Adasını ve Köprüsünü görerek, Budapeşte şehir merkezinde Buda Kalesine çıkıyoruz. Şehrin mimari harikalarından olan tarihi Matthias Kilisesini ve Balıkçılar Burcunu ziyaretimizi takiben, kentin en ünlü ve canlı caddesi olan Vasi Caddesinde gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek bir saatlik Tuna Nehri Tekne Turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzun sonunda, otelimize dönüyoruz. Geceleme BUDAPEŞTE’de otelimizde.



5 Gün: BUDAPEŞTE - BRNO - PRAG

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Prag yönünde hareket ediyoruz. Macaristan’dan ayrılarak ÇEK CUMHURİYETİ’ne giriyoruz.  Ülkenin başkenti PRAG’dan sonra ikinci büyük şehri olan Brno üzerinden, yolda verilecek uygun ihtiyaç ve yemek molalarıyla, "Altın Şehir", "Masal Şehri", "Şehirlerin Anası" ve "Avrupa'nın Kalbi" gibi isimlerle anılan PRAG’a varıyoruz. Kenti ana hatlarıyla tanıyacağımız bir panoramik turun sonrasında, otelimize yerleşiyor ve kısa bir dinlenmenin ardından, programımıza gece turunu da içerecek şekilde kesintisiz devam etmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Kısa bir panoramik turun ardından, Bohemya Krallarına, Kutsal Roma-Germen imparatorlarına ve Çekoslovakya Cumhurbaşkanlarına ev sahipliği yapan Prag Kalesi’ne ulaşıyor ve kaleden eski kent meydanına kadar, adım adım yapacağımız Prag Şaheserleri turumuza başlıyoruz. Eski Kraliyet Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Prag Başpiskoposluğunun merkezi ve şehrin katedrali olan, 1344 yılında yapımına başlanan ve inşası altı yüz yıl süren, pek çok kral ve kraliçenin taç giyme törenine ev sahipliği yapan St. Vitus Kilisesini görerek programımıza devam ediyoruz.  Simyacılar Sokağı, St. George Kilisesi, Malá Strana (Küçük Mahalle) bölgesi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan, üzerinde 30 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, Johannes Kepler’in Evi, 15. yüzyılda inşa edilen, üzerinde 12 Havari ile şovlar gerçekleştirilen tarihi Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Yürüyüş turumuzu takiben yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. ÇEK CUMHURİYETİ’nin en gözde ürünlerinden olan göz alıcı Granat ve Bohemya Kristalleri özellikle ilginizi çekecektir. Yeniden buluşmamızın sonrasında, arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek yemekli, limitli içkili, show programlı muhteşem Ortaçağ Gecesi programımızı gerçekleştiriyoruz. Programımızı tamamlayarak otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Prag’daki otelimizde.



6 Gün: KARLOVY VARY - PRAG

Otelimizde alınacak sabah kahvaltısının ardından, 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa sosyetesinin yanı sıra sanat ve siyaset dünyasının ünlülerinin en uğrak ve en meşhur şehri, KARLOVY VARY’ye gidiyoruz. Burada önce, Atatürk’ün 1918’de tedavi için geldiği dönemde kaldığı Rudolf’s Hof otelini görerek başlıyoruz. Kentin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş muhteşem konakları, her yıl düzenlenen Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapan tarihi Grand Pupp Oteli, Çar Petro, Goethe, Beethoven gibi dünya değerlerinin kaldıkları evleri görerek, termal galerileri ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından verilecek serbest zamanda, Çek geleneksel lezzetlerini tatma ve kristal, porselen, granat ve kehribar taşlarının yanı sıra diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkânına sahip oluyoruz. Turumuzu tamamlıyor ve akşam erken saatlerde otelimize dönüyoruz. Geceleme PRAG’da otelimizde. Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek açık büfe yemekli, limitli içkili Vltava Nehri Tekne Turu (Ekstra) için otelimizden ayrılıyor ve kent merkezine geçiyoruz. İki saat sürecek tekne turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.



7 Gün: PRAG - VİYANA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, PRAG’dan ayrılıyor, VİYANA yönünde hareket ediyoruz. Yolda verilecek uygun ihtiyaç molalarıyla Jihlava üzerinden ilerleyerek, Güney Moravya bölgesinde, Thaya nehrinin kıyısına kurulu Znojmo şehrinden geçiyor, ÇEK CUMHURİYETİ’nden ayrılıyor ve AVUSTURYA’ya giriş yapıyoruz. Avrupa’nın en aristokrat şehri ve Habsburg Hanedanlığının 640 yıllık iktidarına sahne olmuş, dev bir imparatorluğun merkezi olan VİYANA’ya ulaşıyoruz. İlk olarak, 17. Yüzyılın sonunda İmparator Leopold tarafından inşasına başlanan, Habsburg hanedanlığının yazlık sarayı olarak faaliyet gösteren ve 1996 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan Schönbrunn Sarayı’nı görüyor, Bahçelerini gezip birbirinden güzel fotoğraf kareleri alarak, ilgili anlatımlar eşliğinde geziyoruz. Müzik, mimarlık, resim ve heykelin kalbi olan, Dünya Savaşlarının zorlu günlerine zarafetinden bir şey kaybetmeyerek direnen ve Gotik, Rönesans, Barok, Rokoko, Neo-Klasik ve Art Nouveau sanat akımlarının benzersiz bir sentezini sunan, uzun bulvarlarıyla adeta bir açık hava müzesi olan şehirde panoramik bir tur yapıyoruz. Turumuz sırasında Avusturya’nın dünyaya mal olan ressamı Gustav Klimt’in öğrencilik ve hocalık yaptığı Uygulamalı Sanatlar Akademisi, Kursalon Konser Salonu, Atatürk’ün de kaldığı Bristol Hotel,  Devlet Opera Binası, Maria Theresia Meydanı, Sanat Tarihi Müzesi, Doğa tarihi Müzesi, Parlamento, Belediye Sarayı (Rathaus) ve Viyana Üniversitesine ait muhteşem yapılar ile Hoffburg Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Panoramik turumuzun ardından, şehir merkezinde akşam yemeği için serbest zaman veriyor ve sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Geceleme VİYANA’da otelimizde.



8 Gün: VİYANA - BRATİSLAVA - NOVİ SAD

Otelimizdeki sabah kahvaltımızın sonrasında, Viyana’dan ayrılıyor, Yol üzerinde Slovakya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Bratislava’yı ziyaret ediyoruz. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırdır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları, 1529’da 1.Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri,  Bratislava Kalesi, St. Martin katedrali, eski tarihi şehirde gezinti, Grassalkovich Palace, Parlamento, Slovak Devlet Tiyatro Binası,Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Daha sonra yolculuğumuza devam ediyoruz ve ekonomik olarak Sırbistan’ın en gelişmiş bölgesi olan Voyvodina’nın başkenti Novi Sad’a varıyoruz. Burada yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turunda Özgürlük Meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagogu görüyoruz. Akşam yemeği için serbest zaman aldıktan ve gezimizi bitirdikten sonra Novi Sad otelimize yerleşiyoruz.  Konaklama otelimizde.



9 Gün: SOFYA TURU VE SOFYA'DA KONAKLAMA

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, Novi Sad'tan ayrılıyor ve BULGARİSTAN’ın başkenti Sofya yönünde ilerliyoruz. Haçlı Seferlerinin güzergâhı olan, Bizans’ın “Ordu Yolu”, Osmanlıların Avrupa topraklarındaki fütuhat sürecinde “Sağ Kol” olarak tanımladığı Niş Vadisi hattını izleyerek, Dimitrovgrad üzerinden BULGARİSTAN sınır kapısına ulaşıyoruz. Ülkenin başkenti SOFYA’da yapacağımız panoramik turun ardından şehir merkezinde bulunan Aleksander Nevski Meydanına ulaşıyor ve Balkanların en büyüğü olan Aleksander Nevski Katedralini ziyaret ediyoruz. İsimsiz Asker Anıtını ve şehre adını veren Ayasofya Kilisesini görerek, turumuza devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yeniçeri kıyafetiyle katıldığı balonun düzenlendiği Ordu evini, Rus Kilisesini, ülkenin başkentinde bulunan Parlamento ve Elçilikler gibi resmi binalarını, bugün Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteren Mahmut Paşa Camii ve Roma dönemi Serdica kentinin kalıntılarını ilgili anlatımlar eşliğinde görerek, şehrin merkezi meydanı olan Nezavisimost (Bağımsızlık) Meydanına ulaşıyoruz. Sveta Petka Kilisesini, Banyabaşı Camii, Avrupa’nın üçüncü büyüğü olan Sofya Sinagogunu, Sveta Sofya Anıtını, Sveta Nedelya Kilisesini görerek turumuzu tamamlıyor ve kentin “İstiklal Caddesi’ne” benzer modern mağazalar ve kafeleriyle ünlü Vitoşka Caddesinde gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için serbest zaman sonrası konaklama Sofya'daki otelimizde.



10 Gün: FİLİBE (PLOVDİV) - KAPIKULE

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, Sofya'dan ayrılıyor ve 4000 yılık geçmişe sahip bir kent olarak; günümüzün modern binaları ve eski çağların mimarisini birleştiren güzel bir şehirdir. Kentte en çok ilgi çeken yer şüphesiz Nebet tepe mevkiinde yerleşik “Eski Plovdiv” adında şehrin en eski bölümü üzerinde bulunuyor. Görülecek yerler arasında şimdilerde Etnografya Müzesi olarak hizmet veren Argır Kuyumcuoğlu’nun evi, Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği ve orijinal ev düzenlemesiyle, bu günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olan Balabanov Evi ve Georgi Mavridi`nin evi, Eski Roma çağından kalma Roma Amfi Tiyatrosu, Roma Stadyumu, Hisar Kapı, Kaleiçi Mahallesi ve Hindliyan Müzesi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Cuma Camii, Plovdiv`in en eski kiliselerinden Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya kiliseleri Eski Roma çağından kalma Antik Amfitiyatro, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Djumaya camisi ziyaretlerimiz sonrası Filibe'den ayrılarak, yolda verilecek uygun ihtiyaç ve yemek molalarıyla, Meriç Nehri vadisinde ilerleyerek, Haskovo ve Harmanlı güzergahını takip ederek Kapıkule sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, Edirne, Keşan, Çanakkale güzergahını takip ederek, sabah erken saatlerde İzmir’e ulaşıyoruz. Sizleri aldığımız noktalara geri bırakarak bir sonraki BellimaTur turumuzda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.



11 Gün: KAPIKULE - İZMİR

Giriş çıkış işlemlerimiz sonrası ülkemize giriş yaparak geri dönüş yolculuğumuza devam ediyoruz. Sabahın ilk saatlerinden itibaren sizleri aldığımız noktalara geri bırakarak bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.

Önemli: Turumuz son gün sabaha karşı varacağından ötürü tüm planlarınızı buna göre yapmanızı tavsiye ederiz.


► TUNA NEHRİ TEKNE TURU ( 35-50 € ) : Arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Tuna Nehri Turu’na katılıyoruz. Avrupa’nın en güzel nehir turlarının başında gösterilen ve şehrin en modern teknesi ile muhteşem gece manzaraları ile Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü Budapeşte’yi nehirden izleme ve binaların tarihini dinlerken içeceklerini yudumlama fırsatını bulacağınız turumuza katılıyoruz.

► MACAR GİPSY GECESİ TURU ( 50-70 € ) :Akşam arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği  Macar Gipsy Gecesi Turu’na katılıyoruz. Akşam yemekli, sınırsız Alkollü-Alkolsüz içecekli ve show programlı bu tur öncesi 120.000 litrelik Dünya'nın en büyük şarap fıçısını ve 98 km’lik Guiness rekorlar kitabına girmiş meşhur Budapeşte şarap mahzenlerini geziyor, meşhur Tokaji  Şaraplarının tadımını yapıyoruz. Kendi fotoğrafınızın basılmış olduğu hatıra şarap şişelerinden almayı unutmayınız. 

► ORTAÇAĞ GECESİ TURU ( 65-85 € ) :Akşam arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Ortaçağ Gecesi Turu’na katılıyoruz. Yaklaşık 700 yıllık bir handa yer alan ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda çek mutfağının tatlarını denemek ve çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı şaraplarından tatma fırsatı yakalayacaksınız.

**Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 15.03.2023 GRC-ek



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek YatakÇocukTaksitler
13.06.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
07.07.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
21.07.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
18.08.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
15.09.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
13.10.20241.099,00
899,00
1.499,00
1.299,00
1.099,00
899,00
0 - 6 Yaş 539,00
7 - 12 Yaş 849,00
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Tüm Şehir ve Kültür Turları
  • Karlovy Vary+Estergon+Visegrad+Szentendre Özel Turları
  • Superior Otellerde 8 Gece Konaklama
  • Otellerde 8 Kahvaltı
  • 1 Gece Belgrad Konaklama
  • 2 Gece Budapeşte Konaklama
  • 2 Gece Prag Konaklama
  • 1 Gece Viyana Konaklama
  • 1 Gece Novisad Konaklama
  • 1 Gece Sofya Konaklama
  • Ülke - Şehir Giriş ve Turist Konaklama Vergileri
  • Araç İçi Limitli Su İkramı
  • BELLİMA TUR Kalite ve Güvencesi
  • Yerel Rehberlik Hizmetleri
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Zorunlu Olmayan Esktra Gece Eğlenceleri ve Tekne Turları
  • Vize ve Servis Hizmeti Ücreti (Shengen Vizeli ve Yeşil Pasaport Muaftır)
  • Yurtdışı çıkış harcı 
  • Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Her Türlü Kişisel Harcamalar, Otel Ekstraları, Bahşişler ve Müze ören yerleri girişleri
  • Seyahat Sigortası İsteğe Bağlı (20€)
  • 65 Yaş Üstü Seyahat Sigortası Prim Farkı (35€)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    EKSTRA TURLAR: ( Zorunlu Değildir )

    TUNA NEHRİ TEKNE TURU ( 35 € ) : Arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Tuna Nehri Turu’na katılıyoruz. Avrupa’nın en güzel nehir turlarının başında gösterilen ve şehrin en modern teknesi ile muhteşem gece manzaraları ile Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü Budapeşte’yi nehirden izleme ve binaların tarihini dinlerken içeceklerini yudumlama fırsatını bulacağınız turumuza katılıyoruz.

    MACAR GİPSY GECESİ TURU ( 50 € ) :Akşam arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği  Macar Gipsy Gecesi Turu’na katılıyoruz. Akşam yemekli, sınırsız Alkollü-Alkolsüz içecekli ve show programlı bu tur öncesi 120.000 litrelik Dünya'nın en büyük şarap fıçısını ve 98 km’lik Guiness rekorlar kitabına girmiş meşhur Budapeşte şarap mahzenlerini geziyor, meşhur Tokaji  Şaraplarının tadımını yapıyoruz. Kendi fotoğrafınızın basılmış olduğu hatıra şarap şişelerinden almayı unutmayınız. 

    ORTAÇAĞ GECESİ TURU ( 60 € ) :Akşam arzu edilmesi halinde isteğe bağlı rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Ortaçağ Gecesi Turu’na katılıyoruz. Yaklaşık 700 yıllık bir handa yer alan ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda çek mutfağının tatlarını denemek ve çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı şaraplarından tatma fırsatı yakalayacaksınız.

    ÖNEMLİ BILGILENDIRME: LÜTFEN AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ OKUMADAN TURA KAYIT YAPTIRMAYINIZ.

    TURUMUZA KAYIT YAPTIRAN MİSAFİRLERİMİZ BU BİLGİLENDİRMEYİ OKUMUŞ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.

    TURLARIMIZ DA YETERLİ KİŞİ SAYISI OLUŞMAYAN TARİHLERDE BİRLEŞTİRMELER YAPILMAKTADIR.

    ELDEN TAKSİT İMKANI İÇİN TURUN KALKMASINA EN AZ 6 AY OLMASI GEREKMEKTEDİR.

    1- Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Bulgaristan vizesi veya Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. ( Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)
    2- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    3- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
    4- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg 
    5- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    6-Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    7- Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Bellima tur sorumlu tutulamaz.
    8-Ekstra turlar , servis aldığımız yerel  tarafından Belllima Tur en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    9- Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
    10- Tura katılım için Bellima Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Bellima Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
    11- Bellima Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bellima Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    12-Elden taksit imkanı sadece EURO bazlı ödemeler de geçerli olup, turun kalkışına en az 6 ay olması gerekmektedir.
    13-Firmamız oluşabilecek mücbir durumlardan dolayı değişiklik hakkına sahiptir. 
    14-Araçlarımız 2013 Model ve üzeri olup, yeni model araçlardır. TEKNOBÜS olarak tabir edilen araçlar değildir.
    15-Araçlarımız da wifi ve tv sınıra kadar çalışmaktadır. Sınırdan sonra araç içinde wifi ve uydu kanalları çekmemektedir.
    16-Araç içinde tur boyunca su sınırsızdır. Sıcak-Soğuk ikram yapılacak yollar tur progamında belirtilmiştir.
    17-Yoğun bir program olduğu ve sınır kapılarındaki beklemeler ön görülemediği için bazı yerler progama dahil edilmemiştir.
    18-Yeterli zaman kalması durumunda rehberiniz tur esnasında ekstra tur düzenleyebilir. Katılım zorunlu değildir.
    19-TL kapora sabit olup herhangi bir bedelin EURO karşılığı değildir. Ödemeyi tamamlayacağınız gün toplam tur bedelinin EURO karşılığından düşülecektir. Fiyatlarımız ödeme yapacağınız gün Merkez Bankası kurundan hesaplanır. Tur programı BELLİMA TUR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür. ​Acentamız Konsolosluklar ile sizin aranızda aracı kurum olup, çıkacak sonuçlardan sorumlu değildir.
    20-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satın almış sayılır.


    İptal Şartları

    1-Turumuzda 50 € kapora ile fiyat ve koltuk güvencesi bulunmaktadır. Fakat bunun için 50 € kapora ile birlikte 20 € İPTAL-DEĞİŞİKLİK sigortası yapılması gerekir. Bunu yaptıran misafirlerimiz yurtdışı turundan 7 gün (168 saat) öncesinde hiç bir neden, rapor vs belirtmeden turunu iptal edebilir, aynı turun başka bir tarihine müsaitlik var ise sezon fiyatı farkı olmadan geçiş yapabilir. Otobüs koltuk numarası değişebilir.

    2- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    3-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://bellimatur.com/izmir-cikisli-orta-avrupa-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 26.04.2024 23:03 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.