Akyaka Plajları
Akyaka plajları ülkemizde turizm konusunda son derece etkili bir yer olan Akyaka mahalle olsa da yüzbinlerce kişiyi ağırlamaktadır. Bu yazımızda Akyaka plajları başlığına dikkat çekerek tur programlarında gidebileceğiniz, görebileceğiniz yerleri listeleyeceğiz. Fikir vermesi için ve tatil rotanıza ekleyebilirsiniz. Akyaka, yaklaşık 40 yıl önce balıkçı mahallesi olarak biliniyordu. Fakat günümüzde geldiği nokta yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakan, koyları ve plajları ile ünlü olan popülerlik kazanan bölge oldu. Elbette Muğla Akyaka'nın doğası, denizi eşi benzeri olmayan özellikler taşıyor. Şimdi akyaka'nın en iyi plajlarını, koylarını listeleyelim..
Akyaka plajları
- Akyaka Plajı
- 72 Merdiven Koyu
- Albay Koyu
- Burun Koyu
- Akvaryum Koyu
- Maden İskelesi Plajı
- Çınar Plajı
- Sevgililer Koyu Plajı
- Ufuk Plajı
- Turnalı Boncuk Koyu
- Akbük Koyu – Gökova
- Kite Beach
- Sedir Adası ve Kleopatra Plajı
- İncekum Plajı
Akyaka'da denize girilecek yerler
İlk akla gelen Akyaka halk plajı olacaktır. Ücretsiz olması sebebi ile zaman zaman kalabalık diyebiliriz. Güneşlenmek için plajı, dinlenmek için cafe tarzı tesisleri de bulunmaktadır.
Akyaka'nın en iyi plajları
- Kleopatra plajı: Sedir adası içerisinde yer almaktadır. Burası için ilginç önlemler alındığını ifade etmeliyiz. Örneğin tek bir yerden girişi bulunuyor ve plaj içinde ki kumların dışarıya taşınması yasak. Değerli olan kum gerçekten deniz keyfini en iyi şekilde yaşatmaktadır.
Gidiş bilgisi: Kleopatra Plajı’na ulaşım Çamlı Köyü’nden teknelerle sağlanmaktadır.
Giriş ücreti: 50 TL kişi başı ücret alınmaktadır. Müze kartınız varsa girebilirsiniz.
Plaj bilgisi: Duş, wc, cafeterya, yeme içme alanı, güneşlenmek için şezlong ve şemsiye bulunuyor.
Konsept: Çocuğu olan aileler için uygundur. Her yaş grubuna hitap eder, gün boyu deniz, kum ve güneş keyfi yapılabilir.
- Albay koyu: Ulaşmak için gidilen yol gerçekten saklı cennet gibi. Ormanlık alanlar, manzara görülmeye değer. Akyaka orman kampı içinde bulunan koy bilinmeyen gizemli koylar arasına girmiştir. Denizi son derece temiz ve berrak. Ancak yüzme bilmeyenlerin gitmemesi öneriliyor. Çünkü Albay koyu birden derinleşmektedir. Yüzme bilenler bu konuda iyi derece de deniz hakimiyeti bulunanlar dalış yaparak balıklarla birlikte yüzme fırsatı bile yakalayabilir.
Giriş ücreti: Ücretsiz
Plaj bilgisi: Duş, wc, cafeterya, yeme içme alanı, güneşlenmek için şezlong ve şemsiye bulunuyor.
Konsept: Çocuklu aileler için önerilmez.
- İncekum plajı: Sedir adası cephesinde bulunuyor. Özel işletme devir aldığı için girişler ve içeride yapılacak olan alışverişler, hizmetler ücrete tabiidir. Yemyeliş ve masmavi tanımları burası için söylenmiş diyebiliriz. Beyaz renkli kum plajı görülmeye değer. Dip not çevresinde beton konut ve ev yoktur, doğası doğal güzelliği bozulmamıştır. Dışardan yiyecek içecek sokulmamaktadır.
Giriş ücreti: Kişi başı ücret alınıyor 35 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)
Plaj bilgisi: Duş, wc, cafeterya, yeme içme alanı, güneşlenmek için şezlong ve şemsiye bulunuyor.
Konsept: Çocuğu olan aileler için uygundur. Her yaş grubuna hitap eder, gün boyu deniz, kum ve güneş keyfi yapılabilir.